PROCUREMENT

Elk jaar moeten we duizenden verschillende artikelen inkopen om onze activiteiten uit te voeren, van motoronderdelen tot handzeep, van uniformen voor de bemanning tot eten en drinken. Vervolgens moeten we het op onze vloot van schepen krijgen, die voortdurend onderweg is.
Onze inkoopteams leveren fenomenaal werk door relaties op te bouwen met leveranciers over de hele wereld om aan onze eisen te voldoen, terwijl ze tegelijkertijd prioriteit geven aan duurzame en ethische keuzes.

Milieu-impact verminderen

Wij werken samen met onze leveranciers om de milieunormen te verhogen. Alle werknemers die betrokken zijn bij aankoop-, inkoop- en aanbestedingsactiviteiten moeten zich ertoe verbinden onze leveranciers bewust te maken van de manier waarop zij de milieueffecten van hun productieketen, hun activiteiten en hun eindproducten kunnen verminderen.
 
Dit omvat vermindering van het energieverbruik, vermindering van het gebruik van plastic, preventie van lucht-, grond- en waterverontreiniging, veilige behandeling, opslag en verwijdering van chemicaliën en gevaarlijk afval, en ervoor zorgen dat werknemers en medewerkers die met gevaarlijk afval omgaan, voldoende zijn opgeleid.

Milieu-impact verminderen

Reducing environmental impact

Elimineren van plastic voor eenmalig gebruik

Wij blijven samen met onze toeleveringsketen zoeken naar plasticvrije alternatieven voor producten en verpakkingen. Wij gebruiken geen plastic voor eenmalig gebruik in onze buffetrestaurants en op onze schepen zijn geen rietjes van traditioneel plastic. Ons doel is om plastic voor eenmalig gebruik in al onze activiteiten uit te bannen.
 
MSC Cruises heeft de Single Use Plastic Charter van de UK Chamber of Shipping ondertekend. Dit verplicht het bedrijf, samen met 28 andere ondertekenaars, om plastic voor eenmalig gebruik te elimineren. 

Het is een klein onderdeel van onze inspanningen om afval aan boord te verminderen, samen met onze efficiënte recyclingsystemen op al onze schepen die helpen zoveel mogelijk afval op onze vloot te sorteren, recyclen en hergebruiken.

Elimineren van plastic voor eenmalig gebruik

Eliminating single-use plastics | MSC Cruises

Comité voor duurzame aankopen

Wij hebben een nieuwe commissie ingesteld die ervoor moet zorgen dat onze inkoopaanpak een positief effect heeft op de samenleving en de schade aan het milieu tot een minimum beperkt. Een van de taken van de commissie is het standaardiseren van onze aanpak, zodat we in ons hele bedrijf vergelijkbare KPI's kunnen gebruiken. Zo introduceren wij best practice-benaderingen die inhouden dat de teams die voedsel en drank inkopen op dezelfde manier te werk gaan als onze technische inkoopteams.

Comité voor duurzame aankopen

sustainability procurement committee

DUURZAAMHEIDSRAPPORTEN

Onze duurzaamheidsstrategie is georganiseerd rond vier belangrijke pijlers: Planet, People, Place en Procurement

Blader door onze duurzaamheidsrapporten en ontdek wat onze acties en doelen zijn om duurzaam cruisen te bereiken.