PROCUREMENT

Van grote mechanische onderdelen voor onze schepen tot ingrediënten om duizenden mensen tegelijk te voeden, tot in de kleinste details, zoals toiletartikelen en medische artikelen, we hebben een enorme hoeveelheid voorraden nodig voor onze vloot, bemanning en gasten.
Het beheer van milieu-, sociale en ethische kwesties in onze toeleveringsketen is van cruciaal belang, en we hanteren een robuuste benadering voor alle inkoopgebieden.

 

Lees ons laatste duurzaamheidsrapport:


2021 Sustainability Report

 

Lees ook onze eerdere rapporten:

 

2020 Sustainability Report

2019 Sustainability Report

Milieu-impact verminderen

We werken samen met onze leveranciers om de milieunormen te verhogen. Alle werknemers die betrokken zijn bij enige aankoop-, inkoop- en contracteringsactiviteit moeten zich ertoe verbinden onze leveranciers bewust te maken van hoe ze eventuele milieueffecten die verband houden met hun productieketen, werking en eindproducten kunnen verminderen. Dit omvat het verminderen van het energieverbruik, het terugdringen van het gebruik van plastic, het voorkomen van lucht-, grond- en waterverontreiniging, het veilig hanteren, opslaan en verwijderen van chemicaliën en gevaarlijk afval, en ervoor zorgen dat werknemers en werknemers die met gevaarlijk afval omgaan, voldoende zijn opgeleid.

Ons inkoopteam blijft zoeken naar mogelijkheden om onze systemen en processen efficiënter en duurzamer te maken.

Milieu-impact verminderen

Carbon Neutral | MSC Cruises

Het elimineren van plastic voor eenmalig gebruik

MSC Cruises het Single Use Plastic Charter van de UK Chamber of Shipping. Dit verplicht het bedrijf, samen met andere ondertekenaars, om plastic voor eenmalig gebruik te elimineren.

In 2019 hadden we al aangekondigd dat we 97 miljoen plastic artikelen voor eenmalig gebruik uit onze scheepsactiviteiten zouden verwijderen. In 2020 en 2021 hebben wij een aantal plastic bevattende wegwerpartikelen ingevoerd in verband met uitgebreide COVID-19-tests aan boord van bemanning en gasten. Zodra deze nieuwe maatregelen zijn afgelost, verwachten we het plastic voor eenmalig gebruik te kunnen terugbrengen tot het niveau van 2019. 

We blijven met onze toeleveringsketen werken aan plasticvrije alternatieven voor producten en verpakkingen.

Het elimineren van plastic voor eenmalig gebruik

Eliminating single-use plastics | MSC Cruises

Comité voor duurzame aankopen

In 2021 hebben we een nieuwe commissie in het leven geroepen die ervoor moet zorgen dat onze aanpak van inkoop een positieve impact heeft op de samenleving en de schade aan het milieu tot een minimum beperkt.

Een deel van de opdracht van de commissie is onze aanpak te standaardiseren, zodat we in ons hele bedrijf vergelijkbare KPI's kunnen gebruiken. Zo introduceren we bijvoorbeeld best practice-benaderingen die inhouden dat de teams die voedsel en dranken inkopen op een vergelijkbare manier te werk gaan als onze technische inkoopteams.

Wij blijven zoeken naar manieren om de uitgebreide logistiek die nodig is voor de tijdige levering van producten aan onze schepen, te vereenvoudigen.

 

Comité voor duurzame aankopen

EEN DUURZAME TOEKOMST IN KAART BRENGEN

Duurzaamheid betekent voor ons het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die bij ons werken en ervoor kiezen om met ons te reizen,
evenals de gemeenschappen en plaatsen die we bezoeken en waarmee we zaken doen.
Ontdek ons duurzaamheidsprogramma dat rond vier belangrijke pijlers is georganiseerd: Planet, People, Place en Procurement.