DUURZAAMHEID

DUURZAAMHEIDSVERSLAGEN


Bij MSC Cruises is duurzaamheid niet slechts een modewoord, maar een zakelijke verbintenis voor de lange termijn. 
Bekijk onze duurzaamheidsrapporten voor meer informatie over wat we doen.

Ons duurzaamheidsprogramma

Onze inzet voor een groenere toekomst staat beschreven in ons eenvoudig te begrijpen Duurzaamheidsactieplan. We werken op verschillende fronten: we reduceren onze uitstoot tot nul, verbeteren de lucht om ons heen, gebruiken hulpbronnen verstandig, ondersteunen de plaatsen die we bezoeken, zorgen voor ons team en onze gasten en kiezen onze leveranciers zorgvuldig. Deze inspanningen zijn onderverdeeld in onze belangrijkste actiegebieden - Planet, People, Fuel and Technology, Supply Chain en Responsible Tourism om onze toewijding aan het beschermen van het milieu, het ondersteunen van onze gemeenschappen en het waarborgen van een duurzame toekomst voor cruises te laten zien. 

PLANET

We zetten ons volledig in om ons steentje bij te dragen aan het aanpakken van de klimaatverandering en het bevorderen van de biodiversiteit in de oceanen. We zijn vastbesloten om onze overgang naar een netto nuluitstoot voor onze vloot tegen 2050 te versnellen. We werken nauw samen met toonaangevende technologiebedrijven, scheepswerven en brandstofleveranciers om de grenzen van het mogelijke te verleggen.

Lees meer

PLANET

sustainability_planet_sitecore

PEOPLE

MSC Cruises is een mensgericht bedrijf dat wereldwijd tienduizenden mensen van verschillende nationaliteiten in dienst heeft. Onze hoogste prioriteit is de veiligheid en het welzijn van onze passagiers en bemanning. Onze bemanning speelt een zeer belangrijke rol in het tot een succes maken van onze gastenervaring en we weten hoe belangrijk het is om hun welzijn te ondersteunen.

Lees meer

PEOPLE

sustainability_sitecore_people

PLACE

Onze cruises stellen mensen in staat om een aantal van de mooiste en spannendste bestemmingen te bezoeken die de wereld te bieden heeft - en we willen helpen om dat zo te houden.
Wij moedigen verantwoordelijker reizen aan en zorgen voor betere sociale en economische resultaten voor gemeenschappen.

Lees meer

PLACE

sustainability_place_sitecore

PROCUREMENT

Onze duurzaamheidsacties voor cruises zijn ook van toepassing op ons inkoopbeleid. Elk jaar schaffen we duizenden verschillende items aan om onze activiteiten uit te voeren, van motoronderdelen tot handzeep, bemanningsuniformen tot eten en drinken, en we moeten dit doordacht en verantwoord doen.

Lees meer

PROCUREMENT

sustainability_procurement_sitecore
MSC Foundation

MSC FOUNDATION

SAMEN KUNNEN WE HET VERSCHIL MAKEN
Als familiebedrijf met een wereldwijde maritieme erfenis die teruggaat tot 1675, geven we met passie om de zee en hebben we een echte liefde voor de prachtige plaatsen en inspirerende culturen die we onze gasten overal ter wereld laten ontdekken. Dit heeft ertoe geleid dat we in de loop der jaren veel levensveranderende initiatieven hebben gelanceerd. De non-profit MSC Foundation werd in 2018 opgericht om deze wereldwijde inzet voor natuurbehoud en humanitaire doelen te leiden en te coördineren, door de al lang bestaande filantropische partnerschappen van alle bedrijven van de MSC Group verder te ontwikkelen en veel nieuwe initiatieven te lanceren. Onze MSC Foundation is nu een toonaangevende wereldwijde filantropische bedrijfsorganisatie die initiatieven voor oceaanbehoud ondersteunt en werkt aan het herstellen van de kritieke balans tussen mens en natuur. Door gebruik te maken van ons wereldwijde bereik en onze unieke kennis van de zee, ondernemen we onmiddellijk actie om de blauwe planeet, haar volken en ons gedeelde culturele erfgoed te beschermen en te koesteren. Ook helpen we door rampen getroffen bevolkingen op weg naar herstel en ondersteunen we kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld om hun volledige potentieel te realiseren door middel van onderwijs, duurzame ontwikkeling en humanitaire medische programma's.