EEN DUURZAME TOEKOMST IN KAART BRENGEN

Duurzaamheid betekent voor ons het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die bij ons werken en ervoor kiezen om met ons te reizen, evenals de gemeenschappen en plaatsen die we bezoeken en waarmee we zaken doen.
 
Ons duurzaamheidsprogramma is georganiseerd rond vier belangrijke pijlers: Planet, People, Place en Procurement. Dit vertaalt zich in een streven om de milieuprestaties van onze vloot continu te verbeteren; zorgen voor alle medewerkers en bevordering van diversiteit en inclusie; ervoor zorgen dat onze impact op de gemeenschappen die we bezoeken positief blijft; en verantwoord inkopen van de producten en diensten.

 

Duurzaamheid betekent ook dat de veiligheid van onze bemanning en gasten centraal staat. In 2020 moesten we vanwege de buitengewone omstandigheden veroorzaakt door de Covid-19-pandemie al onze activiteiten stopzetten en duizenden gasten en bemanningsleden binnen enkele dagen naar huis repatriëren. Bovendien moesten we ons bedrijf veiligstellen, onze activiteiten aanpassen en ons voorbereiden op een veilige terugkeer van gasten dankzij een toonaangevend gezondheids- en veiligheidsprotocol



Lees onze rapporten en ontdek meer van ons duurzaamheidsprogramma

 

2019 Sustainability Report

2020 Sustainability Report

PLANET

We verleggen continu de grenzen van wat technisch mogelijk is op zee en zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de volgende generatie milieutechnologie om tegen 2050 netto CO2-neutrale activiteiten te bereiken en uiteindelijk netto nul-emissies voor al onze activiteiten.

Lees meer

PLANET

PEOPLE

MSC Cruises is een op mensen gericht bedrijf met tienduizenden  werknemers over de hele wereld. Bijna 80% werkt aan boord van onze schepen.

Lees meer

PEOPLE

PLACE

Samenwerking met lokale autoriteiten, gemeenschapsgroepen en partners, zoals de Cruise Lines International Association (CLIA), om informatie te delen en beleid en strategieën te integreren, helpt duurzaam toerismebeheer te ondersteunen.
Samen promoten we een verscheidenheid aan activiteiten voor onze gasten en leveren we betere sociale en economische resultaten voor gemeenschappen.

Lees meer

PLACE

PROCUREMENT

Van grote mechanische onderdelen voor onze schepen tot ingrediënten om duizenden mensen tegelijk te voeden, tot in de kleinste details, zoals toiletartikelen en medische artikelen, we hebben een enorme hoeveelheid voorraden nodig voor onze vloot, bemanning en gasten.
Het beheer van milieu-, sociale en ethische kwesties in onze toeleveringsketen is van cruciaal belang, en we hanteren een robuuste benadering voor alle inkoopgebieden.

Lees meer

PROCUREMENT