Tijdlijn Bellissima

MSC Bellissima biedt een verbluffende reeks functies aan om te concurreren met die van haar zusterschip, MSC Meraviglia. Innovatieve MSC for Me-technologie verbindt u met uw vrienden en familie, bemanningsleden en het schip zelf. De tweedeks binnenpromenade heeft een spectaculaire 80 meter lange LED-dome en u kunt genieten van twee exclusieve nieuwe shows van Cirque du Soleil at Sea.

Tijdlijn 

Staal snijden

28-11-2016

MSC Cruises en STX France hebben op 28 november de traditionele Staal snijd-ceremonie van de MSC Bellissima gehouden op de scheepswerf van STX France in Saint Nazaire. De officiële bouw van het tweede cruiseschip uit de Meraviglia-generatie is hiermee gestart. Het schip wordt in 2019 in de vaart genomen.

MUNTCEREMONIE

15-11-2017

MSC Bellissima is het tweede cruiseschip uit de Meraviglia-generatie, welke in 2019 in de vaart genomen wordt, vierde haar traditionele muntceremonie. Twee herdenkingsmunten zijn in een van de scheepsblokken geplaatst als teken van zegen en geluk voor het schip en haar bemanning.

TEWATERLATING

14-6-2018

De tewaterlating van de MSC Bellissima markeerde de volgende belangrijke mijlpaal van de contructie van het schip. De eerste aanraking met water wordt ook gezien als de "echte" geboorte van het schip.

LEVERINGSCEREMONIE

27-2-2019

MSC Cruises heeft de MSC Bellissima in ontvangst genomen van Chantiers de l'Atlantique, wereldleider in cruise schepen contstructies. De leverningsceremonie vond plaatst in de bijzijn van Gianluigi Aponte, MSC Group's Founder en Executive Chairman. Ook waren Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, MSC Cruises, Laurent Cataing, General Manager, Chantiers de l'Atlantique, en nog diverse lokale autoriteiten.

NAAMCEREMONIE

2-3-2019

MSC Cruises nieuwe vlaggenschip de MSC Bellissima is tijdens een prachtige naamceremonie op 2 maart verwelkomt. Het nieuwe schip is de grootste schip dat ooit is gedoopt in Southampton.