Punta del Este

marina, MSC Cruises, Punta del Este, Cruise ship

Zuid-Amerikaanse glamour

Als u de Atlantische oceaan rondvaart met MSC Cruises is Punta del Este uw bestemming in Uruguay. Punta del Este ligt op een smal schiereiland 140 km ten oosten van Montevideo, en is een jungle van hoogbouwhotels, dure restaurants, casino's en designerwinkels omringd door enkele van de mooiste stranden van de kust.
Exclusief en luxe, vergeleken met de nabijgelegen steden La Barra en José Ignacio, is dit de plek om gezien te worden voor vele Zuid-Amerikaanse beroemdheden die er de zomer doorbrengen.

Het leukste wat je kunt doen in Punta del Este is wat iedereen doet: naar het strandgaan. Op steenworp afstand ligt de witgekalkte Casapueblo, een bijzondere villa en kunstgalerij, zeker een bezoekje waard. Het zijn vooral de stranden die bezoekers naar Punta del Este aantrekken. Twee van de beste stranden vindt u aan iedere zijde van het schiereiland.

Playa Mansa
aan de baaikant is een enorme, boogvormige strook zand, met veel ruimte om te zonnen en zachte golven. Playa Brava aan de oostelijke kant is waar u heen gaat als u serieus wilt gaan surfen, of gewoon uw lengte wilt vergelijken met de vingers van het griezelige ‘hand in het zand’-sculptuur, een van de beroemdste bezienswaardigheden van Uruguay. Een andere prominente bezienswaardigheid is Casapueblo, van de Uruguayaanse kunstenaar Carlos Páez Vilaró. Een must-see tijdens een MSC Zuid-Amerikaexcursie.

Het is in de late jaren vijftig door hemzelf gebouwd. Tegenwoordig is het een logge, maar toch prachtige villa, restaurant, hotel en kunstgalerij die zich vastklampt aan de zijkant van een rotsig schiereiland, 15 km ten westen van Punta del Este. Helderwit en zonder rechte hoeken: het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Vilaró’s kunstwerk.

Cruises van / naar Punta Del Este in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES