Ilha Grande

Ilha Grande Cruise

Het perfecte startpunt om de jungle te ontdekken

Als u de laaggelegen, witgekalkte koloniale haven van Vila do Abraão in Ilha Grande nadert met uw MSC cruiseschip, duiken de bergen op vanuit de zee. In de verte ziet u de vreemd gevormde top van Bico do Papagaio (‘papegaaienbek’), die stijgt tot een hoogte van 980 m en in ongeveer drie uur kan worden bereikt.
Er is op zich weinig te zien in Abraão, maar het is een prettige uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van het eiland. Ilha Grande bestaat uit 193 vierkante kilometer bergachtige jungle, historische ruïnes en prachtige stranden, uitstekend geschikt voor mooie tropische wandelingen. Het eiland is een staatspark en de autoriteiten zijn succesvol geweest in het beperken van de ontwikkeling en het handhaven van een verbod op motorvoertuigen.

Ilha Grande biedt vele mooie excursies langs goed onderhouden en redelijk goed bewegwijzerde paden, maar het is verstandig om enige voorzorgsmaatregelen te nemen. Neem veel water mee en vergeet niet om u regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème en insectenwerende middelen. Volgens de legende was de piraat Jorge Gregoop weg naar de Straat van Magellan toen zijn schip zonk door een Britse vloot.

Het lukte om met zijn twee dochters te ontsnappen naar Ilha Grande, waar hij een succesvolle boer en handelaar werd. Echter in een driftbui vermoordde hij de minnaar van een van zijn dochters en niet veel later verwoestte een verschrikkelijke storm zijn boerderijen en huizen. Vanaf dat moment bracht Jorge Grego zijn tijd door met het rondslenteren op het eiland, radeloos, waarbij hij net lang genoeg stopte om zijn schat te begraven.

Als er een schat is overgebleven, dan zijn het de wilde dieren op het eiland: papegaaien, exotische kolibries, vlinders en apen in de dikke vegetatie.

Cruises van / naar Ilha Grande in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES