Fortaleza

Fortaleza Cruise

Een prima klimaat en ambachtelijk winkelen

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise biedt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de ontspannen hoofdstad Ceará, Fortaleza. Het is een bruisende stad met meer dan 2,5 miljoen inwoners. Maar in vergelijking met zijn noordoostelijke rivaal Recife is het vreemd genoeg ook een provinciale plek, ondanks zijn grootte.
De stad zelf bevat enkele bezienswaardigheden, maar het zijn de stranden, de bars en mogelijkheden om te winkelen die het een voor de hand liggende tussenstop maken op de route richting het noorden. U kunt er genoeg goede artesanato krijgen, met name kant en leer en bovendien is Fortaleza het grootste centrum voor de productie en verkoop van hangmatten in Brazilië.

De stad is een golf van nieuwe projecten begonnen om de aantrekkingskracht op toeristen verder te vergroten in de komende jaren. Hierbij hoort een nieuwe cruiseschipterminal, verfraaiing van het strand Avenida Beira Mar, een reusachtig aquarium of Acquário (de op twee na grootste in de wereld), en de herontwikkeling van de chique winkelstraat Rua MonsenhorTabosa, voltooid in 2014.

Het altijd warme klimaat van Fortaleza wordt veroorzaakt door de constante zeebries uit de Atlantische Oceaan, wat de strandgebieden nog aantrekkelijker maakt. Het Centro de Turismo is gevestigd in de oude stadsgevangenis, voltooid in 1866, die tot de jaren '70 in gebruik is geweest. Het is geen VVV-kantoor maar een winkelcentrum van kunst- en ambachtelijke kraampjes, waar alles te koop is van lokaal kant en smakelijke cashewnoten tot handgemaakte poppen, speelgoed en meer standaard souvenirs. De kwaliteit is over het algemeen goed en de prijzen zijn redelijk. Het hoofdgebouw wordt omringd door het voormalige trainingserf, gelegen in de schaduw van mangobomen, een uitstekende plek om vers sap van de kiosk te halen.

MSC Zuid-Amerika cruisesbiedt ook excursies naar Fortaleza's moderne Mercado Central. Het is een prachtige plek om te ontdekken, een immens complex met honderden kleine winkels. De meeste daarvan verkopen de artesanato waar de stad om bekend staat.

Cruises van / naar Fortaleza in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES