Mosselbaai

Mossel Bay Cruise

Een karakteristiek dorpje dat uitkijkt over zee

Wanneer u de Indische Oceaan rondvaart met MSC cruises is het historische centrum van Mosselbaai uw perfecte haven in Zuid-Afrika. Het bevindt zich op een heuvel en kijkt uit over de kleine haven en baai, en biedt een van de beste zwemstranden langs de zuidelijke kust van de Kaap en tevens een interessant museum.

Mosselbaai heeft een aangrijpende historische betekenis: het is de plaats waar de inheemse Khoi veeherders voor het eerst in aanraking kwamen met de Europeanen in een bloederige strijd. Een groep Portugese zeelieden onder leiding van kapitein Bartholomeu Dias verliet Portugal in augustus 1487, op zoek naar een route naar India, en maanden later kwamen ze terecht in Kaap de Goede Hoop.

In februari 1488 werden zij de eerste Europeanen die aankwamen op de Zuid-Afrikaanse kust. Op een MSC Zuid-Afrika cruise-excursie is de belangrijkste stedelijke bezienswaardigheid in Mosselbaai het Bartholomeu Dias museumcomplex, gehuisvest in een verzameling historische gebouwen in het kleine centrum. Ze bevinden zich allemaal in de buurt van het VVV-kantoor en op een paar minuten loopafstand van elkaar.

Het hoogtepunt is het Maritiem Museum, een galerie met vertoningen over de geschiedenis van Europese, voornamelijk Portugese, zeevaart, gerangschikt rond een volwaardige replica van de oorspronkelijke caravel van Dias. Het schip werd gebouwd in Portugal en zeilde van Lissabon naar de Mosselbaai in 1987 voor het vijfhonderdste jubileum van de historische reis van Dias.

De Postboom, net buiten het Maritiem Museum, is naar verluidt dezelfde boom waar zestiende-eeuwse zeelieden berichten achterlieten voor passerende schepen. U kunt hier post afgeven in een grote bootvormige brievenbus en het laten stempelen met een speciale postzegel. Wat betreft de overige bezienswaardigheden zijn het Shell Museum en het aquarium naast de Postboom zeker een bezoek waard.

Cruises van / naar Mossel Bay in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES