Dakar

Dakar Cruise

Een stad vol tegenstellingen

Bij aankomst in Senegal met een MSC cruise overtreft Dakar met zijn geweldige restaurants, uitstekende muziekleven en aantrekkelijke stranden gemakkelijk andere Afrikaanse hoofdsteden.

De architectuur en de schaduwrijke boulevards van het centrale “Plateau” gebied, een schiereiland dat naar het zuiden van de Atlantische Oceaan wijst, doen meer denken aan Zuid-Frankrijk dan aan Afrika: om u eraan te herinneren waar u bent, kunt u een bezoek brengen aan het IFAN Museum, met zijn grote collecties handwerken en rituele objecten, of aan een van de bruisende markten van Dakar. In Kermel zijn souvenirs, vis, bloemen en fruit te vinden, Sandaga biedt huishoudelijke voorwerpen, cd's en aktetassen gemaakt uit bierblikjes en de Cour des Orfèvres heeft Moorse zilverwaren.

Youssou N’Dours geboortestad Dakar is een muzikale brandhaard geweest, sinds zijn carrière van de grond kwam in de jaren 80, met artiesten uit de regio die naar de clubs en studio's van de stad toestroomden. Met een reis van twintig minuten vanuit het drukke Dakar neemt een zeer aan te raden MSC excursie u mee naar het door UNESCO beschermde eiland Gorée, beschut tegen de Atlantische Oceaan door het Dakaarse schiereiland. Gorées beruchte geschiedenis als een slavendepot en zijn slaperige, enigszins wetenschappelijke huidige incarnatie – pastelkleurige herenhuizen en een rij musea boven de kust – maken van het eiland een uitstekende en leerzame ontsnapping uit de stad.

Het Maison des Esclaves (Huis der Slaven) werd gebruikt om “stukken ebbenhout” op te slaan voordat ze werden verscheept naar Noord- en Zuid-Amerika, en het IFAN Historische Museum, gevestigd in het Fort d’Estrées, vertelt u de geschiedenis van Dakar.

Cruises van / naar Dakar in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES