Maputo

Maputo Cruise

De stromen van Portugese kolonialen

Zodra u uitstapt in Maputo op een MSC cruise naar Afrika, vindt u een levendige havenstad waar de intense smaken van Afrika zijn beïnvloed door de smaak van Portugal. In de architectuur, en ook in het dagelijks leven in Maputo, is een sterke invloed van Portugese kolonisatie, die pas eindigde in 1975, nog goed te merken.

Tijdens een wandeling door de stad, waaronder het hart van het centrum en de zeer drukke buurt Baixa – die door sommigen het Parijs van Afrika wordt genoemd vanwege het drukke dag- en nachtleven – zult u grote Rationalistische gebouwen vinden. Op korte afstand van Baixa, is er een prachtig spoorwegstation, dat aan het begin van de 20e eeuw is ontworpen door Gustave Eiffel (ja, degene die ook verantwoordelijk is voor de beroemde toren in Parijs), vol met marmer en smeedijzer, versierde kolommen en balken.

Het is versierd met klokken, enorme plafondventilatoren, azulejos-tegelwerk, gesneden houten deuren, smeedijzeren banken, grote bellen en twee antieke spoorwegstoommachines uitgestald op de rails. Om weer op krachten te komen, kunt u terecht bij de stijlvolle Kampfumo bistro. Op de Avenida Samora Machel vindt u het beroemde Casa do Ferro een gebouw volledig gebouwd van ijzeren platen, ontworpen door de dezelfde productieve Franse ingenieur ten behoeve van de Portugese gouverneur van de stad.

U moet ook zeker een bezoek brengen aan een van de openbare markten tijdens uw wandeling door de stad. De typisch drukke Mercado Central, met kraampjes vol met exotische vruchten en groenten, of de ongelooflijke vismarkt, iets verder van het centrum van de stad in Caminho da Costa do Sol.

Kom hier halverwege de ochtend, wanneer de vishandelaren hun aanbiedingen over de markt schreeuwen en de markt vol is met verse vis: een indrukwekkend scala van schaal- en schelpdieren, inclusief grote krabben, slakken en kreeften. Achter de markt is er een plaats waar de dagelijkse vangst wordt gekookt. De peri-perigarnaal, met zijn unieke pittige smaak, moet u geprobeerd hebben. Tot slot kunt u een bezoek brengen aan de FEIMA Curio markt, waar u curiositeiten en interessante ambachtelijke producten kunt vinden. Als u van ontspannen houdt, kunt u op een offroadexcursiegaan naar de mooiestrandenaan de Indische Oceaan.

Cruises van / naar Maputo in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES