Anakao

Anakao Cruise

Een vissersdorp aan de Indische Oceaan

Tot de hoogtepunten van een MSC cruise naar het zuiden van Afrika behoren de havens langs de kust van Madagaskar. Tijdens uw vakantie op een MSC-schip zult u afgelegen locaties bezoeken die u nooit zult vergeten.

Anakao is waarschijnlijk alles wat u altijd verwachtte van een pittoresk dorpje aan de oever van de Indische Oceaan: lage huizen, enkele struiken, aangemeerde vissersboten met witte zeilen, kilometerslange witte zandstranden en turquoise golven die op de waterkant breken.

Zodra u uitstapt in Anakao vindt u een haven vol ontspannen vissers. Ze zullen u persoonlijk begeleiden op een ontdekking van de mooiste stranden, op korte afstand van deze prachtige locatie. Van de aangeboden excursies door MSC cruises raden wij u aan om u te richten op Madagaskars natuurlijke schoonheid. Het is een eiland dat uniek is in zijn biodiversiteit. In prehistorische tijden was het de habitat van unieke dieren zoals het dwergnijlpaard, waarvan fossielen zijn gevonden op het eiland. Tegenwoordig is het het rijk van de lemuren, de primaten met grote ogen en een aparte zwart-wit gestreepte staart.

Ten zuiden van Anakao brengt een niet te missen excursie u naar het Tsimanampetsotsa nationaal park, een natuurreservaat voor Madagaskars endemische soorten die al meer dan vijftig jaar officieel worden beschermd. Het meer met dezelfde naam, waarvan het bestaan al een wonder is gezien de minimale regenval in deze regio, is de woonplaats van een grote kolonie roze flamingo's. Behalve de dieren (met name reptielen) wordt het gekenmerkt door de vele stekelige planten, de baobab en zandduinen. Het is zo magisch dat een enkele cruise niet genoeg is om het gebied ten volle te bewonderen.

Cruises van / naar Anakao in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES