Port Said Cruise

Port Said Cruise

Zwerven door de winkels

Port Said (Bur Said in het Arabisch), dat aan het begin van de opgravingen van het kanaal werd gesticht, was tegen het einde van de negentiende eeuw een belangrijke haven waar alle grote zeemogendheden consulaten hadden.

 

Nu is het een aanleghaven op uw cruise op de Middellandse Zee met MSC Cruises. Aan de zuidkant van het stadscentrum, het gebied dicht bij het Arsenaal Basin is een goede plek om een aantal van de stoffige negentiende-eeuwse koloniale huizen in Europese stijl van Port Said te zien, die hoewel vervallen nog steeds prachtig suggestief blijven. Jammer genoeg zullen deze gebouwen er niet lang meer staan, omdat er voortdurend nieuwe gebouwen worden opgetrokken. Sharia al-Gumhorriya, de belangrijkste verkeersader van het stadscentrum, weerspiegelt de metamorfose die Port Said heeft ondergaan van zoute entrepôt tot chic commercieel centrum. Naarmate de straat verder naar het noorden loopt, komen glazen gevels in de plaats van vroeg 20e-eeuwse balkons.

Met een MSC Middellandse Zee cruise excursie kunt u ook een bezoek brengen aan de bazaar van Port Said, variërend van nederige kraampjes op Salah al Din Street tot chique boetieks op Sharia en-Nahda en op de kruising tussen Sharia al-Gumhorriya en Sharia 23 July. Er is een andere mooie selectie van oude koloniale gebouwen net ten oosten van Sharia al-Gumhorriya op Memphis Street - met name de glorieuze oude Woolworths winkel. Aan de noordkant van het centrum ligt het met schelpen bezaaide strand van Port Said (ligstoelen, parasols en windjacks zijn te huur), dat wordt ondersteund door de lange Corniche van de stad, waarvandaan u tientallen schepen voor anker in de Middellandse Zee kunt zien liggen, wachtend om door het kanaal te varen.

 

Aan het oostelijke uiteinde van de Corniche staat een massieve zandstenen sokkel waarop een enorm standbeeld van Ferdinand de Lesseps - die de steun verleende die nodig was om het Suezkanaal te bouwen - stond, voordat het na de revolutie van 1952 werd afgebroken.

Cruises van / naar Port Said in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES