Antalya

Antalya

De hoofdstad van Turkse toerisme

 
Antalya ligt op een steile klif en wordt omringd door bergen, bossen en talloze oude Griekse ruïnes. Op uw MSC-cruise heeft u de mogelijkheid om deze buitengewone plaats te bezoeken waar om elke hoek een stukje geschiedenis is.
 
Het Archeologisch Museum van de stad heeft bijvoorbeeld één van de vijf belangrijkste collecties van historische voorwerpen in Turkije, waaronder ruïnen, beeldjes, mozaïeken, zilveren platen, munten en friezen. Een bezoek aan dit museum verdiept uw begrip van de oude en Grieks-Romeinse geschiedenis van deze kleine regio, die in de oudheid Pamphylia heette. De stukken die in het museum te zien zijn, zijn meestal van Perga en worden scenografisch gepresenteerd aan de bezoeker, alsof ze zich in de galerij waren waar de beelden van de klassieke goden neerkijken op de toeschouwers.
 
Perga ligt 15 kilometer van Antalya en is een van de ‘’must-sees’’ tijdens uw reis met MSC Cruises. Het is een nederzetting die ononderbroken werd bewoond uit de tijd van de prehistorie, waarvan een overvloed aan bewijsoverblijfselen teruggaat tot tweeduizend jaar geleden: de thermale baden, het stadion, het theater, de agora, de Hellenistische en Romeinse poorten, de imposante zuilengangstraat en een Akropolis uit de Bronstijd.
 
Uw onderdompeling in de cultuur en geschiedenis van Antalya zal doorgaan met een bezoek aan het oude deel van de stad, waar u moskeeën, elegante Ottomaanse huizen, Byzantijnse kerken, oude stadsmuren en de beroemde Hadrian poort zult vinden. Het laatste is een elegante boog die een Romeinse triomf viert, die tot op de dag van vandaag intact is gebleven. De structuur, gemaakt van wit marmer, is gemaakt van drie bogen en werd afgemaakt in 130 AD om de komst van keizer Hadrian naar de stad te vieren. Aan beide kanten staan torens die de aantrekkingskracht en het hele historische centrum van Antalya een onmiskenbare charme geven.
 
De poort is ook een ideale achtergrond voor het maken van onvergetelijke foto’s van uw reis naar deze prachtige Turkse stad. Rondom zijn er uitgestrekte grasvelden vol met bomen en op het juiste moment van het jaar bloeien er bloemen in duizend verschillende kleuren.

Cruises van / naar Antalya in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES