Agadir

Agadir Cruise

Het moderne resultaat van duizend jaar traditie

Agadirwas een sfeervolle Atlantische haven, voordat een hevige aardbeving in 1960 het compleet verwoestte. Slechts vier jaar na de onafhankelijkheid was de aardbeving een nog grotere klap voor de stad, maar de reconstructie ervan liet het moderneMarokkozien op zijn best, en een halve eeuw later is het resultaat verbazingwekkend.

Op uw cruise naar Marokko kunt u delen van het park en de tuin bewonderen die het hotelgebied scheiden van de residentiële zones, evenals het prachtige strand dat niet gehinderd wordt door de Spaanse Costa-stijl hoogbouw. Het centrum van Agadiris een exotische cruise-excursie: het ligt centraal op de kruising van de Boulevard Hassan II en de Avenue Prince Moulay Abdallah met de Avenue du Prince Sidi Mohammed.

Het werd in de jaren zestig herbouwd in ‘modernistische’ stijl, en heeft alle kenmerken van een stadscentrum, met kantoorgebouwen, een postkantoor, een gemeentehuis ( Hôtel de Ville), een gemeentelijke markt en banken. Het strand van Agadir is geweldig: een brede vlakte van fijn zand, die zich in een indrukwekkende afstand naar het zuiden van de stad uitstrekt. Elke ochtend wordt er geveegd en het strand wordt bewaakt door politie te paard.

Langs het strand vindt u enkele cafés die ligbedden en parasols verhuren. Het moet gezegd worden dat de oceaan een zeer sterke onderstroom heeft door de Atlantische Oceaan en zeker niet geschikt is voor kinderen, tenzij nauwlettend onder toezicht gehouden. Zelfs volwassenen dienen niet alleen te zwemmen.

Als afwisseling van het strand, en vooral als u kinderen te vermaken hebt, is een cruise-excursie niet compleet zonder een bezoek aan de Vogelvallei, een smalle strook van het park, en een kleine volière met exotische vogels, een kleine kudde manenschapen en enkele andere zoogdieren, een waterval en een speelplaats voor kinderen. Het is allemaal zeer aangenaam en de weelderige vegetatie trekt het hele jaar door een rijke verscheidenheid aan vogels aan, maar op onvermijdelijke wijze blijft een deel van de dierenverblijven bedroevend klein.

Cruises van / naar Agadir in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES