Bar

Kotor Cruise

Een onverwacht klein paradijs

Tijdens een MSC Cruise ontdekt u Bar, de grootste van de haven in de Balkan-schatkist. U betreedt het hart van een van de kleinste Europese landen, klaar om uw een plezierig avontuur te bieden dat alle verwachtingen overtreft.
 
Uw MSC Middellandse Zee Cruise neemt u mee naar een prachtige kustlijn met lange zandstranden en kristalhelder water, als tegenwicht voor het ruige bergachtige binnenland, met majestueuze bergen van meer dan 2000 meter hoog, zoals de imposante berg Rumija. De veelzijdige schoonheid van dit gebied heeft de vele etnische groepen die er wonen geïnspireerd om de sleutel tot vreedzaam samenleven te vinden.
 
Een bezoek aan Lake Skadar, het grootste meer van de Balkan, tijdens een MSC-excursie, zal u betoveren met zijn magische sfeer, vol oude mythen en legendes en zijn kleuren die veranderen met het verstrijken van de seizoenen. Het prachtige natuurpark verzamelt traditionele dorpen, waaronder Vranjina, een klein "Montenegrijns Venetië", rivieren en forten, waarvan er één midden in het centrum ligt. Het meer van Skadar is een prachtig leefgebied voor verschillende soorten vogels en vissen.
 
Een andere MSC-excursie brengt u naar de oude stad Bar, Antibereos voor de Grieken, en ligt verder op de heuvel dan het huidige bewoonde centrum. Deze "Pompeii van Montenegro" bewaart overblijfselen van verdedigingsmuren, paleizen, kerken en moskeeën. U kunt ook het paleis van koning Nicolaas bewonderen, in typische lokale stijl, maar met de toevoeging van neoklassieke elementen. Het is momenteel de thuisbasis van het Nationaal Museum en herbergt collecties vuurwapens, sieraden en meubels van de familie Petrović-Njegoš.
 
Niet ver van Bar ligt Budva, dat u kunt ontdekken dankzij een van de MSC Excursies. Dit stadje staat op een charmant eilandje dat door een strook zand met het vasteland is verbonden. Het zal een architectonisch en stedelijk juweel zijn om te zien, vooral wanneer u de oude stad bezoekt met zijn smalle kronkelende straatjes, half verborgen pleinen, kerken en forten. Als u door Budva slentert, duikt u in een eeuwenoude geschiedenis die begint bij de Grieken en tot op de dag van vandaag voortduurt.

Cruises van / naar Bar in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES