MARSEILLE TOURS EN MSC EXCURSIES AAN WAL

Duizenden jaren van menselijke en natuurlijke activiteit hebben Marseille gevormd tot de stad die het nu is. Als u de haven binnenvaart, ziet u de gebogen kustlijn en de bergachtige grens, die Marseille naar de Middellandse Zee en daarbuiten openen en haar status als prominent cultureel kruispunt verzekeren.

Marseille's terracotta daken, turquoise zee, kalkstenen rotsen en levendige straatkunst vormen een landschap als geen ander in Frankrijk. Zelfs als de op één na grootste stad van Frankrijk vergelijken de inwoners de stad met 111 dorpen. De beste manier om Marseille te bezoeken is met een gids die de rijkdommen verder kan ontsluiten. 

Tijdens MSC excursies aan land ontdekt u verborgen schatten zoals de modelboten die aan het plafond van de Basilique Notre-Dame de la Garde hangen. Maak foto's van de kathedraal van Marseille die uitkijkt over de oceaan. Wandel door Le Vieux-Port, bewonder het uitzicht op zee en geniet van een drankje op een terrasje. Aanschouw het Palais Longchamp, gebouwd om de komst van het water naar Marseille te herdenken. Bekijk de kalkstenen kliffen die natuurliefhebbers naar het Nationaal Park Calanques lokken. 

Excursies IN MARSEILLE

Ontdek de vele schatten van Marseille met onze rondleidingen. Kom aan wal om te leren waarom de oudste stad van Frankrijk een feest voor de zintuigen is, terwijl lokale gidsen de stad tot leven brengen en haar verhalen onthullen. MSC excursies aan wal zijn beter dan een reisgids en mogen op geen enkele cruiseroute ontbreken.


Marseille tours, Notre Dame de la Garde | MSC Cruises
Marseille tours, Le Vieux Port | MSC Cruises
Marseille tours, La Corniche | MSC Cruises

Ontdek de oudste haven van Frankrijk tijdens een stadstour door Marseille

Doorkruis meer dan 2600 jaar geschiedenis tijdens een rondleiding door de stad Marseille. Bereik grote hoogten bij Basilique Notre-Dame de la Garde, een adembenemend bouwwerk met een uitzicht van 360 graden. Dwaal door de kronkelige straatjes van Le Panier, waar Provençaalse pastelkleurige gevels bezaaid zijn met straatkunst.

 

Volg de meeuwen naar de vismarkt in de Vieux-Port, de levendige haven vol plezierboten. Omarm de oevers van de Middellandse Zee op de beroemde kustweg La Corniche. Dompel uzelf onder in het verhaal van de aankomst van het water in Marseille in het sierlijke Palais Longchamp.

Marseille tours, Saint-Sauveur Cathedral | MSC Cruises
Marseille tours, Aix-en-Provence | MSC Cruises
Marseille tours, Aix-en-Provence | MSC Cruises

Wandel door de geschiedenis in het charmante Aix-en-Provence

Hoewel Aix-en-Provence maar 30 kilometer van Marseille ligt, voelt het aan als een heel andere wereld. Als voormalige hoofdstad van de Provence heeft de stad in het centrum een schat aan prachtige barokke architectuur. Bewonder de hoge schepen en het orgel van de Saint-Sauveur kathedraal.

 

Wandel over de met bomen omzoomde Cours Mirabeau en de statige Mazarinwijk, waarvan de druppelende fonteinen en gouden gevels de inwoners van Aix al sinds de 17e eeuw betoveren. Net als Cézanne, de plaatselijke kunstenaar die werd betoverd door de Provençaalse vergezichten, zult u zeker worden verleid door de schoonheid van Aix.

Marseille tours, Cassis | MSC Cruises
Marseille tours, Cassis | MSC Cruises
Marseille tours, Cassis | MSC Cruises

Ontdek de pittoreske haven en pastelkleurige huizen van Cassis

Verlaat de levendige scènes van Marseille voor de relaxte sfeer van Cassis. Dit geliefde stadje, ooit een schilderachtig vissersdorpje, ligt verscholen in een prachtige baai omringd door pijnbomen aan het strand en enkele van de oudste wijngaarden van Frankrijk. Wandel langs houten boten in de haven en boetiekjes, galerieën en cafés in de kronkelende straatjes van de oude stad.

 

Ga naar de kiezelstranden om te genieten van de zon en het prachtige uitzicht, waaronder dat op de hoogste zeeklif van Frankrijk, Cap Canaille. Maak een wandeling door de natuur in het Nationaal Park Calanques, net ten westen van de stad.

boek uw cruise naar MARSEILLE (Provence)

Net als de oude Griekse zeevaarders die Marseille meer dan 2600 jaar geleden stichtten, zult u zeker in de ban raken van deze havenstad aan de Middellandse Zee. Ontdek het erfgoed, de opvallende contrasten en de diversiteit van de oudste stad van Frankrijk, en nadat u Marseille hebt verkend, gaat uw avontuur aan de Middellandse Zee verder. Bezoek de grote Italiaanse havens, zoals Sicilië en Sardinië, of ga westwaarts naar Barcelona en de Balearen. Al deze zonovergoten mediterrane juweeltjes en nog veel meer kunnen worden verkend wanneer u een cruise naar Marseille boekt.

Waarom kiezen voor MSC Excursies naar Marseille?

Ontdek de vele schatten van Marseille met onze rondleidingen. Kom aan wal om te leren waarom de oudste stad van Frankrijk een feest voor de zintuigen is, terwijl lokale gidsen de stad tot leven brengen en haar verhalen onthullen. MSC excursies aan wal zijn beter dan een reisgids en mogen op geen enkele cruiseroute ontbreken.

MARSEILLE TOURS EN EXCURSIES FAQ

In welke taal worden de excursies in Marseille gegeven?

MSC Excursies in Marseille kunnen worden aangeboden in 5 talen (Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans) op basis van beschikbaarheid van de gids. We bevestigen de definitieve taal tijdens uw cruise.

Zijn Marseille rondleidingen altijd te boeken?

Vanwege hun populariteit zijn sommige Marseille excursies niet altijd beschikbaar. Daarom raden we u sterk aan om uw Marseille excursie van tevoren te boeken om zeker te zijn van beschikbaarheid.

Kan het excursieprogramma van Marseille worden gewijzigd?

Het excursieprogramma geeft alleen een overzicht van de excursies die in Marseille geregeld kunnen worden. De definitieve excursiebeschrijvingen en prijzen worden aan boord bevestigd. MSC Shore Excursions programma's en routes kunnen variëren als gevolg van lokale omstandigheden of onvoorziene gebeurtenissen, die van invloed kunnen zijn op de timing van de tour. Ook is het programma onderhevig aan wijzigingen in overeenstemming met lokale regelgeving of andere beperkingen.

Hoe kan ik het centrum van Marseille bereiken?

Wanneer u met MSC Cruises reist, is het niet makkelijker om het centrum van Marseille te bereiken om van de vele historische bezienswaardigheden te genieten. Veel van onze excursies brengen gasten rechtstreeks naar het stadscentrum, zodat alles zo vlot mogelijk verloopt. Onze Marseille City Tour biedt bezienswaardigheden in het hart van de stad, waaronder populaire attracties zoals de sfeervolle Vieux-Port (de oude haven - vol met cafés en restaurants) en het weelderige Palais Longchamp. Bezienswaardigheden net buiten het centrum komen ook aan bod, zoals Basilique Notre-Dame de la Garde, hoog op een heuveltop met uitzicht over de stad. Een andere optie is onze Marseille Walking Tour, die begint met een pendeldienst van het schip naar het stadscentrum, gevolgd door een informatieve wandeling met gids. Wandel door de oude binnenstad en langs het stadhuis van Marseille en Fort Saint-Jean, een 17e-eeuws verdedigingscomplex, voordat u weer wordt teruggebracht naar het schip. Als u liever op twee wielen verkent, boek dan onze excursie Cycle Through Marseille, die u door het stadscentrum en daarbuiten laat glijden op een fietstocht. De route is ongeveer 30 kilometer lang en beslaat gebieden zoals de Vieux-Port en de Pharotuin, waarna u wat vrije tijd krijgt om te winkelen of te ontspannen. Boek een excursie aan wal in Marseille om optimaal van deze boeiende stad te genieten.

Hoe kan ik de lavendelvelden in de Provence zien?

De zomer is de beste tijd om de beroemde lavendelvelden van de Provence te bezoeken (van eind juni tot half augustus, met juli als piekmaand), want dan zijn de bloementapijten van lila bloemen in volle bloei. Er zijn verschillende regio's in de Provence waar u lavendel kunt bekijken, maar de populairste (vooral vanwege het aantal lavendelvelden) zijn het Valensole Plateau, de Luberon en de Sault. MSC Cruises biedt een excursie naar de lavendelvelden van Valensole vanuit Marseille. Tijdens deze excursie worden gasten rechtstreeks van de cruiseterminal naar het Valensole Plateau gebracht, dat wordt beschouwd als een van de mooiste lavendelgebieden in de hele Provence. Gasten krijgen de kans om meer te leren over de lavendelproductie in het gebied door een ontmoeting met een lokale lavendelproducent, die de geschiedenis en processen achter dit geschoolde beroep zal bespreken. Na het genieten van het landschap en de unieke geuren, kunnen de gasten de sfeer opsnuiven van Valensole zelf, een traditioneel Frans stadje. Deze excursie maakt een bezoek aan de Provence lavendelvelden een gemakkelijke en verrijkende ervaring.

Hoe lang duurt het om van Marseille naar Cassis te komen?

Cassis, de geboorteplaats van de wereldberoemde likeur met dezelfde naam, is een pittoresk vissersdorpje dat langzaam een geliefde bestemming wordt dankzij de omliggende natuurlijke schoonheid, idyllische stranden en ontspannen Provençaalse sfeer. MSC Cruises biedt een excursie rechtstreeks naar Cassis vanuit Marseille via een schilderachtige busreis van 90 minuten. Nadat de gasten door de bus zijn afgezet, rijden ze met het beroemde 'treintje van Cassis' naar het stadscentrum, voordat ze genieten van een ruime hoeveelheid vrije tijd om de charmes van Cassis te ontdekken. Deze omvatten de prachtige haven (neem de tijd om het uitzicht op de oceaan te bewonderen), ongerepte stranden en cafés en restaurants in continentale stijl - zorg ervoor dat u een glas van de beroemde zwarte bessen likeur proeft. Voor een actievere ervaring gaat u naar het Calanques National Park voor wandelpaden. De excursie eindigt met een terugreis naar de bus met de lokale trein, voordat de gasten terug naar de cruiseterminal worden gebracht.