Sarande

Sarande Cruise

Uw Gids voor Zuid-Albanië

Met één van de mooiste natuurlijke omgevingen langs de hele Albanese kust, en met stranden van kleine natuurstenen en haar prachtige blauwe zee, is Sarande – vlakbij de Griekse grens; vanaf de kust kunt u Corfu zien – één van de meest gewaardeerde toeristenbestemmingen aan de Ionische zee geworden.

Als één van uw MSC Cruises bestemmingen in het Middellandse Zeegebied is deze kuststad één van de modernste steden in de hele regio, en biedt het bezoekers naast de zee ook vele historische en natuurlijke schoonheden om te bewonderen.

Een paar van de meest relevante bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het oude Onchesmos (de oude naam van Sarande), de resten van de stad Foinike, de Romeinse archeologische vindplaats Butrint, recent gerenoveerd en hersteld tot haar oude glorie, en het negentiende-eeuwse Kasteel van Ali Pasha Tepeleni, één van de belangrijkste historische gebouwen van Albanië, met haar imposante vierkanten structuur uitkijkend over de Adriatische Zee. Tijdens het wandelen door de straatjes van Saranda ervaart u de typische sfeer van een populaire toeristenattractie met talrijke hotels.

Een excursie van MSC Cruises neemt u mee naar de karstbron Syri i Kaltër met haar beroemde Blauwe Oog, een blauwe waterplas die doet denken aan de iris van het menselijk oog. Deze waterbron ligt in het midden van een prachtig eikenbos, perfect voor een picknick en om te genieten van de koele omarming van Moeder Natuur. In deze streek vindt u ook het Mesopotam-klooster, daterend uit de dertiende eeuw, en de enige goed bewaarde Byzantijnse kerk in heel Albanië.
Deze oude gebedsplaats, met haar bijzondere vorm met een enkel schip met twee apsis, is gewijd aan St. Nicolaas (Shën Kolle).

Cruises van / naar Sarande in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES