Penang

Penang Cruise

Een kleurrijke geschiedenis

In het uiterste noordwesten van het schiereiland Maleisië is Penang het meest dubbelzinnig genaamde deel van Maleisië. Afhankelijk van de context kan de naam verwijzen naar het eiland (Pulau Pinang in het Maleis, pinang betekent in het Maleis de betelnootpalm) of de staat (het eiland plus een stuk vasteland daar tegenover, rond de stad Butterworth), of de hoofdstad van de staat, Georgetown, wachtend om door u bezocht te worden tijdens een MSC Grand Voyages cruise-excursie.


Dit was waar de Britten hun eerste Maleisische haven oprichtten in de late achttiende eeuw, wat de basis voor het hedendaagse Georgetown zou worden, een fascinerende smeltkroes van het koloniale, Indiase, Maleise en vooral Chinese en Peranakan erfgoed. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Grand Voyages cruise biedt u de kans om deze stad te bezoeken, die een renaissance heeft ondergaan sinds haar centrale wijk, samen met Melaka, in 2008 werden uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en die als uitstekende uitvalsbasis dient om de rest van Penang te zien. Verder op het 285 vierkante meter grote eiland vindt u een nationaal park aan de kust waar u mogelijk broedende schildpadden kunt zien, evenals enkele ongebruikelijke tempels en een overontwikkeld strand bij Batu Ferringhi


Het centrum van Georgetown beslaat een driehoekige kaap op de noordoostelijke hoek van het eiland, de historische kern is in wezen het gebied ten zuiden en ten oosten van Lebuh Farquhar, Lebuh Cinta (Liefdeslaan) and Lebuh Melayu. Het is een verrassend samenhangend doolhof van straten bekleed met winkels in verschillende staten en royaal bestrooid met religieuze bouwwerken, indrukwekkende clanverenigingen of kongsi – een mengeling van Chinese welzijnsorganisaties, maatschappelijke verenigingen en een tempel en andere monumenten. De botanische tuinen van Georgetown, daterend uit 1884, beschikken over uitgebreide grasvelden, een beekje en een kleine jungleachtige waterval en verschillende (nogal schamele) plantenkassen. 's Morgens in het weekend zit het vol met groepen sportende Chinezen, die in ongeveer dertig minuten over het circuit rennen.

Cruises van / naar Penang in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES