Kobe

Kobe, Japan | MSC Cruises

The cosmopolitan city of Kobe

De charme van Japan met een MSC Cruise. Uw bestemming is Kobe. De grote stad, met zijn anderhalf miljoen inwoners, is gebouwd op Honshu Island en is altijd één van de belangrijkste Japanse havens geweest, strategisch belangrijk voor de commerciële handel tussen het oosten en het westen.

De charme van Japan met een MSC Cruise. Uw bestemming is Kobe. De grote stad, met zijn anderhalf miljoen inwoners, is gebouwd op Honshu Island en is altijd één van de belangrijkste Japanse havens geweest, strategisch belangrijk voor de commerciële handel tussen het oosten en het westen. In het begin van de twintigste eeuw werd Kobe bewoond door Europeaanse arbeiders en handelaars die naar Japan verhuisden. Mount Rokko kan worden bereikt met een excursie. Gelegen in het Sentonaikai Nationaal Park. Het is niet te missen. Kobe is vooral ’s nachts erg spectaculair.

Kyoto is zeker een omweg waard. Een excursie brengt u naar het meest duidelijke voorbeeld van Japanse expressie voor architectuur, cultuur, geschiedenis en religie. Voor ongeveer 100 jaar was deze stad de hoofdstad van Japan. Tegenwoordig is het beroemd om zijn Shinto-heiligdommen, de boeddhistische tempels voor de keizerlijke tuinen, typische houten huizen en de kersenbloesems die de straten van de stad in betoverende, surrealistische plaatsen in de lente. Ook op het eiland Honshu, heeft Kyoto, net als Kobe, ongeveer anderhalf miljoen inwoners en er is veel te zien. Eén van de meest interessante plaatsen, om er maar een paar te noemen, zijn de Fushimi Inari met het gelijknamige heiligdom, de Ochaya en Okiya buurten, respectievelijk bekend om theehuizen en om geishahuizen, de openlucht Nishiki markt, om de Japanse keuken te proeven tijdens een wandeling.
Ook in Kyoto kunt u het Himeji kasteel bewonderen tijdens een excursie. Het eerste versterkte complex werd gebouwd in 1400 en werd vervolgens door de eeuwen heen groter gemaakt door verschillende clans. Tegenwoordig bestaat het kasteel uit 8 gebouwen, wit van kleur, op verschillende niveaus. Het werd in 1993 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.      

Cruises van / naar Kobe in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES