Shanghai

Shanghai Cruise

Ongebruikelijke bezienswaardigheden

Wanneer uw MSC cruise u naar Shanghai brengt, is het makkelijk om te begrijpen dat na jaren stagnatie deze enorme metropool een van 's werelds snelste economische groei ervaart.

Terwijl Shanghai zijn positie als de leidende zakenstad van Oost-Azië herovert, een status die het voor het laatst bezat voor de Tweede Wereldoorlog, vult de skyline zich met wolkenkrabbers – er zijn er nu al meer dan duizend

 

Glimmende winkelcentra, luxe hotels en prestigieuze kunstcentra schieten uit de grond, terwijl onder de grond 's werelds langste metronetwerk rijdt. De 23 miljoen inwoners van Shanghai genieten van de hoogste inkomens van het vasteland en er is genoeg om het geld aan te besteden; er zijn tal van restaurants van beroemdheden en flagshipstores van bekende ontwerpers. MSC Grand Voyages cruises bieden ook excursies aan naar de Bund, Shanghai's originele kenmerkende skyline, een strook van grootse neoklassieke koloniale gebouwen aan de westoever van de Huangpu rivier Pudong aan de overliggende oever – een achtergrond waar vele plaatselijke bezoekers voor een foto poseren.

 

De Bund is vernoemd naar een oude Brits-Indiase term “bunding” (de indijking van een modderige vooroever) en haar officiële naam is Zhongshan Lu, maar het is onder de plaatselijke bewoners beter bekend als Wai Tan (letterlijk, “buitenstrand”). 

Onder welke naam dan ook, dit was het commerciële hart van het oude Shanghai, met de rivier aan de ene kant en kantoren van de grootste bank en handelshuizen aan de andere kant. Jinmao Tower is een prachtig gebouw, geeft een elegante, conische, postmoderne draai aan art deco en heeft een observatiedek op de 88e verdieping. Een lift snelt u in enkele seconden 340 m naar boven. Het spektakel van de stad die voor u ligt is natuurlijk waanzinnig, maar vergeet u niet om te draaien voor een duizelingwekkend uitzicht op het glorieuze atrium van het gebouw. Shanghai Museum is een van de hoogtepunten van de stad, met een fantastische, mooi tentoongestelde collectie. 

Cruises van / naar Shanghai in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES