Keelung / Taipei Cruise

sky, MSC Cruises, Cruise ship, Keelung City

Een metropool die hangt tussen oud en modern

Taipei vertegenwoordigt het middelpunt van het land: het hoofdkantoor van de regering is hier gevestigd en het is het culturele en commerciële centrum van Taiwan (China). Een MSC Cruise neemt u mee naar dit kruispunt van Japanse en Chinese culturen, waar het oude en het moderne zonder onderscheid naast elkaar bestaan. Een van de symbolen van de stad is de Taipei 101 toren, genoemd naar het feit dat er 101 verdiepingen zijn. Eerst bekend als het Taipei World Financial Center, is het gelegen in het Xinyi district. Dit bijzondere bouwwerk, gebouwd in 2004, is bamboevormig en met zijn 509 meter hoogte was het in 2004 het hoogste gebouw ter wereld. Vandaag staat het op de vijfde plaats; de eerste plaats wordt ingenomen door Burj Khalifa in Dubai.

Chiang Kai-shek Memorial Hall is ook een van de bestemmingen die met een excursie kan worden bereikt: een wit gebouw met een blauw achthoekig dak, waarvan de kleuren ook de nationale vlag weerspiegelen, het is een symbool van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Het bestaat uit 89 treden, één voor elk levensjaar van de leider, en wordt omringd door tuinen in Chinese stijl en gebouwen. 

De Memorial Hall wordt beschouwd als een van de belangrijkste monumenten van de 20e eeuw en vertelt het verhaal van het hoofd van de Chinese nationalistische regering die van 1950 tot 1975 de leiding had; de hal werd geopend in 1980. Meer dan 700 duizend stukken die 8.000 jaar Chinese geschiedenis en kunst van het neolithicum tot heden vertegenwoordigen, worden tentoongesteld in het Nationaal Paleismuseum dat tijdens een MSC-excursie kan worden bezocht. Het museum bevond zich ooit binnen de muren van de Verboden Stad van Beijing. In 1949 werd het verplaatst naar het Shilin district in Taipei, naar het huidige gebouw, nadat ook de regering van de Republiek China was overgeplaatst.

Cruises van / naar Keelung (Taipei) in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES