Hongkong

Hong Kong Cruise

Een spectaculair stadslandschap

Zoals u zult zien tijdens uw MSC Grand Voyages cruise, is Hongkong de kern van het hele gebied, het bestuurs- en zakencentrum en de locatie van enkele van 's werelds duurste vastgoedprojecten.

Ontwikkeling is geconcentreerd langs de noordoever van het eiland, een 6 km lange strook van financiële, commerciële en amusementsdistricten met uitzicht op Victoria Harbour


In de kern vindt u een verbazingwekkende reeks van hightech hoogbouw, naar het westen gedreven door de kleinere traditionele Chinese bedrijven in Sheung Wan. Hierachter klimt het landschap steil op naar The Peak en het uitzicht daar is, van welke kant dan ook, verbluffend: de dichtbevolkte noordoever, de drukke haven, tot aan Kowloon met zijn laagbouw en de groene pieken van de New Territories. De Man Mo Tempel is een van de oudste in Hongkong en kan worden bezocht tijdens een MSC Grand Voyages excursie.


Het dateert uit de jaren 1840 en werd oorspronkelijk opgericht als een liefdadigheidsinstelling; het centrale atrium is versierd met enorme spiralen wierookspoelen die aan het plafond hangen, waardoor de binnenkant is gevuld met prikkelende, aromatische rook. Terug naar de haven en richting het oosten via Wan Chai en Causeway Bay ligt de nadruk niet meer op financiën, maar op eten, drinken en winkelen. Het zuiden van Hongkong loopt over in de zee met een reeks van bungelende schiereilanden en kleine eilandjes. Hier zijn de bezienswaardigheden kleine plaatsjes als Aberdeen en Stanley, met ieder zijn eigen karakter, en ook stranden, waarvan het bekendste uitzicht heeft op de buitenpost van Shek O. Ten oosten van de Aberdeen snelweg vormt Causeway Bay een cluster van drukke straatjes vol met restaurants, accommodaties en winkelcentra, waarvan het oostelijke deel wordt gedomineerd door Victoria Park, een grote, open ruimte met schaduwrijke paden, zwembaden en andere sportfaciliteiten.

Cruises van / naar Hong Kong in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES