MSC voor UNICEF

MSC VOOR UNICEF

Samen ondervoeding bestrijden bij kinderen

Hongersnood heeft een verwoestende uitwerking op de jongste en meest kwetsbare. Meer dan een miljoen kinderen is ondergevoed en heeft dwerggroei, lichamelijke of geestelijke ontwikkelingen. Het kost niet veel om deze kinderen te redden: slechts 3 kleine zakjes per dag van een Ready-to-Use Therapeutic Foods zoals Plumpy'nut ® of eeZeePaste Nut gedistribueerd via dit programma van UNICEF.


MSC is partner van UNICEF in dit belangrijke project, wat bijdraagt aan de productie en het transport van deze Ready-to-Use Therapeutic Foods, zodat we samen kunnen helpen en zorgen voor de wonderen van het leven van een kind.

Download hier meer informatie

Plastic afval voor scholen

Articles[0].Title

PLASTIC AFVAL VOOR SCHOLEN

MSC werkt samen met een innovatief, veelzijdig UNICEF-programma in Ivoorkust dat milieubescherming, armoedebestrijding, empowerment van vrouwen en onderwijs voor kinderen combineert. Momenteel wordt slechts 5% van het plastic afval in Ivoorkust gerecycled en de afvalinzamelaars - voornamelijk vrouwen - zitten gevangen in een cyclus van armoede. Ze moeten hun kinderen vaak meenemen naar de afvaltips waar ze werken, omdat 87% van de kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 jaar niet naar school kan gaan omdat er niet genoeg klaslokalen zijn, waardoor ze niet de kans krijgen om essentiële vaardigheden voor het leven op te bouwen. Het programma 'Plastic afval voor scholen' betaalt de afvalinzamelaars regelmatig een eerlijke prijs, waardoor ze uit de armoede komen en het plastic afval wordt gerecycled om innovatieve bouwstenen te maken voor de goedkope bouw van hoognodige klaslokalen.

ORGANISATIE: UNICEF – United Nations Children's Fund

LAND: Ivoorkust

NAAM PROGRAMMA: Plastic afval voor scholen

PROGRAMMA: Om een emanciperende markt voor vrouwen te stimuleren die plastic afval recycleert tot veilige en duurzame goedkope bouwmaterialen, te beginnen met nieuwe klaslokalen

STRATEGIE: Bouw klaslokalen in combinatie met het versterken van de positie van de vrouwen en het milieu wordt tegelijkertijd opgeruimd

IMPACT: Milieubehoud, onderwijs, gemeenschapsondersteuning

TIJDSSPANNE: 2019-2021 

DOEL: Doneren van 3,75 miljoen USD om het milieu schoon te maken en 66 vrouwen per jaar uit de armoede te halen, door 880.000 kg plastic afval te recyclen en te verwerken in innovatieve bouwstenen om 152 goedkope, moderne, door de gemeenschap gebouwde klaslokalen te bouwen, waardoor 8.360 meer kinderen naar school kunnen gaan

HET PROGRAMMA

Articles[0].Title

Unicef's programma voor ondervoede kinderen

Plumpy'nut ® is een Ready-to-Use Therapeutic Foods van de World Health Organization. Hiermee kan ernstige acute ondervoeding behandeld worden in slechts zes weken thuis, zonder ziekenhuisopname. UNICEF organiseert een complete familie steunprogramma, monitoren van de voortgang van elk kind en het verstrekken van voeding- en gezondheidsbehandelingen. Ready-to-Use Therapeutic Foods zijn, waar mogelijk, in hun land van nood gebruik gemaakt van regionale gewassen. Dit zorgt voor een dubbele stimulans voor de lokale economie en hoop aan de gemeenschap. MSC en UNICEF hebben samengewerkt aan het leveren van Ready-to-Use Therapeutic Foods aan crisis-en noodsituaties wereldwijd.

ORGANISATIE: UNICEF - United Nations Children’s Fund.

LANDEN: Minst ontwikkelde landen en landen in crisis-en post-crisissituaties. 

PROJECT: Het leven van kinderen redden met behulp van Ready-to-Use Therapeutic Foods zoals Plumpy'nut ®. Therapeutische voedingsmiddelen zijn complete oplossingen die gebruikt worden om ernstige ondervoeding te behandelen.

PRODUCT OMSCHRIJVING: Sterk versterkte basis van pinda's in kant en klare zakjes welke direct gegeten kan worden zonder te koken of water toe te voegen. Het kan worden gegeven aan elk kind in elke situatie. 

LEEFTIJDEN: Vanaf 6 maanden en ouder.

STRATEGIE: Het leveren van Ready-to-Use Therapeutic Foods aan kinderen, hun families te ondersteunen met medische begeleiding en voeding- en gezondheidsbegeleiding in hun gemeenschappen.

WAT KUNT U DOEN?

SAMEN KUNNEN WIJ HET VERSCHIL MAKEN!

MSC is trots om UNICEF te steunen in dit levensreddende programma, daarom nodigen wij u uit om aan boord te komen voor kinderen. Of u nu een ouder bent of niet, we weten allemaal dat kinderen de toekomst zijn en het beste verdienen. Dat is waarom kinderen het hele jaar door gratis cruisen aan boord van onze vloot.

WAT U KUNT DOEN

Door slechts € 1 (of USD 1,50) te doneren, helpt u het milieu op te ruimen en het leven van kinderen, vrouwen en hun gemeenschappen in Ivoorkust te verbeteren, waardoor ze en inderdaad wij allemaal hoop op een betere toekomst hebben.


WANNEER U MEER HULP WILT BIEDEN
Er is geen limiet aan hoeveel u kunt doneren als u meer wilt geven. Elke € 1 die u doneert is als een baksteen die een betere toekomst bouwt. En alles wat u doneert gaat volledig en rechtstreeks naar dit prachtige programma.
 
 
SAMEN KUNNEN WIJ HET VERSCHIL MAKEN!

WAT HEBBEN WE SAMEN BEREIKT

10 miljoen glimlachen en meer
10 miljoen glimlachen en meer

We zijn trots om aan te kondigen dat, dankzij de vrijgevigheid van onze gasten, wereldwijd al meer dan 10 miljoen euro is ingezameld voor het levensveranderende UNICEF-programma's sinds ons partnerschap "Aan boord gaan voor kinderen" werd gelanceerd in 2009.

 
Tijdens deze periode heeft MSC voor UNICEF ongeveer 100.000 kinderen gered van ernstige acute ondervoeding, velen op het punt van overlijden vóór de behandeling, bijgedragen aan het uitroeien van malaria in Afrika en kinderen en adolescenten geholpen om weer naar school in Brazilië te kunnen gaan.
 
Niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder onze gasten, die - door samen te geven - dit ongelooflijke verschil hebben gemaakt en hun glimlach van vrijgevigheid wereldwijd hebben verspreid.

I CAN BELIEVE

Een nieuw officieel lied

MSC Cruises en UNICEF hebben een lied gelanceerd met een koor Italiaanse kinderen genaamd I Can Believe - MSC voor UNICEF. Een soundtrack speciaal gemaakt voor alle inspanningen met UNICEF aan boord van de MSC cruiseschepen. Het lied wordt afgespeeld tijdens de MSC for UNICEF kinderparade aan boord van elk schip van MSC Cruises. Hiermee wordt bewustwording gecreeërd als onderdeel van de UNICEF Day.