MSC Cruises & Het milieu

Articles[0].Title

MSC Cruises & Het milieu

Als toonaangevend lid van de European Cruise Council (ECC) is MSC Cruises overeengekomen om een transparantie en duurzaamheid in de cruisesector te bevorderen; de ontwikkeling van uniforme milieunormen te leiden; lessen en ervaringen uit de praktijk te delen; partnerschappen aan te gaan en te onderhouden, samenwerken en een open & constructieve dialoog met betrokken maritieme autoriteiten & andere belanghebbenden; een grotere beschikbaarheid van gepaste ontvangst- en hergebruikvoorzieningen in grote Europese havens te stimuleren, energiebesparing te verbeteren, hergebruik te verhogen en afval te verminderen.
MSC Cruises respecteert de oceaan, met als doel om onze passagiers te vervoeren over de hele wereld met een minimum van invloed op de zee zelf. Onze voortdurende inzet om innovatieve manieren te bedenken zorgt ervoor dat het milieu-impact van de cruise passages verlaagd wordt door het gebruik van moderne technologieën en milieuvriendelijke materialen. 
 
Het verlagen van brandstofverbruik is een van de voornaamste prioriteiten voor onze organisatie. Een lager brandstofverbruik betekent minder CO2-uitstoot. En de meest doeltreffende manier om brandstof te besparen bij het cruisen, is de waterweerstand te verlagen.
 
Zo is de romp van de jongste schepen behandeld met een revolutionaire verf (Intersleek ®900) die het brandstofverbruik en dus de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagt. Dankzij deze verf kleeft er minder vuil aan de romp van het schip, waardoor het minder weerstand heeft van het water en dus minder brandstof verbruikt.
 
Hoewel internationale regelgevingen nog geen vereisten opleggen voor cruiserederijen om zwavelarme brandstof te gebruiken, met uitzondering van een aantal toegewezen "Emmission Control Area (ECA)" en een aantal havens, vaart onze vloot consistent op brandstof van de beste kwaliteit (beschikbaar op de markt) en kijken we continue verder dan het naleven van de bestaande wettelijke voorschriften.
 
Aan boord van elk MSC schip is een Environmental Officer verantwoordelijk voor milieukwesties in de dagelijkse operatie. Hij of zij controleert de hergebruik-processen en afvalverwerkingsprocedures om de verwerking van afvalwater te optimaliseren, en stuurt aan daar waar nodig. De Environmental Officer ziet er ook op toe dat water, energie en andere middelen aan boord op een efficiënte manier gebruikt worden en traint het betrokken personeel. 
Naast de Environmental Officer aan boord, heeft MSC Cruises ook een Environmental Coordinator aan wal. Deze persoon overziet de acties op de hele vloot en ondersteunt de operationele verantwoordelijken aan boord.
 
We streven naar meer milieuvriendelijkere routes, om het brandstofverbruik tussen de bestemmingen efficiënt te houden. Bij het plannen houdt men bijvoorbeeld rekening met de afstand tussen bestemmingen, de toegestane snelheid in bepaalde gebieden, het gemiddeld verbruik en verzoeken van toeristen.

Seven Golden Pearls

Articles[0].Title

7 Golden Pearls

MSC Cruises is de eerste maatschappij die voor de Fantasia-klasse schepen het ‘7 Golden Pearls' (6 Gouden Parels) certificaat voor milieubescherming van Bureau Veritas heeft  ontvangen. Dit certificaat clustert de 3 hoogste internationale standaarden op vlak van milieubeheer, gezondheid & veiligheid, en voedselbeheer. Aanvullend is er nog een erkenning voor de aanpak op vlak van mogelijke water-, lucht- en afvalvervuiling.
 
De 7 Parels zijn:
 
ISO 14001- certificaat voor milieubeheer 
OHSAS 18001 – certificaat voor veiligheidsbeheer (gezondheid & veiligheid van personeel aan boord en in het hoofdkantoor) 
ISO 22000 – certificaat voor voedselbeheer 
ISO 50001– Energieprestatie 
CLEANSHIP 2 - certificaat inzake bescherming van mogelijke luchtvervuiling 
 
Deze award:
 
• bevestigt dat het schip is ontworpen, gebouwd, geëxploiteerd en onderhouden met passende bescherming voor het milieu..  
• covers annexes I, IV,V en VI of MARPOL, evenals de zeer strenge regels over afval en het beheer van ballastwater, de anti-fouling systeem en verontreiniging door ozon-afbrekende stoffen. 
• valideert dat het schip volledig is uitgerust met een hoge verbrandingscapaciteit, geavanceerde waterzuivering systemen, de nieuwste olie-waterafscheiders en uitgestrekte opslagcapaciteit voor twee dagen in volle bedrijf, waardoor het schip een cruise met de omgeving veiligheid en verantwoordelijkheid kan dragen voor langere afstanden.

Overige Awards en Certificaten

Articles[0].Title

Overige Awards en Certificaten

MSC Cruises kreeg nog volgende awards en certificaten voor haar inzet voor de bescherming van het milieu van Bureau Veritas zoals CLEAN-SEA2 en CLEAN-AIR, een award voor bedrijven die de uitstoot van de schepen controleren en een nul impact nastreven.
Onze voortdurende inzet om ervoor te zorgen dat onze schepen zo milieuvriendelijk mogelijk zijn zorgt ervoor dat passagiers op een MSC cruise in staat zullen zijn om van de lagunes van Venetië te genieten, de heldere wateren van het Caribisch gebied of de kristallijne fjorden van Noord-Europa - zonder zich te bekommeren over de gevolgen van hun vakantie op het milieu - het behoud van deze prachtige locaties voor toekomstige bezoekers.