MSC & Marevivo voor een duurzaam milieu

MSC & MAREVIVO

MSC & MAREVIVO
MSC & MAREVIVO

Merevivo is een Italiaanse mariene instellingsorganisatie die in 1985 is opgericht en wereldwijd te werk gaat. Ze worden ondersteund door een wetenschappelijke commissie, juridische commissie, territoriale delegaties, een duikafdeling en een uitgebreid netwerk van vrijwilligers en leden. 
 
Merevivo werkt voor behoud van biodiversiteit, duurzame ontwikkelingen en de bevordering en promotie van beschermde mariene gebieden, bestrijding van vervuiling en illegale visserij en bevordering van milieueducatie. De activiteiten van Marevivo zijn erop gericht de inzet van instellingen veilig te stellen en publieke opinie en mediabelangstelling en betrokkenheid te mobiliseren ter ondersteuning van het kostbare gemeenschappelijke bezit dat onze zee is.
 
MSC Cruises en Marevivo hebben in 2015 hun krachten gebundeld om jonge mensen met passie voor de zee te inspireren en een cultuur van duurzaamheid binnen en buiten de klas te verspreiden. Onderliggend aan het project is de overtuiging dat langdurige zorg voor het milieu pas kan beginnen met de generaties van morgen en daarom gericht moet zijn op de schoolkinderen die toekomstige ‘’’wakers van dolfijnen’’ zullen zijn. Zij zullen toezicht houden op en waken over de zee om ervoor te zorgen dat deze door iedereen wordt gerespecteerd.

SEAGULL DOLPHINS

The SEAGULL DOLPHINS project

Onder begeleiding van Marevivo collega’s gaan leerlingen van de basisschool op de Eolische eilanden (Lipari, Salina, Vulcano, Stromboli, Panarea, Alicudi, en Filicudi), Aegadische eilanden (Favignana, Levanzo en Marettimo) en het eiland Maddalena op strandverkenning en bekijken zij zee-activiteiten om de geheimen te ontdekken die verborgen zijn onder de rotsen en de flora van de Middellandse Zee. Op de scholen wordt ook lesgegeven door ambachtslieden en ouderen van de eilanden om de leerlingen bewust te maken over dit belangrijke milieuaspect. 

The SEAGULL DOLPHINS project

#Mybluewave Experience

Articles[0].Title

#Mybluewave Experience

Ook aan boord van een MSC schip gaat het verspreiden van informatie door. Op een makkelijke en leuke manier leren over wat het betekent om de natuur te beschermen, doormiddel van speelse manieren - terwijl je op vakantie bent! Ook daarom heeft MSC en MAREVIVO samen een serie van educatieve spellen en lesmaterialen ter beschikking gesteld, waarmee je onder andere gezamenlijk een wijnstok kan laten groeien. Zo brengt MSC iedereen met passie en respect voor de zee bij elkaar. 


TIjdens een cruise wordt er een dag genaamd de “#Mybluewave Experience georganiseerd op alle MSC schepen, waar kinderen in onze MINI & JUNIOR CLUB deel kunnen nemen aan diverse activiteiten, met onder andere:
 
  • Blue watching
  • The Hunting Game
  • Hoe groot is de zee?
  • The Memory at Sea Game
  • #Mybluevideo met jongeren