Het bedrijf

MSC Cruises
MSC Cruises

MSC Cruises is marktleider in Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika en vaart het hele jaar door in de Middellandse Zee en de Caribbean. Seizoensgebonden vaart MSC Cruises ook in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, Cuba en de Franse Antillen, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, China, Abu Dhabi, Dubai & Sir Bani Yas.

Het bedrijf, dat sinds 2004 met 800% is gegroeid, heeft in 2016 1,8 miljoen gasten vervoerd en rapporteerde financiële resultaten met een omzet van bijna € 2 miljard.
MSC Cruises is een in Zwitserland gevestigde Europese onderneming met mediterrane wortels met meer dan 17.000 medewerkers wereldwijd en verkoopt cruisevakanties in 67 landen over de hele wereld.

Respect voor mens en milieu

Articles[0].Title

Respect voor mens en milieu

MSC Cruises is van mening dat wereldwijd leiderschap een verhoogde verantwoordelijkheid met zich meebrengt naar de fysieke en menselijke omgeving waarin het bedrijf opereert. Met haar inzet voor de bescherming van het maritieme ecosysteem, evenals de bescherming van de gezondheid en veiligheid van haar personeel en de reizigers aan boord van de vloot heeft MSC Cruises tal van onderscheidingen en certificeringen verdiend. 


In 2016 kende Bureau Veritas, internationale certificeringsinstantie, MSC Cruises de Speciale Veiligheid Best Practices Award voor het hoge niveau van verbeterde veiligheidsprocedures over de gehele vloot. Deze belangrijke prijs volgt in de afgelopen jaren soortgelijke accolades. In 2013 kende Bureau Veritas, internationale certificeringsinstantie, MSC Cruises de eer toe om het eerste bedrijf te zijn dat de '7 Golden Pearls' in ontvangst mocht nemen voor haar milieu-inspanningen op de schepen uit de MSC Fantasia-generatie. Deze unieke prijs bestaat uit een Cleanship 2 Class- notatie voor geavanceerde lucht-, water- en afvalverwerkingssystemen, evenals een nieuwe ISO 5001-certificering voor de hoogste normen van Energieprestatie, ISO 14001 -certificering voor milieubeheer, ISO 22000 voor voedselveiligheid en OHSAS 18001 voor arbeidswelzijn en -veiligheid. Met MSC Preziosa, MSC Divina, en MSC Splendida, heeft het bedrijf ook met succes de strenge normen van het vrijwillige Energiezuinig Ontwerpplan van Bureau Veritas nageleefd. De kwaliteit en voedselveiligheid van alle aspecten van de catering van het bedrijf, zowel aan wal als aan boord, zijn ook officieel erkend door ISO 9001- en ISO 22000 -certificering. 


Als teken van haar inzet om de zeeën te beschermen, was MSC Cruises een van de eerste cruisemaatschappijen die de emissies in de havens op eigen initiatief naar niveaus ver onder de wettelijk vereiste minimum bracht. 


Met een hart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen ging MSC Cruises een belangrijke samenwerking aan met UNICEF in 2009. Het Get On Board For Children-project zette zich in voor kansarme kinderen en jongeren in 126 kwetsbare stedelijke gemeenschappen in Brazilië met als doel hen een goede kwaliteit onderwijs te bieden. De samenwerking werd verlengd in 2014, en deze keer om UNICEF te steunen in de strijd tegen honger en ondervoeding bij kinderen in ontwikkelingslanden en landen in nood. Aan het eind van 2013 bracht de samenwerking bijna miljoen euro op. 


Om het behoud van biodiversiteit te ondersteunen, duurzame ontwikkeling en de verbetering en bevordering van beschermde mariene gebieden, bundelden MSC Cruises en Marevivo in 2015 de krachten samen om jonge mensen met een passie voor de zee te inspireren.

De vloot

Articles[0].Title

De vloot

De 13 schepen van MSC Cruises zijn voorzien van innovaties en de nieuwste technologieën. De wereldwijde vloot is één van de jongste op zee. De vloot is geboren uit een investeringsprogramma van € 6 miljard welke in 2003 is gelanceerd. Na de succesvolle afronding van de eerste investeringsfase lanceerde het bedrijf een tweede fase van een investeringsplan voor nog eens 11 schepen. MSC Cruises is de eerste wereldwijde cruiserederij met een beleggingsplan van zo’n grootte en omvang van meer dan tien jaar, van 2014 tot en met 2026.
 
In 2026 zal de vloot van MSC Cruises bestaan uit 23 schepen. Een aantal schepen zijn momenteel in aanbouw en zullen binnenkort in de vaart genomen worden: MSC Seaside (2017) en MSC Seaview (2018), twee schepen binnen de nieuwe Seaside-generatie. MSC Bellissima (2019), een schip in de Meraviglia-generatie.
 
De 13 huidige schepen zijn onderverdeeld in vier generaties:
 
MSC Meraviglia (2017) is het nieuwste vlaggenschip en de eerste in de Meraviglia-generatie. Met een gewicht van 171.598 ton is zij het grootste cruiseschip dat ooit gebouwd is door een Europese reder en de grootste die in 2017 in de vaart genomen is.
 
De vier Fantasia-generatie schepen - MSC Preziosa (2013), MSC Divina (2012), MSC Splendida (2009) en MSC Fantasia (2008) - zijn grootschalig en modern, wegen elk ongeveer 140.000 ton, zijn 333 meter lang en 38 meter breed. MSC Preziosa - gerangschikt tussen de vijf beste cruiseschepen ter wereld - en MSC Divina bieden plaats aan 4.345 reizigers, terwijl MSC Splendida en MSC Fantasia elk 4.363 reizigers kunnen vervoeren.
 
De Musica-generatie schepen: MSC Magnifica (2010), MSC Poesia (2008), MSC Orchestra (2007) en MSC Musica (2006) kunnen elk ongeveer 3.200 reizigers vervoeren.
 
De vloot wordt afgerond door de Lirica-generatie schepen: MSC Sinfonia (2005), MSC Armonia (2004), MSC Opera (2004) en MSC Lirica (2003) - elk met een gewicht van 65.000 ton en kunnen elk ongeveer 2.600 reizigers vervoeren.

MSC Cruises is de cruiserederij met het grootste aantal cruiseschepen op bestelling. Naast de schepen die momenteel in aanbouw zijn, is het bedrijf van plan om nog twee Meraviglia-Plus, een derde Seaside-generatie schip te bouwen met tot slot nog vier schepen uit de World Class-generatie, elk met de LNG voortstuwingstechnologie.