SPECIALE BEHOEFTEN

Inleiding

Speciale gezondheidsbehoeften - Toegankelijkheid

Het personeel van MSC Cruises geeft altijd volle aandacht aan de behoeften van de gasten en biedt hun de beste service die voldoet aan de internationale normen betreffende toegankelijkheid.
Voor meer informatie over de assistentie aan boord en in onze havens, zie de pagina's in deze rubriek, de Algemene Boekingsvoorwaarden, de vervoersvoorwaarden en de nuttige informatie beschikbaar op de officiële website van MSC Cruises.
Inleiding

Speciale gezondheidsvereisten

Veelgestelde vragen

Vragen

  • Kan een passagier met een visuele beperking alleen reizen?

   Ja, mits hij/zij volledig onafhankelijk is. In alle andere gevallen dient hij/zij te reizen met iemand die hem/haar assistentie kan bieden of met een blindengeleidehond.

  • Kan ik reizen met mijn blindengeleidehond?

   Opgeleide en gecertificeerde blindengeleidehonden zijn altijd toegestaan aan boord, mits zij in goede gezondheid verkeren en over alle documenten beschikken die nodig zijn om de verschillende vreemde landen te bezoeken tijdens de cruise. De reiziger zal van tevoren worden geïnformeerd over de accommodatie voor de hond, de faciliteiten en de procedures rond het in- en afschepen. De reiziger is persoonlijk verantwoordelijk (met de hulp van een assistent indien van toepassing) voor de algemene verzorging en voeding van de hond.

  • Zijn er borden voor passagiers met een visuele beperking?

   Al onze schepen zijn uitgerust met borden in brailleschrift in de openbare ruimtes, in liften en op de deuren van de hutten. Er is ook een audiosysteem in de liften op de Fantasia en Musica schepen, waarmee de verdieping in het Engels wordt aangekondigd.

  • Kan een slechthorende passagier alleen reizen?

   Ja, mits hij/zij gedeeltelijk slechthorend is en er een TDD-kit in de hut te vinden is (inclusief licht en vibrerende apparaten, een teksttelefoon en een analoge wekker). In alle andere gevallen dienen ze te reizen met een begeleider. Er is een beperkt aantal apparaten beschikbaar op alle schepen. De apparaten dienen te worden aangevraagd tijdens het reserveren.

  • Kan ik reizen als ik zwanger ben?

   Ja,alleen indien uw zwangerschap niet verder is dan 24 weken aan het einde van uw cruise. Hoe ver u ook bent in de zwangerschap, u dient te allen tijde vooraf een medische verklaring aan te vragen om te beoordelen of de zwangere geschikt is om te reizen.

  • Kan ik dialysebehandelingen ondergaan aan boord?

   Peritoneale dialysebehandelingen kunnen worden ondergaan in het medisch centrum aan boord, indien de gast alle nodige medicijnen en apparatuur met zich meebrengt. Apparatuur voor hemodialysebehandeling is voorzien op bepaalde cruises. Voor meer informatie over deze dienst kunt u contact opnemen met uw reisbureau.

  • Kan MSC Cruises assistentie en vermaak bieden aan kinderen met beperkingen?

   Kinderen met beperkingen hebben normale toegang tot alle diensten en faciliteiten aan boord: hoewel er geen kinderopvang wordt geboden, is het animatieteam opgeleid om vermaak te bieden dat speciaal gericht is op kinderen en jongeren. Alle kinderen, inclusief die met een beperking, worden toegewezen aan een animatieteam op basis van hun leeftijd. Indien noodzakelijk kunnen kinderen of jonge mensen met speciale behoeften geplaatst worden bij een groep van een jongere leeftijd (in overeenstemming met de ouders), of kunnen ze deelnemen aan specifieke activiteiten, eventueel samen met de ouders. Indien nodig, of bij een noodgeval, worden de ouders direct gewaarschuwd, mogelijk met behulp van beepers.

  • Zijn er speciale menu's voor passagiers met coeliakie of passagiers met voedselallergieën/intoleranties?

   Gasten met een voedselintolerantie en/of een allergie dienen MSC Cruises hiervan op de hoogte te brengen via het speciale behoeften-formulier, en eenmaal aan boord dienen zij hun vereisten te bevestigen bij de receptie en de maître d'hôtel.  Bij vroegtijdige melding kan het personeel aan boord voldoende rekening houden met het selecteren van maaltijden die geen voedsel of ingrediënten bevatten die een allergische reactie kunnen veroorzaken.  MSC Cruises heeft een certificaat van Bureau Veritas om glutenvrije menu's te serveren in de à la carte restaurants op de MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra en MSC Musica. MSC Cruises werkt nauw samen Associazione Italiana Celiachia (Italiaanse Coeliakie Vereniging) voor de bovengenoemde schepen in het Middellandse Zeegebied en Noord-Europa. Op de MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera en MSC Lirica is het alleen mogelijk om voorverpakte glutenvrije snacks te krijgen zoals koekjes, croissants, sponscake en muffins. Wanneer de MSC Meraviglia, MSC Seaside en MSC Seaview gedoopt zijn, zullen deze schepen tevens voorzien worden van het Bureau Veritas certificaat om glutenvrije menu's aan te bieden. Dit zal naar verwachting binnen een maand na de doop beschikbaar zijn.

  • Kan ik mijn eigen drank en voedsel meebrengen aan boord?

   Eigen voedsel en drank mag alleen worden meegebracht om gezondheidsredenen. Anders worden deze in beslag genomen tijdens het inchecken en geretourneerd aan het eind van de cruise.

  • Kan ik medicijnen meebrengen aan boord?

   Ja. Indien mogelijk dient u deze te vervoeren in uw handbagage. We raden onze gasten ook aan om een lijst bij zich te hebben van de medicijnen die zij aan boord meenemen en een medisch paspoort, zodat het medische personeel aan boord de juiste assistentie kan bieden bij noodgevallen.

  • Kan ik met mijn scootmobiel aan boord?

   Ja, dat is mogelijk. Een scootmobiel dient te worden opgeslagen en de batterijen te worden opgeladen in uw hut. Vermijdt echter het stopcontact van de föhn in de hut. Houd er rekening mee dat de scootmobiel de beschikbare ruimte in uw hut beperkt. Vanwege veiligheidsoverwegingen kunnen rolstoelen en scootmobielen niet in de gangen worden opgeslagen. Uw persoonlijke scootmobiel past in elke hut. De deur heeft een breedte van 58 cm op MSC Divina en MSC Armonia, 68 cm op MSC Lirica, MSC Sinfonia en MSC Opera, 62 cm op alle overige schepen. Indien uw scootmobiel groter is dan de aangegeven afmeting voor uw gekozen schip, dient u een hut voor mindervalide te reserveren. Deze hutten zijn gemarkeerd met een "H". Segways en andere soortgelijke voertuigen kunnen niet aan boord worden gebruikt. Zij zullen in beslag genomen worden en mogen alleen van het schip af om gebruikt te worden in de havens.