Valletta

Een bruizende stad met indrukwekkende architectuur 

Gelegen halverwege tussen ‘Oost’ en ‘West’, is het de intense geschiedenis van deze kleine archipel die Malta zowel zijn unieke cultuur als stijl heeft gegeven. De vele spectaculaire tuinen, paleizen, kerken en forten geven inzicht in het verleden van het eiland, en het eiland dat onderdak heeft geboden aan Fenicische zeelieden, Arabieren, de Ridders van St. John en de Britten onder anderen!

De nieuwe en strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van MSC Cruises kregen de volledige goedkeuring van de Maltese havenautoriteiten, wat betekent dat MSC Grandiosa geschiedenis schreef als het eerste cruiseschip sinds maart dat het eiland bezocht.

Het historische centrum

U kunt Valletta betreden via de stadspoort, de nieuwe toegang van de stad, ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Renzo Piano. Naast de stadspoort ontwierp hij ook het nieuwe parlement en herstelde hij de ruïnes van het nabijgelegen operagebouw. Het project was gericht op het vasthouden aan de traditie en het optimaal benutten van moderne technologie en omvatte bijna uitsluitend het gebruik van de beroemde lokale Maltese gele kalksteen.

Het Caravaggio-effect
De kathedraal van St. Johannes de Doper is een meesterwerk van barokke architectuur en een van de symbolen van de geschiedenis van Malta en dus ongetwijfeld een bezoek waard. De kathedraal bewaard ook een aantal ongelooflijke kunstwerken, twee van de meest prominente door Caravaggio. Terwijl hij in Malta was, schilderde Caravaggio van zijn grootste meesterwerken, The Beheading of St John the Baptist en St Jerome Writing.

Spectaculaire landschappen
Malta en Gozo zijn echte voorbeelden van mediterrane schoonheden. Steile, met fossielen gevulde kliffen duiken in kristalhelder water, en tientallen verborgen baaien bieden onderdak aan ongelooflijke jachten en speedboten. De eilanden zijn ook een toevluchtsoord voor duikers en snorkelaars die allebei geen einde zullen vinden aan het zeeleven en wrakken om te ontdekken.

Als u op zoek bent naar rust en stilte van de bruisende kosmopolitische stad Valletta, dan zijn de Barakka Gardens vooral beroemd om hun prachtige uitzicht: over de hele Grand Harbour Marina, met de 'Three Cities', Birgu, Senglea en Bormla in de achtergrond.

MSC Seashore, ons nieuwe schip dat in juli 2021 in de vaart komt, zal Valletta bezoeken tijdens haar 'Six Pearls'-route Genua, Napels, Messina, Valletta, Barcelona en Marseille.