Afgelegen schoonheid op de Schotse eilanden

Deze zomer heeft MSC Cruises deze zomer een ongelooflijke reisroute door Noord-Europa bedacht, met de bezienswaardigheden van Noord-Schotland en IJsland. We hebben drie van de aanloophavens onder de loep genomen om u precies te laten zien wat u deze zomer tijdens uw cruise kunt ervaren!

De hooglanden ontdekken

Invergordon is uw toegangspoort tot de regio Northwest Highland van Schotland; een van de grootste ongerepte natuurgebieden van heel Europa. Dit gebied beslaat het noordelijke tweederde deel van het land en herbergt het meest spectaculaire landschap op het vasteland van Schotland.

Bergen, dalen, meren, rivieren en spectaculaire ruige kustlijnen wachten op u, en na een korte tocht vanuit uw aanloophaven, Invergordon, komt u bij het betoverende Loch Nes. Drieëntwintig mijl lang, ondoorgrondelijk diep, wordt Loch Ness begrensd door ruige, met heide begroeide heuvels die steil oprijzen vanaf de oevers van het meer.

Het meer is natuurlijk het meest bekend om zijn legendarische bewoner: het monster van Loch Ness, of Lassie, zoals de lokale bevolking haar noemt, en u kunt uw kans grijpen op een waarneming terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis en geologie van het Loch.

 

Kirkwall en de Orkney-eilanden

Kirkwall is de grootste stad en haven op de archipel van Orkney. Orkney is een toevluchtsoord voor zeedieren, met name voor de vele soorten zeevogels die het thuis noemen. Een rit rond het eiland laat u het spectaculaire landschap ervaren en als u geluk hebt, kunt u misschien een glimp opvangen van de zeehonden in de baai.

Er zijn tal van fantastische excursies beschikbaar om u een voorproefje te geven van het eilandleven, inclusief een rondleiding door de meest noordelijke whiskystokerij van Schotland, de Highland Park-distilleerderij, als u zin heeft in een paar glaasjes!

De Shetland-eilanden

U bent aangekomen in het meest noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk wanneer u aankomt in de haven van Lerwick. De eilanden liggen 80 km ten noordoosten van Orkney tussen Groot-Brittannië, de Faeröer en Noorwegen.

Het is midden in de zomer als uw cruise in de haven aankomt, en hoewel de zon officieel rond 3 uur 's nachts opkomt, is het zelfs' s nachts zo licht dat u om middernacht een boek kunt lezen zonder dat het licht aan is!

De Shetland-eilanden werden in 1472 officieel overgebracht van Noorwegen naar Schotland, en de Scandinavische wortels worden weerspiegeld in vele aspecten van het dagelijks leven en de meeste plaatsnamen op de eilanden zijn terug te voeren op de Vikingen.

We beoordelen voortdurend de ontwikkelingen naar aanleiding van de COVID-19-pandemie en zullen de maatregelen indien nodig aanpassen om het hoogste niveau van gezondheid en veiligheid aan boord te kunnen garanderen. Cruisen met MSC Cruises betekent cruisen met het vertrouwen dat we het beste met u voor hebben.

Voyages Selection Afvaarten in verkoop!

Bekijk nu ons volledige assortiment Voyages Selection-afvaarten alleen voor leden en kies uw zomercruise met een korting van 5% + tot 15%, € / $ 50 p.p. boordtegoed dat u tijdens de cruise kunt besteden, en dubbele punten!