PALERMO, DE "CONCA D'ORO" 

Palermo is een van de hoogtepunten van de 7-nachten cruises in het westelijke Middellandse Zeegebied op de MSC Grandiosa. Inscheping is mogelijk in de volgende havens: Marseille (Frankrijk), Genua (Italië), Civitavecchia / Rome (Italië), Palermo (Italië), Valletta (Malta) en Barcelona (Spanje).

 

Palermo, de hoofdstad van Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, blijft in het hart van iedereen die haar weelderige kusten bezoekt.

De aankomst in Palermo vanaf zee is spectaculair. Terwijl het schip de kust nadert, verlicht de gouden zon de vlakte en komen de plantages van citroenen en andere citrusvruchten in zicht, waardoor een ongelooflijk uitzicht ontstaat dat Palermo de naam Conca d'Oro (Gouden Vallei) heeft gegeven. Het is niet alleen de natuurlijke schoonheid die Palermo en Sicilië tot een toeristische trekpleister heeft gemaakt: de verschillende nederzettingen in de geschiedenis hebben een rijk historisch, artistiek en gastronomisch erfgoed achtergelaten.
 
De schatten van de kapel
De Palatijnse kapel bevindt zich aan de binnenkant van het Palazzo dei Normanni, de oudste koninklijke residentie van heel Europa. Het is versierd met prachtige mozaïeken en fresco's. De vloer is gemaakt van puur marmer, bezaaid met edelstenen en het plafond is prachtig gedecoreerd met ingewikkelde inlays.

Het historische centrum van Palermo staat vol met monumenten om te bezoeken: de kathedraal, het plein van de Quattro Canti, "Vucciria", de beroemdste markt van Palermo, de wijk Kalsa, het Teatro Massimo, een van de belangrijkste operahuizen in heel Italië, en het benedictijnse klooster van Martorana waar de nonnen de beroemde amandelpasta van Sicilië uitvonden, ingrediënt van veel van de zoete delicatessen van het eiland.

Mondello en Cefalù
Een van de mooiste tochten buiten het stadscentrum van Palermo is naar het kustgebied van Mondello, geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen dankzij de prachtige stranden en art nouveau-villa's. U zult ook genoeg plekken vinden om enkele van de gastronomische specialiteiten van Sicilië te proberen, zoals cannoli, een heerlijk gefrituurd gebak gevuld met romige ricotta en cassata, kleine cakes gemaakt met ricotta en versierd met gekonfijt fruit.

Cefalù is een kustplaatsje dat wordt gedomineerd door de prachtige kathedraal de Duomo Fortezza, met zijn twee klokkentorens. In het historische centrum vindt u het oude openbare washuis en veel kleine winkeltjes voor het kopen van poppen, Siciliaanse karren, aardewerk en tamboerijnen, het typische lokale handwerk.

Wacht niet langer, reserveer nu uw hut aan boord van MSC Grandiosa en ontdek alles wat Palermo en zijn omgeving te bieden heeft.