MSC Virtuosa zal worden uitgerust met de allernieuwste technologie om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren

Dit jaar verwelkomen we twee nieuwe schepen, MSC Virtuosa en MSC Seashore, in onze toch al sterke vloot. MSC Virtuosa, dat deze zomer haar eerste seizoen zal beginnen, zal een van onze meest hightech schepen zijn en zal worden uitgerust met de allernieuwste technologie om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren.

“Elk nieuw schip dat onze vloot vervoegt, bevat oplossingen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. MSC Virtuosa en MSC Seashore vormen hierop geen uitzondering. MSC Cruises blijft vooruitgang boeken op weg naar leiderschap op milieugebied. "

Linden Coppell, directeur Duurzaamheid van MSC Cruises


Emissies verminderen

MSC Virtuosa wordt het tweede schip in onze vloot met geavanceerde technologieën die de uitstoot van stikstofoxide met ongeveer 90 procent helpen verminderen!
Ze zal worden uitgerust met wal-naar-schip stroomconnectiviteit, wat betekent dat ze in de haven verbinding kan maken met lokale elektriciteitsnetten, waardoor de energieproductie aan boord tot een absoluut minimum kan worden beperkt. Dit is een andere manier om een vermindering van de uitstoot te garanderen, vooral wanneer deze in de buurt van dorpen en steden wordt aangemeerd.

Schone, veilige lucht

Het nieuwe luchtzuiveringssysteem van de volgende generatie, dat voldoet aan ons strikte gezondheids- en veiligheidsprotocol, is gebaseerd op UV-C-lichttechnologie en doodt virussen en bacteriën, terwijl het nog steeds 100% verse buitenlucht aan alle hutten en openbare ruimtes levert, zonder recirculatie.

Ze ontving ook 11 gouden parels van Bureau Veritas voor haar reeks innovatieve aspecten, waaronder milieubescherming en gezondheid en veiligheid. MSC Virtuosa is in feite het eerste cruiseschip ter wereld dat een BIORISK-notatie heeft ontvangen van Bureau Veritas als erkenning voor haar vermogen om het risico op infectieziekten voor passagiers te verminderen en te beheersen.

Afvalwater en bescherming van zeeleven

MSC Virtuosa zal ook worden uitgerust met een volgende generatie afvalwaterzuiveringstechnologie. Het eindproduct is van zo'n hoge standaard dat het superieur zal zijn aan de meeste normen voor afvalwaterzuivering op het land over de hele wereld!

De romp en machinekamer zijn ontworpen om de akoestische impact te minimaliseren en zo de mogelijke effecten op het zeeleven in de omringende wateren te verminderen.