Innovatie en traditie bij de
tewaterlating van de MSC Seashore

Een belangrijk moment in de traditie van de bouw van een nieuw schip, het tewaterlaten van het baanbrekende schip van MSC Cruises, MSC Seashore, vond plaats op 20 augustus.

MSC Seashore is de derde in de Seaside-scheepsklasse, de langste van de hele MSC Cruises-vloot en het grootste schip die ooit in Italië gebouwd is. Voor scheepsbouwers Fincantieri betekent de tewaterlating dat een deel van de enorme hoeveelheid werk die nodig is om een cruiseschip te bouwen dat bijna 6.000 gasten kan ontvangen, voorbij is, hoewel er nog veel werk moet worden verzet om de oplevering in juli 2021 te halen.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, verklaarde dat het evenement blijk gaf van een voortdurende toewijding aan innovatie in de cruisewereld en een aanhoudend geloof in de groei van de sector. Dit alles komt natuurlijk na een zeer succesvolle terugkeer naar de zee van de MSC Grandiosa, die op 16 augustus aan haar eerste rondreis door de westelijke Middellandse Zee vanuit Genua begon.

Een ‘Eco’ keuze tijdens het cruisen
Een van de kenmerken van MSC Seashore waar het bedrijf het meest trots op is, is de geavanceerde milieutechnologie.
MSC Seashore toont geavanceerde hybride uitlaatgasreinigingssystemen, geavanceerde afvalbeheersystemen, ballastwaterbehandelingssystemen die zijn goedgekeurd door de Amerikaanse kustwacht en tal van effectieve verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie - van warmteterugwinningssystemen tot LED-verlichting om er maar een paar te noemen! Hoewel MSC Cruises een vlootbrede focus heeft op het verminderen van de milieu-impact van haar schepen, laat MSC Seashore echt zien hoe mileutechnolgie in dit opzicht tot stand is gekomen.

Wat is er nieuw qua ontwerp?
Met 339 meter is het nieuwe vlaggenschip van MSC ook het langste in de vloot. En deze toevoeging in m2 betekent nog meer ruimte aan boord om mee te spelen!

Hier zijn enkele van de nieuwe functies van dit ongelooflijke nieuwe schip:
- 10.000 m2 extra dekruimte, dus een ongekende vierkante meter per persoon!
- Een grotere MSC Yacht Club
- Een groter casino
- Een groter binnenzwembad
- Een interactief waterpark voor kinderen en jong volwassenen
- Verbluffende panoramische liften op de achterkant van het schip en stijlvolle glazen loopbruggen
- Al fresco dineren en prachtige nieuwe specialiteitenrestaurants
 
Wanneer en waar
MSC Seashore wordt in juli 2021 opgeleverd, wanneer ze haar eerste seizoen zal wijden aan de parels van het westelijke Middellandse Zeegebied, thuishaven in Genua en een bezoek brengt aan Napels, Messina op Sicilië, Valletta in Malta, Barcelona en Marseille.