WIJ GAAN VERDER DAN DE RICHTLIJNEN
ZODAT WIJ Uw VEILIGHEID AAN BOORD KUNNEN GARANDEReN

Vanaf het moment dat u uw vakantie boekt tot het moment dat u naar huis terugkeert, hebben we elk contactpunt van uw vakantie beoordeeld en bij elke stap de juiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen genomen. Dit is wat u kunt verwachten als u een cruise bij ons boekt:

Universele gezondheidsscreening

 Elke gast moet drie stappen voltooien voordat hij / zij aan boord kan gaan:

-Temperatuurcontrole
-Gezondheidsvragenlijst
-COVID-19 swab-test
 
Gasten die reizen vanuit  landen die door het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) als ‘hoog risico’ worden beschouwd, binnen 72 uur voor vertrek van het schip een RT-PCR-swabtest moeten doen. De testresultaten moeten vóór het inschepen in de terminal op papier, per persoon en op naam van de reiziger, te worden getoond. Houd er rekening mee dat de GGD alleen mensen test met klachten en ook geen COVID-vrij-verklaring afgeeft.

Verhoogde sanitaire voorzieningen en hygiënemaatregelen

 Hoewel we ons altijd hebben gericht op netheid aan boord, hebben we nu nieuwe reinigingsmethoden en desinfectiemiddel van ziekenhuiskwaliteit geïntroduceerd. We zuiveren ook voortdurend de lucht aan boord en daarnaast vind er geen hercirculatie van lucht (tussen openbare ruimtes en/of hutten) plaats.

 
Social distancing
 
We hebben het aantal gasten aan boord met ongeveer 30% verminderd, zodat we allemaal de richtlijnen voor social distancing kunnen volgen. We hebben ook de capaciteit van de openbare ruimtes verminderd en de activiteiten gewijzigd om kleinere groepsactiviteiten mogelijk te maken. U wordt ook gevraagd om mondkapjes te dragen in het geval van verplaatsingen over het gehele schip, MSC Cruises bezorgt dagelijks nieuwe mondkapjes in uw hut.

 
Verbeterde medische voorzieningen

 In het zeer onwaarschijnlijke geval dat er een vermoedelijke COVID-19-geval aan boord, hebben we isolatiehutten  klaarstaan, evenals hooggekwalificeerd medisch personeel met de nodige apparatuur om te testen en te behandelen in het Medisch Centrum.

 
Doorlopende gezondheidsmonitoring

Als voorzorgsmaatregel, nu de wereld nog steeds in de greep is van de gezondheidspandemie, moeten gasten aan wal worden vergezeld door een van onze georganiseerde excursies. Dit betekent dat we de beweging van onze gasten kunnen controleren en contact met mogelijke medepassagiers kunnen traceren. Gasten en bemanning worden dagelijkse gecontroleerd (temperatuurscontrole) op speciale stations rond het schip en bij het betreden van gesloten ruimtes zoals het restaurant.

MSC Grandiosa heeft deze nieuwe maatregelen al in werking zien treden sinds 16 augustus en zal de westelijke Middellandse Zee blijven bevaren tot de laatste reis vanuit Genua op 25 oktober.

Zonder onze helden, de zorgprofessionals, hadden we het niet kunnen doen!

 Als dank voor het onvermoeibare werk tijdens de COVID-19-crisis en bij het helpen ontwikkelen van de strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen waardoor ons schip weer veilig kan vertrekken, zijn we vereerd om een korting van maximaal 50% aan te bieden op de gezondheidszorg werknemers en hun gezinnen wereldwijd, zodra ze klaar zijn voor deze welverdiende vakantie.

Voor meer informatie over deze speciale korting, klik hier.