Duurzaamheid betekent voor ons het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die met ons werken en ervoor kiezen om met ons mee te reizen, evenals de gemeenschappen en havens die we aandoen. We hebben zo hard aan dit aspect gewerkt dat we erkend worden als Porthole Reader's Choice Award voor meest milieuvriendelijke cruiserederij en bekroond met de Maritime Industry Category Award van de North American Marine Environment Protection Association bij de 2020 Marine Environment Protection Awards.

Vier aandachtsgebieden

Ons duurzaamheidsprogramma is georganiseerd rond vier belangrijke pijlers: Planet, People, Place en Procurement. Dit vertaalt zich in een streven om de milieuprestaties van onze vloot continu te verbeteren; zorgen voor alle medewerkers en bevordering van diversiteit en inclusie; ervoor zorgen dat onze impact op de kustgemeenschappen die we bereiken positief blijft; en verantwoord inkopen van de producten en diensten die we kopen.

Planet

Ons langetermijndoel is het bereiken van nulemissie bij alle activiteiten, op zee en aan wal.
We hebben ons ook gericht op het verminderen van plastic afval. In 2018 hebben we de producten geïdentificeerd die het grootste deel van ons plastic afval vertegenwoordigden en tegen eind 2019 hadden we ze allemaal vervangen door een milieuvriendelijk alternatief.

People

MSC Cruises heeft wereldwijd tienduizenden mensen in dienst met 124 verschillende nationaliteiten, en dankzij ons uitbreidingsplan zullen dit aantal toenemen.
Vrouwen vormen al meer dan de helft van ons personeel aan de kust en ons doel is om het vrouwelijk personeel aan boord tegen 2024 tot 50% te verhogen.

Place

We werken samen met touroperators die lokaal personeel in dienst hebben om banen te creëren en betrokken te zijn bij de gemeenschap. In 2019 was ongeveer 10% van onze excursies met touroperators die gecertificeerd waren volgens de normen van de Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

In december 2019 verwelkomden we onze eerste gasten in Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama's, een prachtige bestemming op een tropisch eiland, met duurzaamheid als kern, ontstaan uit een voormalige industriële zandafgraving. Onze langetermijnambitie is om Ocean Cay te ontwikkelen tot een National Marine Park, waarin het ecosysteem maximale bescherming krijgt en waar mens en natuur in harmonie kunnen leven.

Een andere belangrijke mijlpaal in 2019 was de lancering van de MSC Foundation. De aandachtsgebieden van de MSC Foundation zijn: milieubescherming, ondersteuning van de meest kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld door middel van onderwijs en medische zorg, en ondersteuning van door natuurrampen getroffen bevolkingsgroepen.

Procurement

Van grote mechanische onderdelen voor onze schepen tot ingrediënten om duizenden mensen tegelijk te voeden, tot in de kleinste details, zoals toiletartikelen en medische artikelen, we hebben een enorme hoeveelheid voorraden nodig voor onze vloot, bemanning en gasten.

In 2019 was ongeveer 80% van de eet- en drinkwaren ook lokaal ingekocht.

Ons programma, ‘Lokaal als eerste keuze’, heeft tot doel onze inkoopactiviteiten te lokaliseren en lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Een stap richting duurzaamheid is niet alleen het juiste om te doen, het is een must voor de samenleving als geheel. Elke dag hebben de keuzes die we maken impact; thuis, op het werk, buitenshuis, in de dingen die we kopen, in onze vrije tijd en op vakantie. Volg de onderstaande link naar het volledige rapport voor meer informatie over hoe MSC Cruises bijdraagt.