DUBAI, WELKOM IN DE TOEKOMST

Futuristische wolkenkrabbers en bedoeïenendorpen, gigantische winkelcentra en honderd jaar oude soeks. Van zonsopgang tot zonsondergang verandert Dubai telkens weer in een nieuwe stad. Het panorama evolueert voortdurend in deze iconische stad van het derde millennium. Het onmogelijke is een realiteit geworden in de Verenigde Arabische Emiraten. In een oogwenk van bedoeïenententen tot Burj Khalifa!

 

De wolkenkrabbers van de woestijn

U kunt het allemaal zien vanuit de lift die u naar de top van de hoogste wolkenkrabber ter wereld brengt; recht voor uw ogen, de Dubai Fountain (waar 's nachts een magische muzikale lichtshow plaatsvindt), de Dubai Mall - een hightech en designerwinkelparadijs met een enorm tropisch aquarium en een fantastisch hotel, de zeilvormige Burj Al Arab en het Jumeirah Beach Hotel. Beweeg uw ogen echter naar de horizon en u zult de woestijn vinden, zover het oog reikt.


Om de wortels van de stad met wolkenkrabbers te vinden, moet u langs de rivier de Creek gaan. De wijk Bastakiya en de wijk Al-Shindagha nemen u mee terug in de tijd met hun gebouwen in Arabische stijl, het museum en de kleurrijke stoffen souk. De goud- en specerijenmarkten zitten geconcentreerd in Deira, het oude commerciële hart van de stad. Het is de perfecte plek om de bedoeïenen gastvrijheid te proeven terwijl u geniet van een kopje koffie met Gahwa-smaak, geserveerd met zoete Bateel-dadels.

 

Droomt u van Dubai? Boek nu uw wintercruise aan boord van MSC Fantasia en trakteer uzelf op een van de vele 7-nachten cruises in Dubai, Abu Dhabi en het exclusieve strandresort Sir Bani Yas in de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook in Bahrein, Doha en Qatar. De cruise wordt afgesloten met een overnachting in Dubai, zodat u alles kunt ontdekken wat de kosmopolitische stad te bieden heeft.