MSC grandiosa BIOSAFE AANVULLENDE KLASSE-REGISTRATIE
'biosafe'

In de aanloop naar onze terugkeer naar zee in augustus 2020, was de belangrijkste focus van MSC Cruises slechts één ding: de gezondheid en veiligheid van u, onze gasten.
 
Daarom zijn we ontzettend trots om aan te kondigen dat classificatiebureau RINA, een onafhankelijke garantie heeft gegeven voor naleving van regelgevende normen, de MSC Grandiosa heeft genoteerd met het klasse ‘Biosafe’-schip. Het Biosafe schip is een op doelen gebaseerde notatie die bevestigt dat het schip is uitgerust met systemen, componenten en een lay-out en operationele procedures heeft die het risico op infectie verminderen.
 
RINA had eerder al geverifieerd dat het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises voldeed aan de gezamenlijke richtlijnen van het European Maritime Safety Agency (EMSA) en het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Deze bevestiging dat ons protocol in overeenstemming is met de richtlijnen van de twee belangrijkste Europese autoriteiten, is een cruciaal onderdeel van het proces om de terugkeer van onze schepen naar de zee mogelijk te maken.
 
De MSC Grandiosa vaart nu weer 2 maanden in de Middellandse Zee, waar ze gezelschap heeft gekregen van MSC Magnifica in de oostelijke en westelijke Middellandse Zee tussen Italië en Griekenland.
 
Voor beide schepen heeft MSC Cruises uitgebreide nieuwe manieren van werken ontwikkeld, voortbouwend op de reeds strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die al langere tijd aan boord van onze schepen van kracht zijn.