Informatie aan boord

SPA services aan boord

Om onze gasten de beste ervaring te geven, zijn alle ervaringen in de thermale ruimtes alleen op afspraak beschikbaar. 
Toegang tot de MSC Aurea Spa is alleen toegestaan voor gasten van 18 jaar en ouder. Klik hier voor meer informatie.
Zwangere gasten mogen geen warmtebehandelingen gebruiken in de thermale ruimtes.

Hoe kan ik mijn weg vinden aan boord?

Er is een plattegrond van het schip aanwezig bij de receptie/ Guest Services en er zijn verspreid over het schip verschillende plattegronden te vinden. Op de smart schepen kunt u ook gebruik maken van de touchscreenschermen om uw weg te vinden.

Wat is de temperatuur aan boord?

MSC Cruises zorgt ervoor dat de temperatuur aan boord van onze schepen aangenaam wordt geregeld, rekening houdend met de weersomstandigheden. Met de thermostaat regelt u eenvoudig de temperatuur in uw eigen hut.

Wat als ik iets op het schip verlies?

Gasten die voorwerpen aan boord verliezen, dienen contact op te nemen met de receptie/ Guest Services om te kijken of hun bezittingen zijn gevonden en ingeleverd.

Wat is de Hotel Service Charge?

Voor meer informatie over onze Hotel Service Charge, klik hier.

Met welke extra kosten moet ik rekening houden?

Bij aankopen aan de bar aan boord wordt automatisch een fooi toegevoegd: 15% fooi op Europese, Emiraten, Zuid-Caribische, Rode Zee, Zuid-Amerika (Brazilië en Argentinië) en Verre Oosten routes, en 18% fooi op Noord-Amerika routes.

Zijn de prijzen aan boord duurder dan die aan land?

Nee, veel producten (zoals alcohol, tabak en parfums) kunnen aan boord belastingvrij worden verkocht, waardoor de standaardprijzen tot 30% worden verlaagd. Dit is echter afhankelijk van de vaarroute en de geldende wetgeving die dient te worden toegepast.

Is roken aan boord toegestaan?

In overeenstemming met de globale normen zijn er minder rokersgebieden aan boord dan rookvrije gebieden. De rookgebieden worden aangegeven door borden en asbakken. Roken (inclusief e-sigaretten) is niet toegestaan in de hutten, inclusief balkonhutten en overal daar waar niet staat aangegeven dat er gerookt mag worden. MSC Cruises behoudt het recht om boetes uit te schrijven wanneer er gerookt wordt in de niet bestemde rookgebieden. Doorgaans kan het herhaaldelijk roken in rookvrije gebieden leiden tot ontscheping.

 

Wij herinneren u eraan dat het gooien van sigarettenpeuken of iets anders op zee strikt verboden is volgens de internationale maritieme wetgeving, aangezien dit de veiligheid op zee zeer ernstig in gevaar kan brengen.

 

U kunt hier meer informatie vinden over onze Gedragscode voor Passagiers.

Kan er aan boord contant geld worden opgenomen?

Als u een creditcard heeft geregistreerd op uw aan boordrekening, dan is het mogelijk om aan boord geld op te nemen tegen een vergoeding. Dit kan alleen worden gedaan in de valuta die aan boord geldt (euro’s of Amerikaanse dollars) en dat is afhankelijk van de vaarroute.

Welke medische dienst is er aan boord?

Alle schepen van MSC Cruises hebben een goed uitgerust medisch centrum, onder toezicht van een scheepsarts en ander medisch personeel. Het Medisch Centrum is open op de tijden die worden vermeld in het dagprogramma van het schip. Hulpdiensten zijn 24/7 bereikbaar door het nummer van de medische nooddienst te bellen. Noodsituaties uitgezonderd, er wordt een vergoeding gevraagd voor de medische diensten en prijzen zijn aan boord beschikbaar. Gasten die tijdens hun cruise gebruik moeten maken van de medische diensten kunnen contact opnemen met hun verzekeraar om de kosten te declareren.

Is er wifi aan boord?

Ja, aan boord van al onze schepen is wifi beschikbaar. Voor meer informatie klik hier.

Zijn er aan boord ligbedden beschikbaar?

Ligbedden zijn gratis beschikbaar voor alle passagiers, maar kunnen niet worden gereserveerd. Gasten worden vriendelijk verzocht om tijdens lange afwezigheid (meer dan 30 minuten) geen ligstoelen en ligbedden te bezetten met persoonlijke spullen. Strandhanddoeken voor gebruik aan het zwembad, zijn beschikbaar in uw hut. Deze dienen aan het einde van uw cruise in uw hut aanwezig te zijn. Ontbrekende strandhanddoeken worden op uw aan boordrekening doorbelast.

 

Het exclusieve solarium op het bovendek van elk schip biedt een exclusieve ruimte van ontspanning. Op sommige schepen zijn ook spa-, jacuzzi- en barservices beschikbaar in het exclusieve solarium.

 

U kunt hier meer informatie vinden over onze Gedragscode voor Passagiers.

Aan boord gesproken talen

Aan boord van de schepen van MSC Cruises worden zes hoofdtalen gebruikt voor de communicatie: Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Braziliaans Portugees. De volgorde waarin deze talen worden weergegeven, wordt bepaald door het aantal gasten in elke taalgroep in verhouding tot het totale aantal gasten aan boord. Het informatieboekje in uw hut en ander gedrukt materiaal aan boord zijn verkrijgbaar in verschillende versies voor elk van de zes hierboven genoemde talen. De volgorde van de talen die in onze menu's worden gebruikt, is afhankelijk van het deel van de wereld waarin het schip zich op dat moment bevindt.

The Hub – Photo & Digit@l

Vertrek op een reis vol onvergetelijke momenten die wachten om vastgelegd en gekoesterd te worden. Om ervoor te zorgen dat uw herinneringen bewaard blijven, moet u het gewenste fotopakket van tevoren of aan boord kopen. Vergeet niet dat je uw foto's niet meer kunt kopen nadat u van boord bent gegaan, dus grijp deze kans nu het nog kan. Met ons all-inclusive digitale fotopakket is het herbeleven van uw cruisemomenten zo eenvoudig als een klik. Het is belangrijk om te weten dat digitale foto's alleen tijdens uw cruise kunnen worden gedownload. Zodra u van boord gaat, kunt u uw foto's niet meer downloaden. Voor vragen of hulp met uw foto's tijdens de cruise kunt u terecht bij ons fototeam.

Fotografie

Tijdens uw cruise is er een fotoservice aan boord beschikbaar. Professionele fotografen leggen de hoogtepunten van uw cruise vast, zowel aan boord als aan de wal, en leggen jubilea, bruiloften, quinceañera's en andere speciale momenten vast. U kunt hun werk op uw gemak bekijken in The Hub – Photo & Digit@l.The Hub Manager zal ook graag uw specifieke wensen bespreken. Ontdek meer over onze fotopakketten en profiteer van onze gereduceerde prijzen vergeleken met de prijzen aan boord door hier te klikken

 

Portretten

Onze fotografen kunnen ook portretten maken van u, uw familie en vrienden door gebruik te maken van verschillende hoogwaardige studio-achtergronden en belangrijke iconische locaties op het schip, zoals de Grand Staircase, The Bridge of Sighs of de Swarovski Staircase. Ontdek alle unieke fotoplekken aan boord van onze vloot. Een afspraak is niet nodig. Alle portretten worden weergegeven in The Hub - Photo & Digit@l en/of aan boord van de website msccruises.photobutler.com.

 

Retailproducten

In The Hub - Photo & Digit@l kunt u een breed scala aan producten kopen om aan al uw fotografische behoeften te voldoen. We hebben fotolijsten en albums, evenals Action-camera's, geheugenkaarten en bijbehorende accessoires, en er is een selectie digitale camera's tegen belastingvrije prijzen beschikbaar (de selectie varieert per schip). Ons fototeam staat klaar om advies te geven, uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het selecteren van de juiste apparatuur voor uw behoeften en budget. 

Zwerfafval

We vragen onze gasten om niets in zee te gooien en met ons samen te werken om de zee, het zeeleven en het ecosysteem te beschermen.

U kunt hier meer informatie vinden over onze Gedragscode voor Passagiers.

Reizen met contant geld

De Europese verordening Gemeenschap 1889/2005 luidt als volgt: “Elke natuurlijke persoon die de Gemeenschap binnenkomt of verlaat en contant geld bij zich heeft ter waarde van 10.000 euro of meer, moet dat bedrag aangeven bij de bevoegde autoriteiten van de lidstaat waar hij de EU binnenkomt of verlaat”. Raadpleeg uw reisagent en/of de betrokken autoriteiten (ambassades, consulaten of andere lokale autoriteiten) om erachter te komen of er andere beperkingen gelden voor het vervoer van contant geld op uw vaarroute.

 

Klik hier voor meer informatie over reizen naar het buitenland.

Zijn dieren toegestaan aan boord?

Dieren zijn niet toegestaan aan boord, met uitzondering van erkende geleidehonden. Het meenemen van geleidehonden aan boord behoeft goedkeuring van MSC Cruises nodig en dient aangevraagd worden door de passagier op het moment van boeken.

Vaccinaties

Raadpleeg de GGD/Travelclinic voorafgaand aan uw cruise voor informatie over aanbevolen vaccinaties. MSC Cruises kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor gasten die zich niet houden aan de aanbevelingen over de preventie van infectieziekten of die niet over de juiste vaccinaties beschikken om tijdens de cruise een bepaalde haven binnen te varen.

Post service

U kunt geschenken en post verzenden via de receptie. Zij zullen u informeren over de kosten en deze aan uw aan boordrekening toevoegen. Via onze lokale postagent zal het in de volgende haven verstuurd worden. Zo blijft u verbonden en in contact met iedereen, overal ter wereld.

Bloemen

Verrijk ieder gelegenheid met prachtige bloemen! De receptie aan boord zal met plezier uw bestelling in behandeling nemen zodat u, tegen lokale prijzen, iedere gelegenheid nog specialer kunt maken.

Telefoonnummer per schip

MSC MERAVIGLIA

MSC PREZIOSA

MSC DIVINA

MSC SPLENDIDA

 MSC FANTASIA

telefoonnummer

telefoonnummer

telefoonnummer

telefoonnummer

telefoonnummer

00870773307950

00881677103280

0088 1677 100 955

00881677109941

 00881677100693

00870773307951

     00881677100803

faxnummer

 

 

 

00870783934890

faxnummer

faxnummer

faxnummer

 faxnummer

00870783934892

00870 765 109 827

00870 765 097 165

00870 764 911 644

 00870 764 878 836

 

00870 765 109 830

00870 765 097 168

00870 764 911 647

 00870 764 878 839

 
 MSC MAGNIFICA

MSC POESIA

MSC ORCHESTRA

MSC MUSICA

 MSC OPERA

telefoonnummer

telefoonnummer

telefoonnummer

telefoonnummer

 telefoonnummer:

00881 677 104 853

00881677108142

00881677109648

0088 1677 100 883

 00870 773925400
00881677105010    

0088 1677 100 821

 00870 773925401

faxnummer

faxnummer

faxnummer

faxnummer

 faxnummer

00870 765 046 692

00870 764 837 234

00335 621 683 12

00335 621 682 86

 0033 562168302

00870 765 046 695

00870 764 837 237

   

 

 

 

 

 
 

MSC LIRICA

MSC SINFONIA

MSC ARMONIA

MSC SEASIDE

MSC BELLISSIMA

telefoonnummer

telefoonnummer

telefoonnummer

telefoonnummer

telefoonnummer

00870 773924260

00870 773925404

00870 773925402

00870 773308291

00870773943806

00870 773924261

00870 773925405

00870 773925403

00870 773308290

00870773943807
faxnummer

faxnummer

faxnummer

 

faxnummer

0033 562168066

0033 562168101

0033 562168220

 

00870783321004
00870783321005
         
         
MSC SEAVIEW MSC GRANDIOSA  MSC VIRTUOSA  MSC SEASHORE  
telefoonnummer telefoonnummer:  tefeloonnummer: telefoonnummer:   
00870773940750 00870773941881  00 870773932856  00870773248005  
00870773940751 00870773941882  00 870773993064  00870773249244  
faxnummer faxnummer      
00870783937881 00870783322425      
00870783937883 00870783322427      

 

Bezoekers

In verband met veiligheidsvoorschiften zijn bezoekers aan boord niet toegestaan.