Internet

Wat is satelliet-internet en hoe werkt het?

Op zee is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot internet via een snelle breedbandverbinding zoals u dat op het land zou doen. In plaats daarvan wordt de internetverbinding aan boord verzorgd door koppelingen tussen het schip en communicatiesatellieten in een baan ver boven de aarde.

Waarom is toegang tot satelliet-internet langzamer dan een normale verbinding op het land?

Uw internetdata moet grote afstanden afleggen tussen de antennes van het schip en de dichtstbijzijnde satelliet.
Een aantal dingen kan dit verstoren, zoals stormen en objecten die het signaal kunnen blokkeren, zoals steile bergen dichtbij het schip of hoge gebouwen in havens. Deze interventie kan resulteren in trage responstijden of zelfs dat het systeem niet reageert.

Wanneer is de beste/slechtste tijd om internet via satelletie te gebruiken?

De piekperioden voor internetgebruik aan boord zijn meestal in de ochtend of wanneer grote aantallen gasten terugkeren van excursies aan wal. Tijdens deze periodes kan internettoegang langzamer zijn, net zoals op het land.

Het is daarom het beste om deze periodes, indien mogelijk, te vermijden.

Waar is satellietinternet beschikbaar aan boord?

Satelliet-internettoegang is beschikbaar in alle openbare ruimtes van het schip en in de meeste hutten, inclusief alle MSC Yacht Club-suites. Het enige dat u nodig heeft, is een van onze Satellite Internet Access-pakketten en een mobiel internetapparaat (smartphone, tablet, laptop, enz.).

Dekt het pakket de hele cruise?

Ja, alle pakketten hebben geen datalimieten. U heeft 24 uur toegang.

Wat is het belangrijkste verschil tussen Browse- en Browse & Stream-pakketten?

Met het Browse & Stream pakket is het mogelijk om te videobellen, muziek en video's te streamen. Die kunnen niet worden gebruikt met het Browse-pakket.

Hoe kan ik de apparaten eenmaal aan boord activeren?

Eenmaal aan boord registreert u zich op de MSC Captive-portal met het eerste apparaat dat u wilt gebruiken. Na registratie wordt u automatisch doorverwezen naar de activeringspagina. Klik op de START-knop en het gebruikte apparaat wordt geregistreerd. Om extra apparaten te registreren, logt u in met de andere apparaten met de gebruikersnaam en het wachtwoord die tijdens de registratie zijn aangemaakt.

Is het mogelijk om na activering van apparaat te wisselen?

Nee, als u een apparaat activeert, kan dit apparaat niet worden gewijzigd.

Is het mogelijk om te upgraden van het Browse-pakket naar het Browse & Stream-pakket?

Ja. U kunt uw pakket aan boord upgraden via de MSC Captive Portal (de website die wordt gebruikt om het prepaid-pakket te activeren). U kunt upgraden naar een Browse-pakket met extra apparaten of naar het Browse & Stream-pakket. U betaalt alleen het verschil tussen de full-cost pakketten (om het 20% kortingsvoordeel te behouden).
Ontdek alle MSC Cruises internetpakketten en boek online om te besparen vergeleken met de prijs aan boord.