MSC COVID-19 Protection plan

Tijdens een cruise kunnen gasten worden blootgesteld aan specifieke COVID-19-risico's die gewoonlijk niet worden gedekt door bestaande verzekeringspolissen. Het is daarom voor alle gasten verplicht om een verzekeringspolis te hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19-gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Dit moet aanwezig vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of hun Fly & Cruise pakket.

 

Vanwege de COVID-19-pandemie waarmee de wereld nog steeds wordt geconfronteerd, biedt MSC een COVID Protection Plan- een verzekering specifiek voor deze COVID-19-risico's en deze kan tijdens het boeken aan de cruise worden toegevoegd. Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle vertrekken vanaf het winterseizoen 2021-2022 en later. Gasten moeten bewijs van hun verzekeringspolis kunnen overleggen en dit moet de details van de verzekeraar, de verzekerde bedragen en volledige details van de COVID-19-dekking bevatten, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname.

 

Met onmiddellijke ingang, voordat de reservering wordt voltooid, is het mogelijk om aan de cruise het MSC COVID-19 Protection Plan toe te voegen tegen de prijs van €25 per persoon voor korte afstand bestemmingen (cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa), €29 voor lange afstand bestemmingen (Caribbean & de Franse Antillen, Dubai, Abu Dhabi en Qatar, Saoedi-Arabië & Rode Zee, Zuid-Amerika en Grand Voyages) en €49 voor de World Cruise.

 

Als alternatief kunnen gasten een andere verzekeringspolis afsluiten, op voorwaarde dat de bovengenoemde risico's zijn gedekt. 

 

Het bewijs van de verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld- moet bij inscheping worden getoond. Gasten die deze documentatie niet kunnen overleggen worden geweigerd tijdens inscheping.

 

Download PDF

 

Voor meer informatie neem contact op met ons callcenter of raadpleeg uw reisagent.