Betalingen aan boord

Alle aankopen aan boord kunnen worden gedaan met de persoonlijke cruisekaart. Na het inschepen en ophalen van de cruisekaart in uw hut, dient u deze te activeren voor aankopen aan boord door uw creditcard / bankpas zelf te registreren bij een van de cruisekaartactiveringspunten. U kunt dit zelfstandig doen, op elk moment van inscheping tot 23.00 uur de volgende dag. Met deze apparaten kunt u uw kaart eenvoudig, snel en veilig registreren. Houd er rekening mee dat u wordt gevraagd om de pincode in te voeren. Als alternatief kunt u een contante borg storten bij de receptie - guest services.

Afrekening van uw eindrekening

U kunt uw boordrekening op een van de volgende drie manieren betalen:


Creditcard

De volgende creditcards worden geaccepteerd: Visa, MasterCard, Diners, JCB, Discover en American Express. Als u ervoor kiest om met creditcard te betalen, wordt uw boordrekening aan het einde van de cruise automatisch gesloten, zodat u niet naar de receptie - guest services hoeft te gaan.


Bankpas 

Zorg ervoor dat uw bankpas is geactiveerd voor gebruik in het buitenland. De volgende debitkaarten worden geaccepteerd: Maestro, Visa Debit, Visa Electron, MasterCard debit. Elk bedrag dat van uw kaart wordt afgeschreven en niet tijdens uw cruise wordt uitgegeven, kunt u contant terugontvangen bij de receptie - guest services op de laatste ochtend of avond vóór ontscheping.


Contant geld

Elk bedrag dat contant wordt gestort en niet tijdens de cruise wordt uitgegeven, kunt u de laatste avond of ochtend vóór ontschepen contant terug ontvangen bij de receptie - guest services. Houd er rekening mee dat  cheques niet worden geaccepteerd. Voor cruises in de Middellandse Zee, Noord-Europa, Franse Antillen, Dubai, Abu Dhabi & Qatar, evenals MSC Grand Voyages die vertrekken vanuit Europa, is de valuta aan boord de Euro (€). Voor cruises in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, evenals MSC Grand Voyages startend vanuit deze gebieden naar o.a. Europa, is de valuta aan boord de Amerikaanse dollar ($).

Europa: EG-verordening 1889/2005 bepaalt dat: "Elke natuurlijke persoon die de Gemeenschap binnenkomt of verlaat en contant geld heeft ter waarde van Euro 10.000 of meer, moet dat bedrag aangeven bij de bevoegde autoriteiten van de lidstaat via welke hij de Gemeenschap overeenkomstig deze verordening ".

Neem contact op met uw reisagent en / of de relevante autoriteiten (ambassades, consulaten of andere lokale autoriteiten) om erachter te komen of er andere beperkingen gelden voor het meenemen van contanten tijdens uw reis.

Prijzen aan boord

De prijzen aan boord zijn vergelijkbaar met de prijzen aan land. In feite betekent de speciale werkomgeving die de maritieme sector reguleert dat veel producten (zoals alcohol, tabak en parfums) belastingvrij kunnen worden gekocht, waardoor kortingen tot 30% op de prijzen* aan land kunnen worden gegeven.

* Afhankelijk van de routes en onderworpen aan de toepasselijke wetgeving.


Geldopname

Het is niet mogelijk om contant geld op te nemen op de schepen.