Mykonos

little venice, MSC Cruises, Mykonos, Cruise ship Play

Wit en blauw, de kleuren van het eiland

Tijdens een MSC cruise naar de Middellandse Zee is Mykonos het ultieme beeld van de Cycladen. In de zomer gaan de meeste mensen overdag naar het strand, dus vroeg in de ochtend of laat in de middag zijn de beste tijden om rond te struinen door het doolhof van smalle straten.
 
De doolhofachtige indeling was ooit bedoeld om piraten te verwarren die Mykonos plaagden in de achttiende en vroege negentiende eeuw en het heeft tot op de dag van vandaag nog hetzelfde effect op bezoekers. Wanneer u van boord gaat van uw MSC cruise is het verdwalen in de wirwar van straten en steegjes een attractie op zich.

Vanuit uw cruiseschip passeert u het archeologische museum onderweg naar de binnenstad, dat speciaal in 1905 werd gebouwd om artefacten uit de begraafplaatsen op het eiland Rínia, tegenover Delos tentoon te stellen. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise biedt u de mogelijkheid om de musea en herenhuizen van Mykonos te ontdekken. Lena's Huis is een volledig gerestaureerd en gemeubileerd koopmanshuis uit het begin van de twintigste eeuw.

Het Museum voor Volkenkunde dat zich bevindt in een achttiende-eeuws landhuis biedt een enorme collectie brocante, waaronder een kelder gewijd aan het maritieme verleden van Mykonos. Het museum deelt de kaap met de oudste en bekendste stad van Mykonos, Paraportianí, een fascinerende asymmetrische verzameling van vier kapellen samengevoegd tot één. Voorbij de kerk leidt de kustlijn tot het gebied dat bekendstaat als Klein Venetië vanwege de hoge, overwelfde Venetiaanse huizen die aan de zuidwestelijke zijde reiken tot de waterkant.

Samen met de wijk Alefkándhra is dit een dichtbevolkt gebied vol met kunstgaleries, trendy bars, winkels en clubs. Voorbij Klein Venetië kijken de bekende windmolens over het gebied, gerestaureerd en rijp voor fotomomenten.

Cruises van / naar Mykonos in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES