Katakolon/Olympia

katakolon greece,  MSC Cruises,

De duizendjarige bakermat van de sport

Een vakantie naar Griekenland tijdens een MSC cruise van de Middellandse Zee staat in het teken van geschiedenis en mythe. Katakolon is een kleine kustplaats in Griekenland in de baai van Agios Andreas, op slechts 20 km afstand van het eeuwenoude Olympia.
 
De historische associaties met en de weerklank van Olympia, waar meer dan duizend jaar de belangrijkste Panhelleense spelen werden gehouden, worden alleen geëvenaard door Delphi en Mycene. MSC Middellandse Zee cruises bieden uitgebreide excursies naar Olympia. Het is een van de grootste oude plaatsen in Griekenland en het bevindt zich naast de twee rivieren van Alfiós en Kládhios en biedt uitzicht op de heuvel van Krónos.

De enorme hoeveelheid verwoeste bouwwerken kan een verwarrend beeld geven van hun voormalige grootsheid en functie, maar de plaats zelf is mooi en zeker een MSC excursie waard. De ingang van de plaats, gelegen op slechts 200 m van het moderne dorp, leidt langs de westzijde van de Altismuur langs een groep van openbare en officiële gebouwen. De Prytaneion was de verblijfplaats van de bewindvoerders, waar de atleten gratis konden eten en verblijven.

U kunt de ruïnes zien van een gymnasium en een palaestra (worstelschool), gebruikt door de concurrenten tijdens hun verplichte, één maand durende training vóór de spelen. Hierbuiten stond het huis van de priester, de Theokoleion, een veelal gewelfd gebouw in wiens zuidoostelijke hoek een gebouw is te vinden dat werd aangepast tot Byzantijnse kerk. De belangrijkste focus van het Altisgebied ligt op de grote Dorische tempel van Zeus.

Het werd tussen 470 en 456 voor Christus gebouwd en was zo groot als het Parthenon: een feit dat wordt benadrukt door de enorme kolompoten die de grond bedekken. De decoratie van de tempel kan zich meten met de mooisten van Athene; de gedeeltelijk herstelde sculpturen van Pelops in een strijdwagenrace, van Lapithen en Centauren en de werken van Hercules bevinden zich nu in het museum.

Cruises van / naar Katakolon (Olympia) in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES