Nieuws

MSC CRUISES WORDT DE EERSTE GROTE WERELDWIJDE CRUISELIJN MET CO2-NEUTRALE MARITIEME OPERATIES

7-11-2019

-  Alle CO2-uitstoot van de vloot van MSC Cruises, met ingang van 1 januari 2020 , wordt gecompenseerd door een hoogwaardige combinatie van compensaties die in toenemende mate afhankelijk zullen zijn van Blue Credits

 

- Aankondiging komt als onderdeel van een bredere visie ter ondersteuning van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en in combinatie met voortdurende investeringen in de versnelde ontwikkeling van geavanceerde milieutechnologie die het mogelijk maakt om emissievrije schepen uit te voeren

 

Genève, Zwitserland, 8 november 2019 - Vandaag ter gelegenheid van de doop in Hamburg, Duitsland voor de ingebruikname van zijn meest milieuvriendelijke cruiseschip ooit - MSC Grandiosa - MSC Cruises kondigt zijn toezegging aan om 's werelds eerste volledig carbon te worden neutrale grote wereldwijde cruisemaatschappij.

 

Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman zei: “Onze focus op innovatie, omdat we onze eerste cruiseschepen pas in 2003 hebben gebouwd, zorgt ervoor dat we een van de modernste vloten op zee hebben en een van de best presterende op milieugebied. En dankzij onze langetermijnplanning kunnen we nu al een vlootbrede reductie van 29% van de koolstofintensiteit (snelheid) bereiken tegen 2024 versus 2008, op weg naar het behalen van de 40% reductiedoelstelling voor 2030.

 

“Bovendien hebben we vorige week aangekondigd dat het LNG-aangedreven brandstofcellen PACBOAT-project zal worden gehost aan boord van MSC Europa - de eerste van 5 LNG-aangedreven cruiseschepen die naar onze vloot zullen toetreden. Dit is niet alleen een wereldprimeur voor een technologie die belooft het meest efficiënt te zijn voor maritieme operaties met hoog vermogen, maar ook nog een concreet voorbeeld van ons vaste engagement om samen te werken en de versnelde ontwikkeling van de technologieën van de volgende generatie te ondersteunen die ons zullen leiden en deze industrie zorgt voor emissievrije schepen. "

 

“Omdat we erkennen dat de meest geavanceerde maritieme milieutechnologie van vandaag alleen niet voldoende is om onmiddellijk koolstofneutraliteit te bereiken, zorgt de verdere inzet die we vandaag maken ervoor dat we nog een extra onmiddellijke impact kunnen hebben. Wij zijn een bedrijf met meer dan 300 jaar maritiem erfgoed en een historische focus op de lange termijn die vooral typerend is voor familiebedrijven zoals het onze. Voor ons is dit een nieuwe stap in onze jarenlange inzet voor de bescherming van de oceanen, de bestemmingen die we bezoeken en de havengemeenschappen die we aanraken. "

 

MSC Cruises compenseert alle directe uitstoot van koolstofdioxide (CO2) van haar maritieme activiteiten door middel van een combinatie van CO2-compensatieprojecten van gerespecteerde internationale organisaties die onmiddellijk actie ondernemen tegen de uitstoot van broeikasgassen. Alle kosten voor de compensaties en alle andere bijbehorende items worden rechtstreeks en volledig door het bedrijf gedekt.

 

De heer Vago voegde eraan toe: “We zullen samenwerken met toonaangevende leveranciers in CO2-credits die CO2-uitstoot met het hoogste integriteitsniveau kunnen compenseren. Onze visie is om ook te investeren in projecten die meetbare voordelen voor de gemeenschap bieden en de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling ondersteunen. ”

 

MSC Cruises zal met name op zoek zijn naar een mix met offsets die duurzaamheid van de oceaan ondersteunen. Aangezien Blue Carbon-compensaties die hoofdzakelijk kustgebieden betreffen, momenteel schaars zijn, zal MSC Cruises zelf de ontwikkeling ondersteunen van projecten waarmee compensaties kunnen worden gegenereerd vanuit de enorme oceanen op aarde om de mariene biodiversiteit te verbeteren en gemeenschappen die op de zee vertrouwen te ondersteunen.

 

De heer Vago concludeerde: “Blauwe koolstofcompensaties zullen een specifiek aandachtsgebied zijn van ons streven naar onmiddellijke koolstofneutraliteit, omdat we onze mensen en onze middelen aan het werk zetten om ook de ontwikkeling van het specifieke type projecten te ondersteunen dat dit sterk kan genereren waardevolle vorm van compensaties die direct ten goede komen aan de oceanen en gemeenschappen die aan zee leven. Naarmate er meer van deze beschikbaar komen, zullen we gestaag onze afhankelijkheid ervan vergroten als een extra aandachtsgebied binnen onze algehele langetermijninzet om nul-emissie-activiteiten te bereiken. ”

 

Natuurlijk omvat de verplichting van MSC Cruises om nul-emissie-activiteiten te leveren ook een specifieke focus op energie-efficiëntie en andere aspecten van haar end-to-end-activiteiten naast emissies. In het bijzonder zijn sinds 2017 alle nieuwe MSC Cruises-schepen uitgerust met ship-to-shore stroomvoorzieningen, een functie waarmee cruiseschepen onmiddellijk nulemissies kunnen veroorzaken in elke haven die klaar is voor deze technologie. En dit levert een nog groter algemeen voordeel op wanneer de ultieme bron van walstroom hernieuwbare bronnen zijn.

 

Details van het CO2-neutrale initiatief van MSC Cruises zullen later vandaag worden onthuld tijdens een speciale persconferentie aan boord van MSC Grandiosa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises en een van de meest milieuvriendelijke schepen op zee. MSC Grandiosa is pas vorige week bij het bedrijf afgeleverd. Op dezelfde dag begon MSC Cruises met de bouw op MSC Europa, de eerste van vijf cruiseschepen met vloeibaar aardgas (LNG) die tussen 2022 en 2027 in gebruik worden genomen.

 

MSC Grandiosa en MSC Europa vertegenwoordigen samen een aanzienlijke extra vooruitgang wat betreft het behalen van de doelstelling van MSC Cruises om de ecologische voetafdruk van haar vloot te minimaliseren en continu te verlagen.