23-02-2023

MSC Cruises lanceert nieuw ecologisch geavanceerd vlaggenschip, MSC Euribia, in Kopenhagen, Denemarken

MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat de doopceremonie van haar nieuwste vlaggenschip, de MSC Euribia, op 8 juni zal plaatsvinden in Kopenhagen.

Genève, Zwitserland, 23 februari 2023 – MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat de doopceremonie van haar nieuwste vlaggenschip, de MSC Euribia, op 8 juni zal plaatsvinden in Kopenhagen. Het nieuwe vlaggenschip is het tweede schip van MSC Cruises dat wordt aangedreven door LNG, een van de schoonste scheepsbrandstoffen ter wereld die op grote schaal beschikbaar zijn. Het schip heeft ook andere hypermoderne milieuvriendelijke technologieën aan boord die voldoen aan de ‘Baltische standaard’, waaronder geavanceerde faciliteiten voor afvalwaterbehandeling, afvalbeheer, energie-efficiënte maatregelen en walstroomverbindingen om nul-emissies mogelijk te maken vanaf het schip waar walstroom beschikbaar is. De MSC Euribia symboliseert de sterke inzet van de cruisemaatschappij voor de bescherming van de oceanen. Daarom werd de haven van Kopenhagen ook gekozen als locatie voor de lancering. Deze haven heeft niet alleen een rijk maritiem verleden, maar Denemarken is ook een land met een diep respect voor de zee en een focus op duurzaamheid.


De buitenkant van dit langverwachte nieuwe schip is beschilderd met een opvallend fresco dat het engagement van MSC Cruises voor de bescherming en het behoud van het mariene milieu verbeeldt.  Het kunstwerk van de Duitse graficus Alex Flaemig is bedoeld om te wijzen op het belang van de bescherming van dit delicate en complexe ecosysteem. De MSC Euribia is vernoemd naar de oude godin Eurybia die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen, wat de visie van het schip onderstreept om state-of-the-art duurzame technologieën in te zetten om het kostbare mariene ecosysteem te beschermen en te behouden. 


De MSC Euribia begint op 10 juni aan haar eerste seizoen in Noord-Europa. Daar zal het cruises van 7 nachten maken vanuit de Duitse stad Kiel en Kopenhagen naar de adembenemende Noorse Fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flåm.


Klik hier om meer te weten te komen over de MSC Euribia.

  

De ecologisch geavanceerde MSC Euribia

Als LNG-schip markeert de MSC Euribia een nieuwe stap voorwaarts voor MSC Cruises in haar streven om de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen. LNG speelt een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatverandering en zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot door de MSC Euribia tot wel 25% lager zal zijn dan met standaardbrandstoffen, terwijl ook andere luchtemissies zo goed als geëlimineerd worden.


Naarmate bio- en synthetische brandstoffen beschikbaar komen, zullen de emissies van de MSC Euribia verder worden teruggedrongen. LNG is de sleutel tot de ontwikkeling van koolstofarme oplossingen voor de scheepvaart, omdat opkomende technologieën zoals brandstofcellen kunnen worden gebruikt met LNG totdat emissievrije bio-LNG of groene waterstof op grote schaal beschikbaar zijn. MSC Cruises is actief betrokken bij verschillende projecten om deze technologieën te ontwikkelen en levensvatbaar te maken in samenwerking met regelgevende instanties, de academische wereld, scheepswerven en de industrie.


De MSC Euribia maakt gebruik van een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem en een onderwatergeluidbeheerssysteem om de effecten van trillingen op het zeeleven te minimaliseren. Meerdere energie-efficiënte functies helpen het motorgebruik te verminderen en te optimaliseren.

 

Een rijke en gevarieerde ervaring aan boord

Aan boord kunnen gasten genieten van unieke ervaringen dankzij de verscheidenheid aan voorzieningen en opwindend entertainment die het schip te bieden heeft. Enkele van de belangrijkste hoogtepunten:

  • Aan boord kunnen gasten naar hartenlust op verkenning uitgaan, terwijl ze hun weg zoeken door het kloppende hart van het schip: de iconische Promenade in mediterrane stijl met zijn adembenemende LED-skydome, verscheidenheid aan winkels, heerlijke specialiteitenrestaurants en entertainmentopties die erop liggen te wachten om ontdekt te worden
  • Gasten kunnen kiezen uit 10 elegante eetgelegenheden en 21 bars en lounges op het schip, met voor iedereen wat wils
  • Het scheepstheater met 954 zitplaatsen biedt elke avond live entertainment van wereldklasse
  • Vijf indrukwekkende zwembaden en een eigen AquaPark rond het thema ‘koraal’, dat een van de grootste en meest uitgebreide waterparken op zee is
  • In het MSC Foundation Centre aan boord kunnen kinderen deelnemen aan educatieve spelletjes die hen van alles leren over het belang van het milieu. Volwassenen kunnen hier meer te weten komen over de programma’s en doelen van de MSC Foundation.

 

Kopenhagen – De hippe stad 

Kopenhagen is de parel van Scandinavië en een niet-te-missen bestemming die tal van onvergetelijke ervaringen biedt. De veelvuldig onderscheiden Deense hoofdstad is rijk aan cultuur, combineert geschiedenis moeiteloos met modernisme, staat bekend om haar opvallende Scandinavische architectuur en biedt restaurants van wereldklasse, en dat allemaal ondersteund door een streven naar duurzaamheid.


Over Copenhagen Malmö Port

Copenhagen Malmö Port (CMP) is de grootste cruisehaven in Noord-Europa. Het bedrijf is verantwoordelijk voor cruiseactiviteiten in Kopenhagen (Denemarken), Visby en Malmö (Zweden) en verwelkomt jaarlijks meer dan 400 keer een cruiseschip. Kopenhagen is de toonaangevende inscheephaven in de regio, met goed verbonden internationale luchthavens, een sterke infrastructuur en een efficiënte havenoperatie die erop gericht is om klanten en hun gasten service van wereldklasse te bieden. Het doel van CMP is om in 2025 klimaatneutraal te zijn. Specifiek voor de cruiseterminals in Kopenhagen werd in 2014 geïnvesteerd in ondergrondse afvalwaterleidingen. Binnen enkele jaren is hier walstroom beschikbaar, ook voor de allergrootste cruiseschepen.


Over MSC Cruises

MSC Cruises is het op twee na grootste cruisemerk ter wereld en toonaangevend in Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Zuidelijk Afrika met een groter marktaandeel en meer ingezette capaciteit dan welke andere speler dan ook. Het is ook het snelst groeiende wereldwijde cruisemerk met een sterke aanwezigheid in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

 

MSC Cruises, dat hoofdkantoor houdt in de Zwitserse stad Genève, is een van de twee merken die onderdeel vormen van de cruisedivisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse scheepvaart- en logistiekconglomeraat met een maritieme geschiedenis die meer dan 300 jaar teruggaat. Het eigentijdse merk MSC Cruises heeft een moderne vloot van 21 schepen en heeft daarnaast wereldwijd aanzienlijk geïnvesteerd in toekomstige nieuwe schepen. De vloot zal naar verwachting groeien tot 23 cruiseschepen in 2025, terwijl er al opties zijn genomen voor de bestelling van nog eens zes schepen tot 2030.

 

MSC Cruises biedt haar gasten een verrijkende, meeslepende en veilige cruise-ervaring die is geïnspireerd op het Europese erfgoed van het bedrijf. Aan boord kan men genieten van internationale gerechten, entertainment van wereldklasse, bekroonde familieprogramma’s en de allernieuwste gebruiksvriendelijke technologie. Hier kunt u meer lezen over de routes van MSC Cruises en de ervaring aan boord van haar schepen.

 

MSC Cruises zet zich al geruime tijd in voor het milieu en heeft als langetermijndoelstelling om in 2050 een netto nuluitstoot voor haar activiteiten te hebben bereikt. Het bedrijf is ook een belangrijke investeerder in geavanceerde milieuvriendelijke maritieme technologieën, met als doel om de versnelde ontwikkeling en beschikbaarheid ervan in de hele sector te ondersteunen. Hier kunt u meer lezen over het milieu-engagement van het bedrijf. 

 

Tot slot kunt u hier meer lezen over de MSC Foundation, de eigen organisatie van de MSC Group die zich inzet voor natuurbehoud, humanitaire hulp en cultuur.