04-06-2020

MSC CRUISES KIJKT VOORUIT EN BEVESTIGT HET VOLLEDIGE ZOMERPROGRAMMA 2021 EN BREIDT STOPZETTING VAN DE VLOOT UIT TOT EN MET 31 JULI 2020

Hoofddorp, 4 juni 2020 - Aangezien de wereld de uitdagingen van de pandemie blijft aangaan en er in veel regio's nog steeds aanzienlijke reisbeperkingen gelden, heeft MSC Cruises vandaag aangekondigd dat het de tijdelijke vlootbrede stopzetting van haar cruise-operatie verder zal verlengen tot en met 31 juli 2020.

Gasten die hebben gereserveerd voor de nu geannuleerde cruise, ontvangen een SGR Corona voucher waarbij ze de mogelijkheid hebben om het door MSC Cruises ontvangen bedrag van hun geannuleerde cruise, over te zetten naar een toekomstige cruise naar keuze - op elk schip, voor elk vaarroute – met ten laatste vertrek 31 december 2021.

Bovendien zal voor alle gasten die momenteel op cruises zijn geboek met vertrek vanaf 1 augustus tot en met 31 oktober 2020, het verlengde Flexibele Cruise-programma van toepassing zijn, waardoor gasten hun cruise kunnen verplaatsen naar een toekomstige vertrekdatum -ten laatste 31 december 2021- tot 48 uur vóór het oorspronkelijke vertrek van de cruise of, voor Fly & Cruise-pakketten, tot 96 uur vóór het vertrek van de vlucht, zonder wijzigingskosten.

Vandaag bevestigde de in Zwitserland gevestigde cruiserederij haar volledige zomerprogramma voor 2021 voor vertrekken vanaf 21 maart 2021*, inclusief twee nieuwe schepen die momenteel in aanbouw zijn en een reeks nieuwe of verrijkte vaarroutes en thuishavens.

*Zomerprogramma 2021 loopt van maart tot november 2021

 

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “Hoewel we vandaag de moeilijke beslissing hebben genomen om de stopzetting van de activiteiten van al onze schepen verder uit te breiden, is het belangrijk dat we ook vooruit kijken, omdat we weten dat onze klanten dromen van reizen en hun vakantie voor volgend jaar willen plannen. Om deze reden hebben we ook ons volledige zomerprogramma voor 2021 bevestigd, zodat alle gasten, zowel voor cruises die zijn geannuleerd tot en met 31 juli als voor cruises tot en met 31 oktober en die willen profiteren van ons Flexible Cruise-programma - kunnen met boeken met vertrouwen. ”

"Op kortere termijn", voegde de heer Onorato eraan toe, "zullen onze schepen pas weer in de vaart komen als de tijd rijp is, in fases en per regio, en volgens regelgeving van de relevante nationale en internationale gezondheids- en andere gezaghebbende instanties en de steun van een nieuwe werkprotocol speciaal gericht op gezondheid en veiligheid, welke zullen we binnenkort bekend zullen maken. Op deze manier keren al onze schepen weer geleidelijk terug naar de zee.

Hieronder staan de belangrijkste hoogtepunten van het MSC Cruises zomerprogramma 2021, inclusief de huidige 17 schepen die momenteel deel uitmaken van de vloot, evenals de twee nieuwe schepen die in aanbouw zijn, de MSC Virtuosa en MSC Seashore.

Het programma van MSC Cruises voor de zomer van 2021 biedt gasten enorm veel keuze en flexibiliteit, dus wat een gast ook nodig heeft voor zijn vakantie, er is voor iedereen iets te boeken met vertrouwen.

• Met 19 schepen om uit te kiezen, kunnen gasten kiezen voor meer traditionele, charmante schepen voor grotere en moderne schepen met een overvloed aan buitenruimte

• Een ongeëvenaard aantal inschepingshavens, zodat gasten diegene kunnen vinden die het handigst is te bereiken, hoe ze ook willen reizen

Naast een verleidelijk scala aan bestemmingen, bieden de schepen van MSC Cruises een rijke en plezierige ervaring aan boord met een bekroond familie-aanbod, entertainment van wereldklasse, uitstekende internationalegastronomische ervaringen aan boord van glamoureuze, moderne schepen met comfortabele en ruime hutten, veel openbare ruimtes en geavanceerde technologie. En niet te vergeten de exclusieve MSC Yacht Club op Fantasia-, Meraviglia- en Seaside-klasse schepen, voor gasten die op zoek zijn naar nog meer persoonlijke service en privéfaciliteiten.

 

Iconische Seaside klasse schepen worden de zonovergoten sterren van de Westelijke Middellandse Zee

De drie innovatieve, bekroonde Seaside-klasse schepen van MSC Cruises, ontworpen om gasten dichter bij de zee te brengen, zullen voor het eerst samen in de westelijke Middellandse Zee worden ingezet. Deze schepen - MSC Seaside, MSC Seaview en MSC Seashore - zijn ontworpen voor het warmere weer met meer genereuze buitenruimte en zijn de perfecte schepen voor gasten die willen genieten van de zon en een prachtig uitzicht op zee in dit populaire cruisegebied.

MSC Seashore wordt vanaf 1 augustus 2021 in gebruik genomen vanwege de vertraging die werd veroorzaakt door de tijdelijke sluiting van de scheepswerf als gevolg van de COVID-19-pandemie en tijdens de vertraagde periode zal de MSC Fantasia tijdelijk haar vaarschema uitvoeren. (Reeds geboekte gasten ontvangen een boordtegoed van €100 per hut vanwege deze wijziging). MSC Seashore heeft de hoogste verhouding aan buitenruimte per gast van elk schip in de vloot van MSC Cruises en biedt de populaire vaarroute aan die de Italiaanse steden Genua en Napels, zal aandoen alsook Sicilië; Malta, Barcelona en Marseille.

MSC biedt tevens cruises van negen tot twaalf nachten beschikbaar vanuit Genua in de nazomer naar Marokko, de Canarische Eilanden, Madeira en Portugal en Griekenland met de MSC Poesia met een bezoek aan de prachtige haven van Haifa (Israël)

 

Verrijkte Oostelijke Mediterrane routes

Nieuw in de zomer van 2021: de MSC Lirica zal varen vanuit Venetië en zal ook inscheping aanbieden in de Noord-Italiaanse haven van Triëst met een prachtig reisschema naar Zadar, Dubrovnik en Split in Kroatië; Kotor in Montenegro en Corfu in Griekenland.

Daarnaast bieden MSC Musica, MSC Orchestra, MSC Opera en MSC Sinfonia 8-daagse routes aan, met vertrek vanuit Venetië naar de Griekse eilanden, Montenegro en Kroatië.

 

Inspirerende reeks vaarroutes in Noord-Europa

Vanaf 8 mei zal de gloednieuwe, ultramoderne MSC Virtuosa haar eerste zomerseizoen doorbrengen met cruises van 7 tot 14 nachten vanuit de Duitse havenstad Kiel afwisselend tussen de fjorden en de Baltische hoofdsteden, waarbij inscheping in zowel Kiel als Kopenhagen mogelijk is.

De beroemde fjorden van de Noorse westkust en de Baltische hoofdsteden kunnen ook worden genoten tijdens een reis van 7 nachten tot 14 nachten beschikbaar op MSC Splendida en ze zal ook langere cruises van 10 en 11 nachten naar de Baltische Zee aanbieden hoofdsteden of Noordkaap.

MSC Magnifica zal als thuishaven Southampton hebben en biedt routes van 7 nachten naar de magische fjorden van Noorwegen, 14 nachten naar de Baltische hoofdsteden of de Middellandse Zee medio augustus, 12 nachten naar de Canarische Eilanden en een cruise van 7 nachten  de"Northern Pearls" van Hamburg, Rotterdam, Zeebrugge en Le Havre.

MSC Preziosa biedt routes van 9 tot 14 nachten vanuit Hamburg met bestemmingen in Ierland, IJsland en de Noordkaap en Spitsbergen in Noorwegen.

 

Zonovergoten Caribbean en de Bahama's

Bekend als "het schip voor alle seizoenen", biedt MSC Meraviglia cruises van 7 nachten vanuit Miami in Florida die elke zaterdag zal vertrekken, terwijl de klassieke en charmante MSC Armonia nieuwe kortere cruises van 3 en 4 nachten aanbiedt, ook vanuit Miami met vertrek op maandag en vrijdag en zal aanmeren op Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s evenals op Key West in Florida.

Nieuw voor komende zomer, de elegante MSC Divina zal voor het eerst varen vanuit Port Canaveral, Florida - een nieuwe thuishaven voor MSC Cruises - en biedt een mix van cruises van 3, 4 en 7 nachten met vertrek op zondag en donderdag. Met deze nieuwe thuishaven hebben MSC Cruises-gasten nu de mogelijkheid om de omgeving van Orlando voor of na de cruise te verkennen en hun vakantie-ervaring uit te breiden.

Ocean Cay MSC Marine Reserve blijft een belangrijk hoogtepunt van cruises in het Caribisch gebied, waarbij alle drie de schepen de privé-eilandbestemming in de Bahama's aandoen. Exclusief voor gasten van MSC Cruises, het privé-eiland - gelegen op slechts 65 mijl van Miami, - is omgeven door 64 vierkante mijl aan zeereservaat, en biedt gasten een unieke kans om het lokale zeeleven te ontdekken, de geest van de Bahamaanse cultuur op te snuiven.

Met schepen aangemeerd van 's ochtends vroeg tot s’ avonds laat, kunnen gasten een volledige dag doorbrengen met genieten van twee mijl van ongerept strand over acht stranden van wereldklasse met een brede selectie van ocean-ontdekkings-activiteiten zoals diepzeevissen, snorkelavonturen, suppen en kajakken. 'S Avonds komt het eiland tot leven met een spectaculaire vuurtorenshow, een authentieke, energieke Junkanoo-parade en dansend onder de sterren met livemuziek van Bahamaanse artiesten en dj's.

Voor meer informatie en gedetailleerde updates dienen gasten contact op te nemen met hun reisagent of de website van MSC Cruises hier te bezoeken www.msccruises.nl

-EINDE-