29-04-2021

MSC MAGNIFICA BIEDT DEZE WINTER EEN ONGEËVENAARDE COMBINATIE VAN ZON, STRAND, TRADITIE EN CULTUUR IN DE RODE ZEE

Deze gloednieuwe vaarroute van 7 nachten brengt een bezoek aan Saoedi-Arabië, Jordanië en Egypte en biedt gasten de mogelijkheid om 3 oude beschavingen en 3 UNESCO-werelderfgoedlocaties te verkennen
Het eerste cruiseschip ter wereld met thuishaven in Jeddah, dat de zeepoort opent om toegang te krijgen tot het unieke erfgoed, de rijke cultuur en de ongerepte omgeving van Saoedi-Arabië
Fly & Cruise-pakketten in samenwerking met Saudia beschikbaar van/naar Jeddah voor een naadloze reis van begin tot eind
MSC Virtuosa voegt bezoek toe aan Saoedi-Arabië in haar winterprogramma voor 2021/22 in de Golf en biedt toegang tot nog een ander UNESCO-werelderfgoed
 

Genève, Zwitserland - 29 april 2021 - MSC Cruises heeft vandaag details onthuld van de gloednieuwe vaarroute in de Rode Zee voor het winterseizoen 21/22. Deze cruises met bestemmingen in Saoedi-Arabië, Jordanië en Egypte, beloven cultuurrijke bestemmingen, enkele van 's werelds beste stranden en een kans voor gasten om de diepgewortelde tradities van de regio die eeuwen teruggaan, te verkennen.

 

Als thuishaven in Jeddah, Saoedi-Arabië, biedt de MSC Magnifica cruises van zeven nachten aan, van 13 november 2021 tot eind maart 2022. Vanuit Jeddah zal het schip  naar Aqaba (Petra) in Jordanië varen, Safaga (Luxor) in Egypte en vervolgens de de Saoedische havens van Al Wajh, Yanbu bezoeken voordat zij terugkeert naar Jeddah.

 

Saoedi-Arabië, gelegen op het kruispunt van de drie continenten van de oude wereld, is uitzonderlijk rijk aan cultuur, tradities en erfgoed. Met vijf UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder het historische Jeddah en de archeologische vindplaats Al-Hijr in AlUla, beide toegankelijk voor gasten van MSC Magnifica, biedt het koninkrijk een ongeëvenaarde ontdekkingsreis.

 

Het koninkrijk Saoedi-Arabië herbergt opvallende natuurwonderen, adembenemende landschappen en onaangeboorde archeologische schatten. Met het hele jaar door zonneschijn, bekroond met enkele van 's werelds mooiste stranden en het bloeiende mariene ecosysteem van de Rode Zee is het Koninkrijk de bestemming die u deze winter moet bezoeken en vinkt elk vakje op de bucketlist aan.

 

Op deze route keert MSC Cruises terug naar Egypte en doet de historische haven van Safaga aan, vanwaar gasten Luxor kunnen bereiken - 's werelds grootste openluchtmuseum met wereldberoemde oude Egyptische sites. Afronding van deze ongelooflijke vaarroute is Aqaba in Jordanië. De haven dateert uit 4000 voor Christus en vanaf hier kunnen gasten Petra bereiken - de beroemde archeologische vindplaats en een van de nieuwe zeven wereldwonderen.

 

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, vertelde:Als internationale cruisemaatschappij die bekend staat om het bieden van unieke kansen aan gasten om de wereld te verkennen en te ontdekken is het niet meer dan normaal dat we nu weer een gloednieuwe bestemming toegankelijker maken voor onze gasten. De introductie van Saoedi-Arabië in ons winterprogramma is een unieke vaarroute omdat het ook Egypte en Jordanië biedt in een ongeëvenaarde combinatie van zon, strand, traditie en cultuur. Onze gasten kunnen de ongerepte schoonheid van deze regio ten volle ontdekken en aan wal gaan en tal van onontdekte bestemmingen verkennen.

"Om nog maar te zwijgen van het feit dat reizen door de Rode Zee per cruiseschip één van de meest spectaculaire manieren is om de adembenemende kustlijn te bewonderen en te genieten van de unieke en nog ongerepte schoonheid van de zee en de natuur in de regio."

 

En alsof dat nog niet genoeg is, nu het Koninkrijk Saoedi-Arabië zich voorbereidt op de inaugurele Formule 1 Grand Prix 2021 van Saoedi-Arabië 2021 op 5 december in Jeddah, krijgen gasten de kans om dit opwindende wereldwijde sportevenement te volgen tijdens hun reis aan boord van MSC Magnifica.

 

De verkoop start op 1 mei voor alle gasten en  MSC Voyagers Club-leden profiteren van een extra korting van 5% exclusief voor een periode van 10 dagen, bovenop hun gebruikelijke korting van 5%. Dit is een van de vele voordelen van het loyaliteitsprogramma dat trouwe MSC Cruises-gasten beloont.

 

Mark Robinson, Chief Commercial and Operations Officer bij Cruise Saudi, zei: “De historische samenwerking met MSC Cruises is een perfect startpunt op onze reis en sluit aan bij onze visie om reguliere cruises langs de Saoedische kusten te ontwikkelen met Jeddah als de belangrijkste thuishaven die een breed scala aan opties biedt voor een verblijf vóór en na de cruise. Jeddah profiteert van de nabijheid van Europa en is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig binnen zes uur vanuit de meeste grote steden op het continent. Vanwege het warme weer is Saoedi-Arabië een ideale bestemming voor wintervakanties en heeft het de potentie om het hele jaar door te cruisen. "

 

Acht dagen van ontdekking

Of u nu ongerepte stranden met kristalhelder water wilt verkennen of onder wil dompelen in de authentieke geschiedenis en traditie van het Midden-Oosten, er is voor elk wat wils op deze inspirerende ontdekkingsreis.

Hier zijn slechts enkele van de hoogtepunten:

 

• JEDDAH, SAOEDI-ARABIË -  Deze bruisende stad die geschiedenis en moderniteit combineert, is de thuishaven en gasten kunnen kiezen uit verschillende locaties om te bezoeken, AlBalad, de oude stad van Jeddah, dateert uit de 7e eeuw, heeft prachtige gebouwen en een oude souk die een smeltkroes van culturen zijn en één van de UNESCO-werelderfgoedlocaties is die Saoedi-Arabië te bieden heeft. Jeddah staat ook bekend om zijn waterkant en moderne winkelcentra, die zijn bezoekers entertainment en recreatieve activiteiten bieden.

 

• AQABA VOOR PETRA, JORDANIË - Deze stad ligt aan de kust van de Rode Zee en is een toevluchtsoord voor zowel duikers als geschiedenisliefhebbers. Van snorkelen in het Aqaba Marine Park tot Mamluk Castle en het Archeologisch Museum van Aqaba, deze bestemming heeft iets om ieders interesses te bevredigen. De nabijheid van Aqaba tot Petra biedt gasten de kans om naar dit UNESCO-werelderfgoed te reizen, dat al sinds het begin van 7000 voor Christus bewoond is en de zeldzame en unieke rotsarchitectuur ontdekken.

 

• SAFAGA VOOR LUXOR, EGYPTE - Op korte afstand van de rivier de Nijl vanaf één van de meest spectaculaire bestemmingen van Egypte, is de kleine stad Safaga de toegangspoort tot Luxor. Van de ruïnes van de tempels van Luxor en Karnak en de onvergetelijke Necropolis, waar gasten de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen vinden - dit is een bestemming die niet snel wordt vergeten.

 

• ALWAJH, SAOEDI-ARABIË - Omgeven door turkooizen zeeën en 100 km onberispelijke stranden aan weerszijden, diende de kuststad AlWajh aan de Rode Zee, ooit als één van de centrale scheepvaarthavens van de regio. De verlaten oude binnenstad van Albalad heeft de oude Hejazi-architectuur gemaakt van koraal uit de Rode Zee. Het dient nu als een toegangspoort aan de kust naar AlUla, is de thuisbasis van de archeologische vindplaats Al-Hijr (Madain Salih), het culturele middelpunt van Saoedi-Arabië, de eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie met meer dan 110 graven uitgehouwen uit gigantische rotsformaties en oude sites die dateren tot het 1e millennium voor Christus.

 

• YANBU, SAOEDI-ARABIË - Deze belangrijke haven aan de Rode Zee vormt de perfecte laatste stop op deze cruise van 7 nachten. De oude stad Yanbu, gelegen op loopafstand van de haven, dateert 2500 jaar oud en biedt één van de oudste souks, waar handelaars uit Afrika kwamen om hun goederen te verkopen. De stad staat bekend als "de duikhoofdstad van Saoedi-Arabië" en is een steeds aantrekkelijkere toeristenbestemming geworden vanwege de spectaculaire witte zandstranden en levendige koraalriffen, die volop mogelijkheden bieden voor duiken, snorkelen en wateractiviteiten in de ongerepte Saoedische Rode Zee.

Bovendien kunnen gasten op hun eerste dag van de cruise genieten van de ultieme strandervaring wanneer het schip de regio Yanbu aandoet en de dag doorbrengen in de zon op een smetteloos privéstrand dat exclusief voor hen is gereserveerd.

 

MSC Magnifica, één van de meest elegante schepen van MSC Cruises

MSC Magnifica is één van MSC Cruises 'populaire middelgrote schepen en biedt een meesterlijk en elegant ontwerp, ontspannen verfijning, een hoog aantal balkonhutten, grote eetruimtes met vier restaurants en 11 bars, een zwembad met een schuifdak, magrodome, een spectaculair theater, grootschalig casino, panoramische nachtclub en een 4D-bioscoop.

 

Een speciaal Fly & Cruise-programma met directe verbindingen vanuit Amsterdam om de vakantie stressvrij te maken, zal beschikbaar zijn, dankzij een toegewijde samenwerking met de nationale luchtvaartmaatschappij Saudia, die al lang lid is van SkyTeam. Dankzij het late vertrek van het schip op zaterdagavond, is er tijd om van Jeddah te genieten voordat de cruise vertrekt, waardoor het meeste uit hun verblijf kan worden gehaald. De retourvlucht wacht op gasten voor een reis op zaterdagochtend naar huis en biedt gasten maximaal comfort en gemoedsrust om optimaal van hun vakantie te genieten.

 

MSC Virtuosa bezoekt ook Saoedi-Arabië tijdens het winterprogramma 21-22

MSC Virtuosa maakt ook haar debuut in Saoedi-Arabië, aangezien haar winterprogramma voor 21-22 in de Arabische Golf is verrijkt met een bezoek aan de haven van Dammam, voor het ontdekken van de de Al Ahsa-oase, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie. MSC Virtuosa zal haar eerste winterseizoen Dubai als thuishaven hebben. Van daaruit vaart het schip naar de nabijgelegen moderne metropool Abu Dhabi, naar Sir Bani Yas Island, waar gasten de kans krijgen om een exotische reeks dieren in het wild te ontdekken of te zonnebaden op de smetteloze stranden, allemaal exclusief voor MSC Cruises op de dagen die de schepen aandoen. Het schip doet ook Doha aan, de futuristische hoofdstad van Qatar, voordat het terugkeert naar Dubai om alle wonderen te ontdekken die het te bieden heeft.