21-04-2021

MSC Cruises tekent historische overeenkomst met Cruise Saudi om haar schepen naar de Saoedi-Arabische wateren te brengen

MSC Magnifica en MSC Virtuosa worden in de regio ingezet, twee van de meest innovatieve en moderne schepen
Deze zet markeert een mijlpaal in het positioneren van Saoedi-Arabië als wereldwijde cruisebestemming
 

Riyad, Saoedi-Arabië en Genève, Zwitserland: 21 april 2021 - Cruise Saudi, een bedrijf 100% in handen van openbare investeringsfondsen dat de cruise-industrie van Saoedi-Arabië wil ontwikkelen en MSC Cruises, 's werelds grootste particuliere cruiserederij, kondigden vandaag de lancering aan van cruises in de Rode Zee voor het komende winterseizoen 2021/22.

 

Fawaz Farooqui, Managing Director van Cruise Saudi, en Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, tekenden een historisch raamovereenkomst in de Saoedische hoofdstad Riyad om het begin van het nieuwe partnerschap te markeren.

 

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal MSC Magnifica haar thuishaven in Jeddah hebben, het commerciële centrum en één van de grootste steden van Saoedi-Arabië, evenals de op één na grootste haven in het Midden-Oosten met een historisch centrum dat is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

 

Met achtdaagse cruises in de Rode Zee van november 2021 tot maart 2022, zal het schip een selectie van havens en bestemmingen in de regio en drie Saoedische havens aandoen, inclusief wekelijkse bezoeken aan de haven van AlWajh, de toegangspoort tot het UNESCO-werelderfgoed AlUla.

 

Terwijl het Koninkrijk zich voorbereidt op de inaugurele Formule 1 Grand Prix 2021 van Saoedi-Arabië 2021 op 5 december in Jeddah, hebben gasten de kans om dit opwindende wereldwijde sportevenement te volgen tijdens hun verblijf aan boord van de MSC Magnifica. Naast MSC Magnifica's Rode Zee-afvaarten, zal het vlaggenschip MSC Virtuosa van MSC Cruises haar winterprogramma voor 2021 in de Arabische Golf gaan uitvoeren, verrijkt met Dammam voor een bezoek aan de AlAhsa-oase, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie. MSC Virtuosa zal van december 2021 tot en met maart 2022 elke week een bezoek brengen aan deze nieuwe opwindende bestemming.

 

Over de ondertekening van de overeenkomst zei Farooqui: “We zijn verheugd om met MSC Cruises samen te werken en willen graag een langdurige samenwerking aangaan. We kijken ernaar uit om in de toekomst mogelijkheden te onderzoeken om het aantal en de omvang van schepen die Saoedische routes varen te vergroten. Saoedi-Arabië heeft bezoekers veel te bieden, en de nieuwe samenwerking zal deuren openen voor reizigers van over de hele wereld om als één van de eersten het rijke Saoedische erfgoed en de warme gastvrijheid te ervaren. Door internationale toeristen te verwelkomen in deze opkomende bestemmingen, zal het ondertussen nieuwe inkomstenbronnen creëren voor lokale gemeenschappen. "

 

Vago vervolgde: “Na met eigen ogen getuige te zijn geweest van de rijkdom van het lokale erfgoed, ben ik onder de indruk van het vermogen van Saoedi-Arabië om hun tradities en cultuur te behouden en beschikbaar te maken voor de wereld. Ik ben verheugd dat MSC Cruises in staat zal zijn om bij te dragen aan de opening van het Koninkrijk voor internationale bezoekers door een vooraanstaande cruisebestemming te worden en ik kijk ernaar uit om toeristen van over de hele wereld en uit het Koninkrijk te helpen bij het ontdekken van de ongelooflijke wonderen die dit land te bieden heeft, inclusief de ongerepte schoonheid van de kustlijn en historische locaties. "


De twee bedrijven verwachten in totaal maximaal 170.000 gasten die de historische, culturele en natuurlijke schatten van Saoedi-Arabië kunnen ontdekken aan boord van de twee MSC Cruises-schepen tijdens het komende winterseizoen 2021/22. Inwoners van Saoedi-Arabië krijgen ook de kans om hun vakantie in hun thuisland door te brengen en de wonderen ervan te ontdekken vanuit het comfort dat alleen een cruiseschip kan bieden.


Internationale gasten kunnen Jeddah bereiken via directe vluchtverbindingen vanuit de belangrijkste Europese en internationale steden die worden bediend door Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van het Koninkrijk. Dankzij een toegewijd partnerschap zullen de vluchtschema's ten behoeve van cruisegasten worden aangepast aan de vertrek- en aankomsttijden van de twee schepen om overal vlottere verbindingen te garanderen.