13-11-2022

MSC Cruises introduceert de toekomst van cruisen met de officiële lancering van MSC World Europa in Doha, Qatar

Het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises wordt vanavond officieel gedoopt in een traditionele maritieme ceremonie die wordt bijgewoond door belangrijke gasten, internationale media en reisagenten uit de hele wereld
MSC World Europa vertegenwoordigt de toekomst van cruisen als 's werelds grootste milieugerichte cruiseschip, dat ook op het gebied van design en gastenervaring nieuwe wegen inslaat
Het evenement in Doha maakt deel uit van de inzet van de cruisedivisie van MSC Group voor het toerisme in de Golfregio

Doha, Qatar – 13 november 2022 – MSC Cruises, 's werelds derde grootste cruisemerk, organiseert vandaag de doopceremonie van haar nieuwste vlaggenschip MSC World Europa in de gloednieuwe Grand Cruise Terminal in Doha, Qatar.

 

Samen met partners Qatar Airways maken de vieringen deel uit van MSC's algemene betrokkenheid bij Qatar, waarmee MSC Cruises zijn inzet versterkt om de groei van het internationale toerisme daar en de bredere regio van het Midden-Oosten, waar MSC Cruises merkleider is, te ondersteunen.

 

MSC World Europa is het meest innovatieve en milieuvriendelijke cruiseschip in de MSC Cruises vloot. Naast de baanbrekende vooruitgang op het vlak van uitstootvermindering en energie-efficiëntie effent het LNG-schip ook het pad voor de invoering van koolstofneutrale synthetische en andere alternatieve brandstoffen zodra die op schaal beschikbaar zijn.

 

Met 22 dekken, 215.863 GT's, een breedte van 47 meter, 40.000 m2 openbare ruimte en 2.626 hutten is MSC World Europa een ultramoderne stedelijke metropool op zee die een ware wereld aan verschillende ervaringen biedt en een nieuwe standaard voor de cruise-industrie zet.

 

De officiële doopceremonie van het schip, een oude maritieme traditie, zal plaatsvinden in aanwezigheid van de kapitein van het schip, kapitein Marco Massa, en belangrijke gasten uit de hele wereld.

 

Onder leiding van komiek, producent en ondernemer Hamad Al Amari worden gasten van over de hele wereld getrakteerd op optredens van lokale artiesten, een geavanceerde videoprojectie op de romp van het schip, een grote droneshow en een groots slotoptreden van de internationale singer-songwriter Matteo Bocelli, die zijn solowerk voor het eerst in Doha presenteert. Zijn nieuwe album verschijnt begin 2023 via Capitol Records.

 

De glamoureuze avond wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerkshow tegen de prachtige skyline van Doha en een gastronomisch galadiner in de elegante restaurants van het schip.