25-02-2021

MSC CRUISES BREIDT HAAR TOEZEGGING BETREFFENDE GEZONDHEID & VEILIGHEID UIT D.M.V. VERBETERDE LUCHTREINIGINGSSYSTEMEN AAN BOORD VAN DE MSC VIRTUOSA EN MSC SEASHORE

MSC Virtuosa uitgerust met MERV-13 luchtfilters van ziekenhuiskwaliteit 

Nieuw ontwikkeld ‘Safe Air’ geavanceerd luchtzuiveringssysteem geinstalleerd op MSC de Seashore

• MSC Virtuosa uitgerust met MERV-13 luchtfilters van ziekenhuiskwaliteit
• Nieuw ontwikkeld ‘Safe Air’ geavanceerd luchtzuiveringssysteem geinstalleerd op MSC de Seashore
• Recente schepen krijgen ook aparte gezondheids- en veiligheidsnotificaties van classificatiebureaus Bureau Veritas en RINA

 

Genève, Zwitserland, 25 februari 2021 - Het nieuwe vlaggenschip MSC Virtuosa van MSC Cruises is uitgerust met MERV-13 luchtfilters om de gezondheid en veiligheid van haar gasten en bemanning aan boord van het schip te verbeteren.

 

Deze geavanceerde apparatuur wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen en zal voor het eerst aan boord van het volgende schip van MSC Cruises worden geinstalleerd om de filtratie van lucht, die door het verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem binnen het schip circuleert, verder te optimaliseren.

 

Als extra toewijding voor het welzijn van gasten en bemanning, zal het tweede schip van MSC Cruises dat dit jaar wordt opgeleverd, MSC Seashore, het eerste cruiseschip ter wereld zijn met een apart en nieuw ontwikkeld geavanceerd luchtzuiveringssysteem genaamd 'Safe Air'. Speciaal ontworpen om de kwaliteit en reinheid van de lucht aan boord te verbeteren.

 

'Safe Air' is gebaseerd op de technologie van UV-C-lampen en zal worden toegepast in combinatie met het airconditioningsysteem van MSC Seashore, zodat de luchtstroom bij de bron wordt uitgestraald met licht en een korte golflengte dat organische deeltjes kan raken om de circulatie van luchtverontreinigende stoffen zoals virussen, bacteriën en schimmels tegen te gaan.

 

Het ‘Safe Air’ sanitaire systeem is ontwikkeld door de ontwerpers en technici van scheepsbouwer Fincantieri en het virologielaboratorium van het International Center for Genetic Engineering and Biotechnology, een toonaangevend wereldwijd onderzoeksinstituut met hoofdkantoor in Triëst, Italië.

 

Gianni Onorato, CEO, MSC Cruises, zei; “Bij MSC Cruises wordt onze toewijding voor het welzijn van onze gasten en bemanning in de eerste plaats ondersteund door ons toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol dat de voortdurende werking van onze schepen sinds augustus vorig jaar heeft ondersteund.

 

“Hierdoor hebben we op een veilige en verantwoorde manier meer dan 40.000 gasten uit heel Europa kunnen ontvangen aan boord van onze schepen in de Middellandse Zee. Met de twee nieuwe schepen die in 2021 in de vaart zullen worden genomen - MSC Virtuosa en MSC Seashore - zetten we deze toewijding voort met meer innovatieve technologie om ervoor te zorgen dat het welzijn van onze gasten en bemanning altijd onze topprioriteit is. "

 

MSC Cruises werd in augustus 2020 de eerste grote cruisemaatschappij ter wereld die internationale cruises op zee exploiteerde met een uitgebreid en strikt gezondheids- en veiligheidsprotocol dat is goedgekeurd door een reeks nationale en regionale autoriteiten in Europa na de tijdelijke stopzetting van de wereldwijde industrie in maart 2020 als gevolg van de pandemie aan wal. De cruisemaatschappij heeft tot nu toe veilig meer dan 40.000 gasten vervoerd, voornamelijk aan boord van de MSC Grandiosa, het eerste schip van het bedrijf dat afgelopen zomer haar activiteiten hervatte.

 

De twee meest recente schepen die aan MSC Cruises zijn geleverd - MSC Virtuosa en MSC Grandiosa - hebben beide een notificatie gekregen van twee afzonderlijke maritieme classificatiebureaus, Bureau Veritas en RINA, voor het toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.

 

MSC Virtuosa werd het eerste cruiseschip ter wereld dat een ‘Biorisk Secured’ -notificatie ontving van het in Parijs gevestigde Bureau Veritas als erkenning voor het vermogen van het schip om het risico op infectieziekten voor passagiers en bemanning te verminderen en te beheersen.

 

MSC Grandiosa, gelanceerd in november 2019, verkreeg in oktober 2020 een ‘Biosafe Ship’ -notificatie van het Italiaanse classificatiebureau RINA, dat verklaarde dat het schip is uitgerust met systemen, componenten en ontwerp en operationele procedures heeft die het infectierisico verminderen.

 

Bureau Veritas en RINA zijn lid van de in Londen gevestigde International Association of Classification Societies, een wereldwijde non-profitorganisatie die een reeks normen vaststelt voor de maritieme sector, waaronder veiligheid.

 

MSC Virtuosa wordt in april van dit jaar in de Middellandse Zee in gebruik genomen en MSC Seashore wordt in augustus van dit jaar in gebruik genomen voor cruises in de Middellandse Zee, voordat zij in november naar Miami gaat om in de Caribbean te gaan varen.