22-04-2021

ZON, ZAND EN ZEE ... EN MSC SEASIDE:
DE PERFECTE INGREDIËNTEN VOOR EEN ZOMERVAKANTIE IN DE MIDDELLANDSE ZEE DIT JAAR

De iconische MSC Seaside die deze zomer voor het eerst in de Middellandse Zee vaart, met royale buitenruimtes en die gasten met de zee verbindt
De vaarroute van het schip met twee gloednieuwe bestemmingen - Taranto en Siracusa, in het zonnige Puglia en Sicilië, Italië - en een privéstrandervaring in Taranto exclusief voor gasten van MSC Seaside
 

Genève, Zwitserland - 22 april 2021 - MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat gasten van de MSC Seaside deze zomer exclusief kunnen genieten van een privéstrandervaring in Taranto, Puglia. Dit komt bovenop de eerder aangekondigde twee gloednieuwe bestemmingen in het zonnige Zuid-Italië met Siracusa op Sicilië naast Taranto.

 

Dit is de eerste keer dat MSC Seaside, één van de meest iconische schepen van MSC Cruises, een seizoen in de Middellandse Zee doorbrengt en gasten de kans geeft om het schip te ontdekken en te ervaren. Ontworpen als het schip dat de zon volgt, is alles aan MSC Seaside ontworpen om haar gasten met de zee te verbinden en dit is het perfecte schip voor het warme weer van de Middellandse Zee deze zomer. Met buitenruimtes die de meest royale op zee zijn en een hele reeks innovatieve kenmerken, kunnen gasten aan boord van MSC Seaside genieten van een unieke gedenkwaardige vakantie op zee.

 

MSC Seaside zal zich aansluiten bij het vlaggenschip van het bedrijf, de MSC Grandiosa in de Middellandse Zee en vanaf 1 mei gasten verwelkomen met een gloednieuwe vaarroute met inscheping in vier Italiaanse havens, met cruises van 7 nachten naar Genua, Valletta in Malta, Siracusa, Taranto en Civitavecchia .

 

Volgens het huidige gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises zijn bezoeken aan wal alleen mogelijk als onderdeel van een beschermde excursie, zodat gasten aan wal gaan om de verschillende attracties te ontdekken en te verkennen terwijl ze een veilige sociale bubbel behouden. Een zomervakantie zou echter niet compleet zijn zonder een bezoek aan het strand en daarom heeft MSC Cruises een speciaal aanbod voor Taranto ontwikkeld, zodat gasten van MSC Seaside veilig een dag op het strand kunnen doorbrengen, met lido's die exclusief zijn voor gebruik door MSC Cruises gasten.

 

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, merkte op: “Omdat we één van de veiligste manieren blijven bieden om op vakantie te gaan, wisten we dat we ervoor moesten zorgen dat we alle elementen van een zomervakantie konden waarmaken. We stellen onze gasten in staat om ook een dag op het strand door te brengen, terwijl ze ervoor zorgen dat aan de wal dezelfde hoge normen voor gezondheid en veiligheid zijn geïmplementeerd als aan boord. We hebben, samen met de lokale autoriteiten, gewerkt om drie lido's te privatiseren met alle faciliteiten van een strandclub, zodat onze gasten kunnen genieten van dit prachtige stuk kust in Puglia, dicht bij Taranto. Hiermee hebben we ook een blauwdruk opgesteld voor dit soort ervaringen en gaan we nu werken om deze zomer meer privéstrandervaringen op andere bestemmingen te introduceren. ”

 

Gelegen in het zuiden van Italië in Puglia, één van de beroemdste en mooiste regio's in het charmante en zonnige zuiden van Italië, is de historische haven van Taranto een onontdekt juweeltje. Gasten van MSC Cruises kunnen genieten van een ontspannende dag op het strand met fijn zand en een zachte zuidelijke bries aan de rand van het helderblauwe water van de Ionische Zee - een rivaal voor elk Caribisch strand. De helderheid van de zee is hier ongelooflijk en met een zacht glooiende zeebodem kan iedereen makkelijk van het kristalheldere water genieten, of het nu gaat om een zachte duik of een actieve duik.

 

Drie lido's op Marina di Taranto zullen exclusief beschikbaar zijn voor gasten van MSC Cruises op de dag dat het schip aankomt en er zullen "bubble transfers" aanwezig zijn om gasten naar het strand en vervolgens terug naar het schip te brengen op vaste tijden gedurende de dag. De lido's zijn uitgerust met handige strandclubfaciliteiten die nodig zijn voor deze dag aan zee - met parasols voor schaduw en comfortabele ligstoelen, een bar en restaurant, evenals toiletten, douches en kleedhokjes. Gasten kunnen er gerust op zijn dat de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op het lido hetzelfde zijn als op het schip en dat alles voor hen wordt verzorgd - het enige wat ze hoeven te doen is ontspannen en genieten van de zon, het zand en de zee.

 

De heer Onorato vervolgde: “We zijn erg blij dat we deze zomer weer een nieuwe bestemming met Taranto kunnen introduceren op onze routes. We werken nauw samen met de burgemeester van Taranto en de regionale autoriteiten van Puglia om een reeks verschillende beschermde excursies aan wal aan te bieden om onze gasten in staat te stellen dit prachtige deel van Italië te ontdekken, met iets voor alle soorten reizigers, van bezoeken tot historische sites, genieten van het prachtige landschap tot genieten van de regionale gastronomie en natuurlijk een dagje naar het strand. "

 

Een reeks verschillende beschermde excursies aan wal zijn beschikbaar in Taranto en deze omvatten:

• Stadstour door Taranto: om de "stad van de twee zeeën" te ontdekken, zoals Taranto vaak wordt genoemd. Taranto, gesticht door de Grieken in de VIIIe eeuw voor Christus, was één van de belangrijkste steden in Magna Graecia en er zijn nog steeds sporen van de Griekse kolonisatie.

• "Sassi" In Matera: de stad van de prachtige "Sassi", grotten en de eerste stad ter wereld die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze grotten werden bewoond vanaf het Neolithicum tot 1952. Misschien vanwege de unieke en tastbare geschiedenis is de sfeer hier buitengewoon en ademt de plaats een mystieke sfeer uit.

• Alberobello: beroemd om de witgekalkte trulli-gebouwen, deze stad in de regio Puglia die de top van de "hak" van de laars van Italië vormt. Dankzij de kenmerkende ronde stenen huizen met kegelvormige daken, bekend als "trulli", werd de stad in 1996 toegevoegd aan de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties. De tour omvat een begeleide wandeling door de prachtige straten van dit meest ongewone dorp.

• Lecce, de beroemde barokke stad: genieten van een bezoek aan een plaats die vaak "het Florence van het zuiden" wordt genoemd, de mooie oude Apulische stad Lecce, die werd beïnvloed en gevormd door de Romeinse, Griekse, Ostrogotische en Normandische heerschappij .

• Kunst en smaken van Puglia: Grottaglie is de bestemming van deze ontdekking van de kunst en tradities van Puglia. Geniet van een begeleide wandeling door het stadscentrum op weg naar de keramiekwijk om een keramiekwerkplaats te bezoeken en het aardewerk te bewonderen waar Grottaglie zo beroemd om is.

• Ostuni en zijn oliemolen: "de witte dame" staat op drie heuvels in de buurt van Murge. Het was een belangrijke Grieks-Romeinse stad in de eerste eeuw na Christus. Het pittoreske middeleeuwse dorp met zijn witte huizen met kronkelende straatjes en geplaveide steegjes domineert de vlakten beneden. De tour omvat een bezoek aan een typische oliemolen met een proeverij van olijfolie.

 

MSC Seaside zal ook een andere nieuwe bestemming aandoen voor MSC Cruises, de Siciliaanse haven van Siracusa, waar gasten de rijke historische en archeologische vindplaatsen in dit gebied kunnen ontdekken, waaronder het Griekse theater van Siracusa, het grootste ooit gebouwd op Sicilië en één van de grootste in de Griekse wereld of genieten van het prachtige landschap en de barokke steden waar de wereldberoemde Inspector Montalbano-films zijn opgenomen. Voor degenen die op zoek zijn naar de perfecte panorama's, ervaar Europa's grootste vulkaan Etna met spannende en onvergetelijke uitzichten en de oude pracht van het prachtige Taormina.

 

MSC Seaside, één van de meest iconische schepen van MSC Cruises

MSC Seaside herschreef de regels van het ontwerp van cruiseschepen door binnen- en buitenruimtes te combineren om gasten als nooit tevoren met de zee te verbinden en beschikt over royale buitenruimtes met veel buitenterrasruimte en zwembaden. Gelegen zo laag als dek 8 is een unieke boulevard met plekken om te eten, drinken, winkelen, zwemmen en zonnebaden. Het schip beschikt over de MSC Yacht Club voor wie op zoek is naar exclusiviteit en privacy met de faciliteiten van een privéclub en een 24/7 butlerservice. Dit schip is speciaal ontworpen voor warmer weer en kan het beste buiten worden genoten, waardoor dit het perfecte schip is voor de start van de zomer in de Middellandse Zee wanneer het klimaat op haar best is.

 

De huidige vaarroute van de MSC Seaside is verlengd tot eind juli, samen met de huidige vaarroute van de MSC Grandiosa.

De MSC Seaside- en de MSC Grandiosa-routes zijn momenteel beschikbaar voor inwoners van Schengenlanden en Bulgarije, Kroatië en Roemenië.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op onze Excursies pagina
De andere zomerroutes van MSC Cruises in de Middellandse Zee deze zomer: klik hier