23-06-2021

TIJDENS MUNTCEREMONIE IS DE NAAM VAN TWEEDE SEASIDE EVO SHIP ONTHULD

De naam MSC Seascape als eerbetoon aan het adembenemende uitzicht op zee vanaf het schip dankzij haar innovatieve ontwerp
Nieuw schip zal in november 2022 in de vaart worden genomen
 

Monfalcone, Italië, 24 juni 2021 – Vandaag werd een traditionele muntceremonie voor het tweede Seaside EVO-klasse schip van MSC Cruises gehouden op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone, Italië, waar de kiel werd gelegd.

 

De naam van het nieuwe schip werd onthuld - MSC Seascape - en is een eerbetoon aan de schoonheid van de oceaan en demonstreert de manieren waarop gasten kunnen genieten van het adembenemende uitzicht op zee vanaf het schip dankzij de innovatieve ontwerpkenmerken.

 

Medewerkers Monica Somma, Category Manager – Retail, MSC Cruises en Jolette Vincenzi – Production Supervisor van Fincantieri voerden het traditionele maritieme ritueel als Meter uit toen ze twee munten in de kiel van het schip plaatsten als een historisch teken van zegen en geluk voor de bouw van het schip en haar toekomstige leven op zee.

 

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, MSC Cruises zei: “De munten die we vandaag leggen markeren een belangrijke bouwmijlpaal van een van onze schepen en, zijn een belangrijk symbool van ons vertrouwen in de cruise-industrie en de toekomst van reizen en toerisme. Als familiebedrijf kunnen we plannen voor de lange termijn en deze verbintenissen aangaan, ondanks de uitdagende context waarmee we allemaal op korte termijn worden geconfronteerd. Wanneer de MSC Seascape zich bij onze vloot voegt, zal zij een betekenisvolle economische impact genereren, niet alleen voor de scheepsbouwindustrie en de hele toeleveringsketen, maar voor alle havens en bestemmingen die ze bereikt, waardoor het toerisme aan land wordt versterkt en het vitale economische herstel van lokale gemeenschappen wordt ondersteund.”

 

MSC Seascape is, net als haar zusterschip MSC Seashore, een verdere evolutie van de reeds baanbrekende Seaside-klasse - de Seaside EVO-schepen zijn verbeterd en uitgebreid met een verscheidenheid aan gloednieuwe kenmerken, ruimtes en belevingen voor gasten. Het schip is ontworpen om gasten met de zee te verbinden door de innovatieve ontwerpkenmerken van het schip, waaronder 13.000 m2 buitenruimte. Gepland om in november 2022 in dienst te gaan, zal het 169.400 GT-schip plaats kunnen bieden aan 5.877 gasten.

 

De heer Vago voegde toe: "Bovendien vertegenwoordigt MSC Seascape onze voortdurende investering in deze werf en regio, evenals onze drive om vooruitgang te boeken met onze langetermijnvisie om cruise-activiteiten met een netto nul-impact te bereiken. Zoals elk nieuw schip dat we bouwen, rusten we MSC Seascape uit met enkele van de nieuwste milieutechnologieën en -oplossingen, waaronder geavanceerde emissiereductie- en afvalwaterbehandelingssystemen. Ze zal ook nieuwe wegen inslaan op het gebied van gastentertainment en zal ons eerste schip zijn dat de dynamische en opwindende RoboCoaster-ervaring biedt.

 

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, verklaarde:De muntceremonie is één van de oudste maritieme tradities en ook voor de scheepsbouwer is het altijd een speciaal moment. Waarmee we een Bon Vayage aan toekomstige passagiers en bemanning wensen, die op deze manier symbolisch voor het eerst aan boord gaan. Ik ben er zeker van dat reizigers binnenkort weer als voorheen de zee kunnen bevaren, ook op dit prachtige schip dat vorm krijgt op onze werf”.

 

De mijlpaalceremonie was een privé-evenement dat persoonlijk werd bijgewoond door MSC Cruises' Executive Chairman Pierfrancesco Vago en Finacantieri's CEO Giuseppe Bono, plus leden van het management en de projectteams van de reder en scheepswerf voor MSC Seascape en werd gehouden in volledige overeenstemming met de huidige gezondheidsvoorschriften .

 

State-of-the-art milieutechnologie:

De milieukenmerken van MSC Seascape omvatten selectieve katalytische reductiesystemen op elk van de vier Wartsila 14V 46F-motoren om de uitstoot van stikstofoxide met 90 procent te verminderen door het gas om te zetten in onschadelijk stikstof en water en hybride uitlaatgasreinigingssystemen om 98 procent van de zwavel te verwijderen oxide van scheepsemissies.

Het schip zal beschikken over geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen met zuiveringsnormen die hoger zijn dan de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties op het land, geavanceerde afvalbeheersystemen, ballastwaterbehandelingssystemen goedgekeurd door de kustwacht van de Verenigde Staten, de nieuwste technologische systemen voor het voorkomen van olielozingen van machineruimten en verschillende effectieve energie-efficiëntieverbeteringen - van warmteterugwinningssystemen tot LED-verlichting.

Het schip zal ook beschikken over een onder water uitgestraald geluidsbeheersysteem om de mogelijke effecten op zeezoogdieren te verminderen.

 

Ontworpen om gasten te verbinden met de zee:

Net als bij haar zusterschip is 65 procent van de openbare ruimtes van de MSC Seascape opnieuw ontworpen, waardoor de gastervaring wordt verbeterd en gasten verschillende locaties en locaties worden geboden om verbinding te maken met de zee:

• 2.270 hutten met 12 verschillende soorten hutten en suites met balkon

• 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met volop mogelijkheden om buiten te eten en te drinken

• Zes zwembaden, waaronder een prachtig overloopzwembad op het achterdek met een fantastisch uitzicht op de oceaan

• De MSC Yacht Club wordt de grootste en meest luxueuze in de vloot van MSC Cruises, met bijna 3.000 m² ruimte met weids uitzicht op de oceaan vanaf het voordek van het schip

• Een uitgestrekte 540 meter lange boulevard langs het water

• Een spectaculaire Brug der Zuchten met glazen vloer op dek 16 met een uniek uitkijkpunt op de oceaan

• MSC Seascape is één van de drie schepen die momenteel in aanbouw zijn als onderdeel van de aanhoudende langetermijngroeiplannen van het bedrijf.